ברכות לפורום החדש

jdafni

New member
ברכות לפורום החדש

כמי שקצת מעורב בנושאי ים ואיכות הסביבה אשמח לתרום ולהתרם על ידי משתתפי הפורום. ספרי (קישור) ואתרים שבניהולי מסייעים פה ושם במידע על החי והצומח הימי, ובמידע בנושאי איכות הסביבה.

siviva

New member
תודה על ההצעה ../images/Emo140.gif

נשמח להתרים, ואכן ספרך מוכר ומוערך מאוד. מאוד נשמח לשמוע איך אתה היית מעוניין לראות את העיר בעתיד? התשתפנו

"שמורת אילת"

עברתי על הארכיון של פורום זה, ונתקלתי בהתייחסות להצעתך מלפני שנים אחדות, "שמורת אילת". עברו כמה שנים, ואני סקרן לדעת האם הרעיון זכה לקידום כלשהו...

jdafni

New member
אכן, יש התקדמות - שונית אום-רשרש

זו שמורת טבע עירונית -לימודית שמיקומה בחוף רחצה (אין סתירה) מול אום-רשרש - השונית הצפונית בעולם. שם הרבה מיני אלמוגים שמצבם אינו טוב במיוחד, אך יש לה ערך רב מבחינת הגישה של תלמידים. יש הסכמה מצד ראש העיר אילת להכריז על שמורה זו לאחר שהנושא ידון ויאושר על ידי מועצת העיר. מידע קצת מיושן יש בתאר שלי הקרוי "עבודות אקולוגיות במפרץ אילת) ראה קישור.

../images/Emo51.gif

את הקישור אני מכיר, לא ידעתי שכעת הרעיון גם נתמך ע"י רשות הטבע והגנים. יש לי עניין אישי בהגדרה של "שמורת טבע עירונית", ממאבק אישי באזור של פי גלילות בת"א (בקישור המצורף) - נושא שנתקל בקשיים הן מול הרשויות המקומיות והן מול רשות הטבע והגנים.

למעלה