ברכות ולחישות

DANIAVNI

Well-known member

Harrington

Well-known member
מנהל
הכותרת המגמתית של ליינט מצחיקה כמו תמיד :). הרי ברור לכל בר דעת שעבור יהודים שמאמינים בדברים האלה (למשל ברכות של אישים כאלה), עצם אזכור המאסר בעבר לא מעלה ולא מוריד. זה נכון גם לגבי מקבלי הברכות המוזכרים כאן (תחת כובעם כליכודניקים רחמנא לצלן) וגם כלפי הקוראים שזו אמונתם.

עבור היהודים שחיים את חייהם מעבר לענייני מסורת ואמונה, על-פי הכללים הנהוגים במדינת חוק גם אין שום בעיה. הרב כרגע (תקנו אותי אם אני טועה) לא חשוד במאומה. היה חשוד בעבר, הורשע וריצה את עונשו כפי שזזה מכונה במדינות חוק. מרגע שעשה כן אין שום בעיה חברתית-מוסרית-משפטית להיפגש עימו ו/או לחפוץ בקרבתו/ברכותיו.

אז למי כן אמורה להיות בעיה עם הדיווח? את זה (או לפחות כיצד כלי התקשורת רואה זאת) ניתן ללמוד מהניסוח שבחרו בליינט :cool:. אזכור דווקא "בכירי הליכוד" (ואגב כך דחיפת שמו של ראש המוסד שכלל לא מוגדר או נחשב ככזה לדיווח), נותן לנו את הכיוון. אז בהנחה שזאת לא הקבוצה הנגדית, למשל בכירי מפלגת העבודה שמתרגשת במיוחד מהאירועים, אנחנו מחפשים קבוצה שמה שמענין אותה בחיים זה מה עושים בכירי הליכוד דווקא. מעבר לקבוצת צרכני ליינט, נוכל כנראה למצוא כאן כל רל"בניק מצוי שנדמה לו שנמצא על מה לתקוף את שנואי נפשו, אולי אפילו באופן שיעזור לו בבחירות הקרבות.

המשימה כעת היא לאתר את מי שמתרגש ממה שבכירי הליכוד עושים, התרגשות שבהכרח קשורה לבחירות (ולניצול המתואר כדי לתקוף את המוזכרים) וזאת בתוספת אלה שעמידה בדרישות החוק (כמו למשל 'ריצה את עונשו וכעת חזר להיות תורם נורמטיבי לחברה') ע"פ הכללים הדמוקרטיים הנהוגים במדינות חוק לא עומדת בראש מעייניהם.

למי שעדיין מתקשה בזיהוי, רק תגידו ונמשיך מכאן ביחד :cool:.

Harrington

Well-known member
מנהל
התבלבלת קצת
זאת הבעייה ולא התשובה לבעייה .
זאת "בעיה" לפעול על-פי הכללים הנהוגים במדינות חוק דמוקרטיות? סורי, אך מבלי להביע דעה לגופו של ענין, לא מוצא בזה שום בעיה מיוחדת. היה בן אדם, שגה, נתפס ונגזר עליו עונש, עמד בו וריצה אותו במלואו או כמו שזה מכונה בשפת העם 'שילם חובו לחברה'. מאותו רגע ואילך הוא כשר לכל פגישה, ברכה וכל אשר מאן דהוא חפץ בו. אם "זאת הבעייה" לשיטתך, אני עוד יותר תמה מה הבעיה בסיפור הזה בכלל. כלומר אם עד עכשיו לא ראיתי כאן בעיה מיוחדת, עכשיו אני עוד פחות יכול למצוא בסיפור הזה אחת כזאת.

DANIAVNI

Well-known member
זאת "בעיה" לפעול על-פי הכללים הנהוגים במדינות חוק דמוקרטיות? סורי, אך מבלי להביע דעה לגופו של ענין, לא מוצא בזה שום בעיה מיוחדת. היה בן אדם, שגה, נתפס ונגזר עליו עונש, עמד בו וריצה אותו במלואו או כמו שזה מכונה בשפת העם 'שילם חובו לחברה'. מאותו רגע ואילך הוא כשר לכל פגישה, ברכה וכל אשר מאן דהוא חפץ בו. אם "זאת הבעייה" לשיטתך, אני עוד יותר תמה מה הבעיה בסיפור הזה בכלל. כלומר אם עד עכשיו לא ראיתי כאן בעיה מיוחדת, עכשיו אני עוד פחות יכול למצוא בסיפור הזה אחת כזאת.
אישה אחת שאלה את הרב
האם דג שנשאר בחום שבוע מחוץ למקרר הוא....
כשר
אז הרב ענה
כשר אבל מסריח .

Harrington

Well-known member
מנהל
אישה אחת שאלה את הרב
האם דג שנשאר בחום שבוע מחוץ למקרר הוא....
כשר
אז הרב ענה
כשר אבל מסריח .
בהנחה שלא התכוונת סתם להעלות מן האוב משלונצ'יק ישן וחסר כל רלוונטיות, נראה שבס"ה חשקה נפשך להכריז (שוב פעם) קבל עם ועולם שרמת הידע שלך בנבכי השפה האנגלית לא מן המשופרות. רבים כאן נוהגים כך דרך קבע ורובם ככולם טרם השכילו להבין מדוע הם רק מגחיכים עצמם כשהם מנסים לעשות זאת לאחרים :). שוין, זכותך המלאה כמובן ואין כל חובה שתהיה בקי היטב באנגלית. רק היה נחמד אם היית קולט זאת ולא מנסה להשתמש ב(אי-)בקיאותך כדי לתקוף ולהשמיץ אחרים :cool:. אבל בסופו של דבר גם זה לגיטימי ונתון לשיקול דעתך הבלעדי.

לגופם של דברים, היה ותצליח בכל זאת להנפיק התייחסות עניינית ולהמשיך (או להתחיל מבחינתך) משהו שנראה כמו דיון ענייני ר"ל, בכיף. אני כאן (בדיוק בשביל זה) ואשמח לשמוע על תוכניתך/הסכמתך לעבור לשיטה החלופית הזאת. אבל את הדחקות, ההשמצות המעושות/מאוסות וההגחכה העצמית על בסיס טפשת דפי מסרים מול השפה האנגלית, את אלו אשאיר לך לשחק עם חבריך האחרים שמצויים באותו מקום או איך שאתה מגדיר דברים כאלה, באותה בעיה.

לשיקולך.

למעלה