ברכה .. שאלת חקר

ברכה .. שאלת חקר

ברכה, אני אוהבת מדי פעם לבקר בפורום שלך. עלתה בי שאלה : ממה שלמדתי ולימדתי, שאלת חקר שונה משאלת סיכום. אחד הקריטריונים הוא שיהיו בה שני משתנים, ואומנם בשאלות של הסטודנטיות יש אומנם שני משתנים... אבל השאלות שראיתי שם הן מקסימום שאלות סיכום כי מה שצריך לעשות זה למצוא מקורות מידע, לסכם מהם את התשובות וזהו. מה בדיוק כאן זה חקר? אני חלילה לא מתריסה אלא שואלת כדי לדעת. כי אם ילדים בכיתה שלי (כיתה ג´) היו מביאים שאלות אלה כשאלות חקר, זה לא היה עובר... אז אולי אני מחמירה מדי.. תקני אותי. תודה.

pbracha

New member
שאלת חקר

הי חיה לגבי שאלת החקר כפי שראית בפורום שלי, הכוונה כאן לבנות חקרשת (W.Q] מטרת הפעילות היא אכן קריאת מקורות מידע ומיזוג מידע, אם תרצי לקרא יותר על חקרשת, את מוזמנת לאתר חקרשת, את הקישור תוכלי למצא באתר. שאלת החקר כאן נועדה למקד את הסטודנטיות בקביעת מטרות החקרשת שהן בונות. אם את מתענינת בתהליך אז השלב הראשון היה בחירת נושא, מיפוי הנושא, קביעת שאלת חקר, קביעת המטרה\ות ולאחר מכן בניית המבוא לחקר רשת הכולל את המטרה ושאלת החקר המרכזית שעל התלמיד לחקור, לאחר מכן ניסוח המשימה, תהליך , קביעת מחוון להערכת הפעילות ולבסוף סיכום. את מוזמנת לעקוב אחר התהליך בפורום. בסוף התהליך , יהיו בפורום תוצרי החקרשת שבנו הסטודנטיות. לגבי תלמידייך בכתה ג´- נראה לי שתוכלי להכין להם חקרשת כזה, והם יחקרו את הנושא בהתאם למטרות ולמקורות שאת תתני להם. שמחה תמיד לשמוע תגובות על האתר, ברכה

ברכה תודה - חקרשת

אשמח לעקוב אחר התהליך. אני אוהבת את זה לגבי חקרשת והכיתה שלי, אני עוד לא יודעת איזו כיתה אלמד בשנה הבאה (אני בשבתון) אבל כבר מתחילה לבנות משהו לכיתות ג-ד. האמת שהשאלה הגדולה שאני "שוברת את הראש" עכשיו זה איך לעשות את זה כך שיתאים גם לילדים המתקשים נאמר ילדים ברמת קריאות של כיתה ב´ וגם לילדים המתקדמים יותר רמת קריאות ד´ ה´ ואף למעלה מזה. נכון שברגע שכל אחד עושה את זה ברמתו, זה עונה על חלק מהתשובה. אבל ילדים שרמת הקריאה שלהם נמוכה, לא יצליחו להתמודד עם האתרים שמצאתי. חשבתי לפתור את זה ע"י מתן ליגיטימציה למי שרוצה לעבוד בזוג/קבוצה מה דעתך?

למעלה