ברכה סטארגייטיסטית ...

subatoi

New member
ברכה סטארגייטיסטית ...

כבר שנים שאנחנו מחפשים ברכה, לכל עניין שהוא מתוך עולם ס"ג (משהו קצת יותר מתוחכם מאשר "קרי"
), ולא מוצאים. אתמול, בפרק, שמעתי את טיאלק וברא'טק מבכרים זה את זה ב"טק מאטה", ברכה מוכרת משניהם. מישהו זוכר מה זה אומר? האם זה משהו שניתן להשתמש בו, או שאני סתם מקשקש

Chelnak

New member
דוקא יש "בהצלחה":

ב-A Hundred Says, טיאלק אומר שאולי הם ירצו לאחל לו "rel'tor'key", כלומר, "בהצלחה". "טק מטה" זו מעיין ברכה, אך יותר כמו תואר כבוד כלשהו (למשל "מאסטר": טק מטה ברא'טק).

subatoi

New member
אז מהיום צריך לומר

"רלטורקי"?
למה לא שמענו על זה קודם? רלטורקי, רלטורקי, רלטורקי.

Echelon

New member
../images/Emo58.gif 8x15

ג'ו אומר לטיאלק משהו כמו של-קק-נורים. בטח זה איזה סוג של ברכה או משהו

deathcaster

New member
תגובה

ג'ו אמר לטיאלק : של-קק-נם-ראן , אם תשאל אותי , שאני דובר קצת יידיש , זה בהחלט מזכיר " שאל קאק נעם ריין " , אם לנסות לתרגם את זה זה יוצא משהו כמו : " תחרבן על הצעיף וקח אותו מכאן "
...בעגה כמובן . אבל , אמנם ג'ו אמר את זה בצורת ברכה לטיאלק , אבל כמה פקרים אח"כ טיאלק אומר את זה לבעל בצורה תקיפה , כך שזוהי ממש לא ברכה , אולי איזה אמירה שמצביעה על נוכחות כמו : " ויני וידי ויצ'י " או כמו : " שופוני יא נאס "

Hell Rider

New member
זה אומר"אני מוכן למות בשבילך"

"של קק נמם ראן" אומר משהוא בסגנון של אני מוכן למות בשבילך: יש פרק שבו מישהו אומר את זה לטילק והוא עונה "I to will die for you brother"...

idansof

New member
../images/Emo128.gif../images/Emo58.gif710

המשמעות היא "I die free"
[O'Neill appears from a bush behind the Jaffa, weapon raised and aimed at the Jaffa. Carter and Daniel approach him from other angles, their weapons also aimed at him.] DANIEL Hey! RYK'L I am Ryk'l, of the Goa'uld Moloc. [Teal'c approaches him and they stand face to face. O'Neill keeps a watchful eye on the surroundings as they talk.] RYK'L Shal'kek nem'ron. TEAL'C I too will die free, brother. [He offers his hand in friendship, which Reiku accepts.]​
|

MajorGad

New member
הידעת? אם כבר דיברנו על ברכות....

לחיצת היד של טיאלק ובראטק שהם תופסים זה במרפקו של השני לקוחה מלחיצת היד בין אבירים בימי הביניים ומטרתה הייתה לבדוק שאף אחד לא מחביא סכין תחת זרועו. כיום לחיצת יד זו התקצרה ללחיצת יד אופיינית בין שני אנשים.

[TNT]

New member
אני דדוק הבנתי

שלחיצת היד האופינית לקוחה בפני עצמה מאבירים לוחצים את היד במקום לשלוף חרב. אבל כשאני חושב על זה יכול להיות שמה שאתה אומר הוא הנכון

subatoi

New member
פעמיים דל"ד במקום פעמיים ו"ו, האל"ף

לא נלחצה מספיק
קורה.

Hakarpad

New member
בגדול נשפר לכם קצת אוצ"מ

הרעיון הוא Tak ma te - "אני מברך אותך" נוסיף קצת אוצ"מ :) kel Sha - יתפרש בדרך כלל כשפנייה... (אפשר להוסיף עוד kel...) יתפרש לרוב כשלום, בוקר טוב, וכדומה. לעומת זאת kree sha יתפרש לאחר מעשה כ-ביי, להתראות עד כאן שיעורנו להפעם :)

למעלה