ברכה בחלקה שלנו

ברכה בחלקה שלנו

שלום לכולם. אנו מתחילים לבנות ולפתע התברר לנו שהברכה לביוב שבמגרש שלנו נמוכה בכמטר וחצי מגובה 0 עלה לנו כ6000 שח להעלות אותה. במגרשים סמוכים לא הייתה בעיה כזו כיוון שהברכה שלהם מחוץ למגרש. אני חשבתי שהייתה בעיה בביצוע של הפיתוח אך מהתוכניות התברר שהגובה שנרשם הוא שבוצע. מישהו אמור להחזיר לי את הכסף? תודה על תשובותיכם

fireman

New member
היית צריכה לפנות קודם ביצוע השינוי

לחברה המפתחת שביצעה את הפיתוח בפרוייקט.....יתכן מאוד שזו הייתה טעות תכנונית במידה והפיתוח תוכנן ובוצע ע"י חברה מפתחת. לא יהיה לך פשוט לקבל את הכסף מהם אחרי שכבר ביצעת ולא יידעת אותם על כך מראש.

בינא

Member
בריכה בחלקה שלכם או במגרש שלכם?

בריכה שבוצעה במגרש שלכם היא שלכם ובאחריותכם. כל שינוי בגובה הבריכה, גם אם גובהה נקבע מראש בטעות, יהיה על-חשבונכם... היה עליכם לפנות בכתב לחברה שביצעה את התשתיות, יחד עם פניה למחלקת הביוב ברשות המקומית ולדרוש מהם לבצע את השינוי על חשבונם. רק כך היה ביכולתכם לבצע את ההגבהה של הבריכה על חשבונם. לא ברור ממה שהשואל כתב האם זו בריכת קצה שביצע קבלן התשתיות לקו הציבורי ההולך לאורך הרחוב, או חס וחלילה, רק בריכת מעבר...? אם זו בריכת קצה והיא בוצעה לפי תוכנית הפתוח המקורית, חזקה שפעם, באחד מגלגולי התכנון שלהגוש והחלקות שלכם, גובה ה-0 של המגרש היה נמוך ב-1.5 מ' ובהמשך, כאשר אדריכל ה-ת.ב.ע. הרים את ה-0, לא הועברה התוכנית לתיקון אצל מתכנני הביוב הראשי וכך נולדה הטעות. מה שעוד לא ברור הוא מדוע זה עלה כל-כך הרבה...? הרי להוסיף גובה, בתוך מגרש פרטי, ניתן לבצע עם טבעות הגבהה מפלסטיק (גם אם מחזירים את מכסה הבטון), אלא אם הבריכה נמצאת במיסעה או במשטח החניה של הבית. גם אם ההגבהה הייתה מטבעות בטון הסכום היה צריך להיות פחות מ-1/2... שורה תחתונה...ביצעתם ושילמתם? אף אחד לא יחזיר לכם את הכסף, אם לא הוצאתם מכתבים למי שצריך ואין לכם תכתובת בנושא שקובעת שעליכם לבצע לבד...

לי קרה אותו דבר בדיוק ממש בדיוק אבל....

6000 ש"ח? אני קניתי שתי בריכות אחת של 100 ס"מ גובה על 80 ס"מ קוטר במחיר של 238 ש"ח +מע"מ ובריכה נוספת של 50 גובה על 80 קוטר במחיר של 133 ש"ח +מע"מ ,ביקשתי מחבר עם מחפרון,שירים לי את הבריכות עד לבריכה המרכזית,ויחד עם האינסטלטור שלי הנחנו על הבריכה המרכזית(עם אותו מחפרון הסרנו את המכסה והשבנו אותו על הבריכות החדשות).אז נניח שאין לך חבר עם מחפרון אז יום עבודה של מחפרון 8 שעות 1200 ש"ח ואינסטלטור עבור שעת עבודה שלו כמה יכול כבר לקחת,6000 ש"ח לדעתי זה מוגזם.לי זה עלה פחות מ-600 ש"ח .אציין למען ההגינות שהאינסטלטור לא לקח ממני אגורה כי הוא עושה לי את האינסטלציה בבית החדש,ולטרקטור שילמתי שעת עבודה אחת כחלק מעוד 3 שעות שעבד אצלי בשטח(יום עבודה 1200 ש"ח שעה אחת 150 ש"ח) ואת הובלת הבריכות עשה לי ספק הבלוקים ללא תשלום,כחלק מההסכם בנינו שאני קונה אצלו את החומרים והוא מוביל לי אותם ללא תשלום.

mister500

New member
מוזר..

בריכה של חופית מטר על 80 ב238 ש"ח ??? ( רק הגבהה של 20 ס"מ עולה 200 ש"ח ) אולי לא מוזר בהתחשב שיש לך הרבה חברים שעובדים בחינם
אין ספק ש 6.000 ש"ח הוא סכום מופקע לכל הדעות.

למיסטר 500

אני יכול להבין שלא הבנת אותי,אך אני לא יכול להבין את הציניות שבדבריך בנוגע לחברים שלי,מה גם שאמרתי במפורש שהטרקטוריסט עבד אצלי מספר שעות,ושעה אחת מתוכם הוא עבד על עניין הבריכות,הוספתי ואמרתי שהאינסטלטור לא לקח כסף כי בטח הוא עשה חשבון שאם הוא לקח ממני 30000 אלף ש"ח עבודת אינסטלציה,כדאי לו לא לבקש כסף עבור פחות משעה עבודה,כך שצריך להיות לך פחות מוזר.בשום מקום לא אמרתי בריכות חופית,הבריכות הן בריכות מבטון כמו שעושים בברכות ראשיות (של הרשות המקומית)ואם זה יהיה לך עדין מוזר,אוכל לשלוח לך את החשבונית

mister500

New member
חלילה..

לא הייתה ציניות לגבי חבריך, ההיפך...זה היה בחיוך ( לא יכולת לראות כמובן ) ולגבי הבריכה עכשיו הבהרת, ועכשיו זה לא מוזר המשך בנייה נעימה .

תודה על תשובותיכם- מי לדעתכם

היה צריך לשים לבו לעניין ולא בדקה התשעים? ולנסות לטפל בכך בדרך הפרוצדורלית ( שלא בטוח שהייתה מובילה בהכרח לפיתרון ובטח לא מהיר)

fireman

New member
קשה להבין את המקרה במלואו ולכן

קשה להבין על מי מוטלת האחריות לעניין הזה. בכל מקרה ועניין אם הבריכה בוצעה ע"י חברת הפיתוח כפי שמופיע בתוכנית אזי שמדובר בביצוע תקין. השאלה היא האם בפועל התכנון של הפיתוח אינו תקין או שהגובה של ה0 שלכם אינו תקין ביחס לבריכה...? אם החברה המפתחת כבר סיימה את עבודתה בשטח ומסרה כבר את הפרוייקט סביר להניח שבפניה אליהם עם תיאור הבעיה הם יגידו לכם לתקן את זה ולהביא קבלות והם יחזירו לכם את הכסף, ( זה מה שקרה אצלי, גם כן עם קו הביוב הנכנס למגרש ) אם הם עדיין עובדים באתר, קשה לי להאמין שתצליחו להוציא מהם את הכסף כי הם ירצו לעשות את זה בעצמם, הפועלים כבר בשטח וכמוהם הכלים, לך זה עלה 6000 שקל, להם זה יעלה 300 שקל.

אני אגיד לך מי אני חושב האשם

מאחר ואצלי (במגרש של הבן שלי) קרה בדיוק אותו דבר,אני פניתי למהנדס המועצה שלנו,הוא הגיע עם מפה ענקית,הסתכל למעלה,הסתכל למטה ואמר,"התוכנית בסדר,רק אני לא מבין איך האדריכלית קבעה שזה צריך להיות כך,אין מה לעשות,אבל אני אבדוק למה היא חשבה שכך צריך להיות" בזה זה נגמר,אבל אני אגיד לך מה אני חושב ,אני אאעשה את זה ברגישות ובנסיון שלא להיות מואשם כמוציא דיבה.(מכאן אתם תמשיכו עם דמיונכם) אגיד רק שמישהו הרוויח מזה,ולא אומר יותר.

תודה על התשובות- בפעם הבאה אשאל בפורום לפני

מעשה... אולי זה יחסוך לי ...פשוט הלחיצו אותי.. כדי להתחיל בבניה כבר, שלא נגיע לחורף..

למעלה