ברית

תלוי איפה נערכת הברית

במידה והברית נערכת במסעדה מוסדרת בה יש מחיר למנה או למקום אז נהוג מאוד לתת סכום שיכסה את עלות המנה שלך בכסף. ומתנה, זה בנוסף. תלוי עד כמה אתה קרוב. אם הברית נערכת בפיקניק, מועדון שכונתי, בבית, משהו כזה בהכנה עצמית, אז אפשר להסתפק במתנה.
ומתנה לאירוע יכולה להיות משהו סמלי, כרטיס ברכה, צעצוע לא יקר... אפשר להתארגן כמה אנשים ביחד ואז יהיה תקציב יותר רציני.

yaya87

New member
לדעתי

לרוב מתנה תהיה בנוסף לכסף.
יש להתייחס לכך שגם אם עושים את האירוע באולם/מסעדה וגם אם עושים בבית/פיקניק או כל דבר שנראה "זול", יש הוצאות רבות על האירוע.
יש הוצאות על כיבוד, מלצרים אם יש, צילום, מוזיקה אם יש וכו'.
גם אירוח בבית הוא מאוד לא זול (רק לחשוב כמה כסף הוציאה כל משפחה בחודש האחרון על כל ארוחת חג, כאשר בארוחת חג יש הרבה פחות משתתפים מאשר בברית ממוצעת)

Hypnotize

New member
התשובה שלך הכי מצאה חן בעיני

ותודה לכולם

זה בסוג של אולם
ואני יודעת שאין תקציב לצלם מאחר וביקשו ממני להביא מצלמה

trilliane

Well-known member
מנהל
לדעתי אפשר תמיד לתת מתנה במקום כסף

שהרי גם למתנה יש שווי כספי; חשוב רק לתת מתנה שניתן להחליף בקלות בעת הצורך ובמקום רלוונטי למקבל כך שלא "ייתקע".
אני נגד גישת "שלם על המנה שלך" או "האורחים מממנים את האירוע". אני לא צריכה לשלם על אירוע שלא ארגנתי במקום שלא בחרתי ועם מנות שלא הזמנתי... מי שלא יכול לממן אירוע שלא יעשה, או שיערוך משהו צנוע שהוא יכול להרשות לעצמו. לדפוק אירוע מפואר ולבנות על האורחים שיממנו אותו זו שיטה ישראלית דפוקה שלצערי רבים עוזרים להנציח.

arye9

New member

yaya87

New member
וגם לעשות פיקניק בפארק מתחת לבית עולה כסף...

גם בלי לקחת מלצרים או לא יודעת מה.

אחי עכשיו עשה חנוכת בית.כמות הכסף שהוא הוציא על אוכל כדי להאכיל את כל האורחים...וזה בלי צלם,דיג'יי וכו'.רק אוכל ושתייה.
וד"א הם קיבלו רק סט אחד של קערות הגשה ובקבוק יין.זהו.

trilliane

Well-known member
מנהל
נכון. אז מי שאין לו לא חייב להיחנק בשביל זה

או להזמין כמות אורחים מעל ליכולתו ולהאכיל אותם כיד המלך. אפשר להזמין רק קומץ אנשים קרובים ולהסתפק בכיבוד צנוע. בפרט, בחנוכת בית אפילו סביר לבקש מהחברים/משפחה שכל אחד יביא איתו משהו (אוכל/שתייה) כי זה סוג של מפגש חברתי (פשוט בבית חדש) ולאו דווקא אירוע שבו המזמינים הם "מסמר" הערב.

רוזהלי

New member
ברית

אפשר לתת מתנה ואפשר כסף.
כ"א לפי יכולתו ולפי הקירבה למשפחת התינוק.

למעלה