ברית מילה

• פותח הנושא shno
  • פורסם בתאריך

hirshfe

New member
את מעלה טענה נכונה

שוב נגיד, אסור להשתמש בהתבלטות אם זה חוקי או לא. כי כל רמז ולו הקל ביותר שהורה שמל את בנו הוא עבריין, מסיים את הדיון - מבחינת הצד השני. לעמוד ולהראות שמשרד הבריאות מעולם לא הוציא הודעה (לכאן או לכאן) - היא הדרך הנכונה למאבק. הרי, אם באמת היו יתרונות לברית המילה מבחינה רפואית. אזי באתר האינטרנט של משרד הבריאות (ואתר של הרבנות ראשית), היה נמצא לינק מושך עין במקום ברור להמלצות משרד הבריאות. בכל בית יולדות, היו פוסטרים ענקים של תינוק מחייך ובריא ורק בגלל שמלו אותו. הדברים אינם כאלה, כי משרד הבריאות לא מוכן לפרסם משהו שיקרי בשמו. למה משרד הבריאות בוחר להתלם מהצד השני? כי, עוד לא מצאתי הוכחה שברית מילה מזיקה לבריאות (ואני לא מדבר על ברית מילה שבוצעה לא נכון - זה סיפור אחר) ולכן במדינה בה ממשלה נופלת כי חברת התעופה של המדינה טסה ביום שבת (בגלל אילוצים של תלויים בה) ממשלה אחרת, כמעט ונופלת, כי חברת החשמל, מעיזה להתחשב בציסור ולהעביר שנאי ענקי מנקודה א' לנקודה ב' ביום שבת במקום להעביר אותו ביום חול (ואז באופן המילולי של המילה לסתום את המדינה) ראש ממשלה, מקבלת ביוקרת עיונת כי נתפס אוכל במסעדה שאינה כשרה. איך משרד הביראת יוציא הודעה שלא תקנה ביקורות איומות וכלל הנראה תפיל את הממשלה. בסופו של דבר הבר שהכי קובע זה הפולטיקה.

רק רגע

עוד לא מצאת הוכחה שברית מילה מזיקה לבריאות? בוודאי שלו..... אתן לך דוגמא ואפרט: אישה שעוברת מילה, עוברת את כריתת עורלת הדגדגן. במיקרים יותר קיצוניים היא עוברת גם כריתה של השפתיים הפנימיות והחיצוניות ולבסוף תפירה. אישה זאת מבחינתי לעולם לא תחווה הנאה ממין. היא גם לא תסבול מפיטריות בנרתיק. היא גם כניראה לא תפריש את החומר הטבעי, סמגמה, שמפרישה כל אישה. -(את האמת את זה אני צריכה לבדוק). אני אספר לך שקראתי מאמר שבו סיפרו נשים סומליות שהן נהנות ממין. הן עוברות כריתה מלאה של איבר המין. עכשיו אני אספר לך מה הולך לאיבוד אצל הזכר שעובר את כריתת עורלתו. העטרה (הכובע) האמור היה להיות איבר פנימי נהיה חיצוני. איבר מין זכרי שלם מפריש את החומר הטיבעי, האנטי בקטיריאלי שנקרא סמגמה. איבר מין ללא עורלה לא מפריש שום דבר. הוא יבש. איבר מין זיכרי סובל ממשהו שנקרא היתקרנות-שזה יובש של האיבר והיצתלקות. אם תבחן את איבר המין שלך תראה שהעטרה שלך יבשה ושיש עליה כמו פסים דקים כאלה כמו צלקות. דבר נוסף שהוך לאיבוד בברית מילה הוא הריסנית-זה משהו שיותר קשה לי להסביר בדיוק איפה זה היה צריך להיות (בפורום של מוותרים על ברית מילה יש תמונות של איבר עם ריסנית ובלי ריסנית. הריסנית היא רגישה אצל הזכר כמו שהדגדן רגיש אצל הנקבה. דרך אגב בארצות הברית יש אפשרות להורים לבחור אם להוריד את הריסנית בזמן הברית או לא. לעורלה יש תפקיד חשוב מאוד ביחסי מין. העורלה ביחסי מין בעצם נישארת בתוך הנרתיק של האישה כשהאיבר עצמו נע בתוכו. זאת אומרת שאין חיכוך ולא נוצר יובש בזמן המישגל. אז מה אתה אומר? אני יכולה להמשיך... פין שעיר עקמת של הפין פין חבוי הידבקויות סיבוכים של בריתות שאתה כמשלם המיסים משלם על התיקונים שלהם! למשל... היצרות פי השופכה. תוצאה של ברית (ולא משנה אם עשה את זה מוהל או רופא) זה מצריך ניתוח! אחד מתוך עשרים ילדים יזדקק לניתוח כזה. ואנחנו משלמים על זה. ויש עוד...... אני מקווה שעניתי לך על השאלה האם מילת זכרית מזיקה לבריאות או לא!

hirshfe

New member
מה שאמרת ופרטת

זה משהו שפוגע באיכות מין - דבר קריטי ללא ספק. אבל אני עדין נהנה מסקס. פעם שהייתי בחול, פגשתי אוסטרלית שאני הייתי לה הנימול הראשון, והיא אמרה שזה מרגיש שונה ולכן היה לה טוב יותר (ולא אני לא מחשיב את עצמי רב זיין). אז אולי יש גם ייתרון בסקס. כל ייתר הדברי שציינת (פין שעיר, עקמת של הפין ועוד) הם כולם תוצאה של ברית שלא בוצעה נכון. אז לא רלוונטי לרעיון שברית שמובצעת נכון איננה מזיקה. אני נגד החיתוך, אני מצטער שחתכתי לבני. גם לכרות את זרת ביד שמאל, לא תזיק לי בריאותית ואני לא עשה את זה. אבל אני בעד לדייק

לא נכון

כל ייתר הדברי שציינת (פין שעיר, עקמת של הפין ועוד) הם כולם תוצאה של ברית שלא בוצעה נכון. אז לא רלוונטי לרעיון שברית שמובצעת נכון איננה מזיקה. כל מה שאמרתי זה תוצאה של מילה. זה לא קשור למי עשה את זה. זה קשור לזה שהאנטומיה הטבעית נפגעת. מה שאמרת לגבי האוסטרלית רק מחדד את מה שאמרתי. נתחיל מזה שמין הוא קודם כל בראש שלנו! האוסטרלית חוותה מין שונה. אני לעולם לא חוויתי מין עם ערל, ומכיוון שאני נשואה למישהו שעבר מילה אני לעולם לא אחווה את המין בצורה אחרת. ועל זה אני מצערת. זה לא אומר שאני לא נהנת ממין עם בן זוגי. זה שאתה נהנה ממין זה אחלה! גם נשים סומליות נהנות ממין. מישהו שעבר מילה בגיל מאוחר אמר על כך שזה כמו לראות טלווזיה בשחור לבן!

doron1955

New member
עוד משהו

חשוב להבין את השינוי בפעולה המיכנית המקורית של איבר המין עם העורלה תנועת הפין שאינו נימול יכול לנוע בתוך העורלה שלו עצמו בזמן שהפין בתוך הפות הוא לא מתחכך בדפנות הפות אלא בתוך העורלה ! אני אחפש לינק שמדגים את התנועה הזאת זה אמנם צילום של גבר מאונן אך לנימולים שכמותינו זה פלא שאנחנו פשוט לא מכירים בהקשר זה בסוף המאה ה19 נחשבה האוננות למחלה מדאיגה וייחסו לה תןפעות כמו שיגעון עיוורון ועוד .. ד"ר קלוגס שנחשב לסמכות המליץ והשפיע לעשות ברית בתור תרופה למחלות רבות

schlomitsmile

Member
מנהל
חוויתי מין עם נימול ועם ערל, והריני להעיד שלא הבחנתי בשינוי מהותי עקב המצאותה או חסרונה של הערלה. כל אחד יכול לחפש נימוקים שמחזקים לכאורה את העמדה הערכית שלו, אבל למה לא להודות, שמדובר בעמדה ערכית וכל השאר זה רציונאליזציות?

אני אישית לא

חוויתי מין עם ערל. אני מכירה כמה וכמה נשים שכן. והן כן סיפרו לי שהחוויה שונה. יש לי חברה שסיפרה שהיה לה מין חד פעמי עם מישהו שרק הכירה שהיה רוסי וערל. היא לא נהנתה כלל. אז מה זה אומר? "הרעיון" שמאחורי העורלה הוא הטבע של הזכר. ככה נולדים זכרים ולדעתי ככה הם צריכים להישאר. הם לא נולדים פגומים באיבר המין. אז למה לתקן אותו?

schlomitsmile

Member
מנהל
זה אומר, שזה לא מהותי בודאי לא לעומת כל הגורמים האחרים שמשפיעים על החויה. בקיצור- זה לא רלונטי לדיון. למה לעשות מילה? כי יש אנשים שהציווי הדתי חשוב להם, יש אחרים שההמשכיות של שרשרת הדורות חשובה להם, ויש כאלה שהעניין חשוב להם בגלל הסמליות להשתייכות לעם ולחברה בהווה (שרובו ככולו מל את בניו. לכאן מתקשר גם הנימוק החברתי). לא נגרם שום מום לילד- פיסת עור אינה זרת ( כמו שעופר השווה), אפילו צלקת לא נותרה. יש אנשים אחרים, שכל הנ"ל לא מדבר אליהם, והם מחליטים לא לימול את בניהם, גם זה לגיטימי כמובן. הדבר היחיד שפסול בעיניי, הוא לטעון שכל האמת והצדק איתי, וכל מי שנוהג/מאמין אחרת, הוא חוטא/ עושה עוול לבנו.

אני לא מתווכחת עם אנשים דתיים

אבל.... האמת היא: הקישור הבא יעיד "קצת" אחרת לגבי הטיעון שלך. אני חושבת שבלי שום קשר לזה "פיסת עור" או לא. מילה היא הטלת מום. בזה אין לי שום ספק! האם תסכימי שאני אחתוך לך למשל את תנוך האוזן? זה גם סתם פיסת עור? עם כל הכבוד.... כל פיסת עור בגוף שלנו היא פיסת עור שמחוברת לגוף שלנו! העורלה בגיל ינקות מחוברת לאיבר המין כמו שציפורן מחוברת לאצבע ע"י ריקמה מחברת. הפריעה (שברוב המיקרים נעשית הציפורי המוהל) היא פשוט קריעה של העורלה שמוחברת לעטרה. אם את חושבת שזה לא לעשות עוול לזכר נולד אז מה כן עוול?

שכחתי להזהיר../images/Emo18.gif הקישור למעלה

מכיל תמונות של איברי מין.

schlomitsmile

Member
מנהל
נדמה לי, שלאף אחת מאיתנו אין משהו חדש להגיד בעניין. אז מה דעתך להסכים שלא להסכים? אגב- אני לא מנסה לשכנע אף אחד שהבחירה שלי היא הנכונה עבורו, אני רק טוענת שכל הבחירות לגיטימיות. נראה שגם על זה איננו מסכימות (וזה מה שנאמר כאן- שהגישה שלכם מזכירה גישה של מחזירים בתשובה- כל האמת רק אצלם והם מנסים "לפקוח את עינינו"); אבל אולי נוכל לפחות להסכים שלא להסכים?

מסכימה איתך מבחינה מסויימת.

אילו היו מוכיחים לי שברית משפרת את חיי המין של הגבר, עדיין לא הייתי מלה את בני. למה? - מפני שהוא בן שלוש וככל הידוע לי (ילדים בימינו, לכי תדעי...
) לא מקיים יחסי מין. כשיגדל ויהפוך לפעיל מינית, הוא יוכל לבחור. ולכן, אולי הטיעון לגבי הנאה מינית לא לגמרי רלוונטי גם בעיני. ובכל זאת תיקון: לא מדובר בחתיכת עור. עור שנחתך צומח מחדש. כאן מדובר על איבר פונקציונלי עם אנטומיה מורכבת, עשיר בקצות עצבים מובחנים. ועוד תיקון: כן נותרת צלקת.

חנול

New member
רק רציתי לספר לכם שדוקא הודעתו

של דורון (על אף הויכוח האם צורת ההודעה היא אפקטיבית לדיון או לא) הביאה אותי בצעד שלם לכיוון הרעיון של אי מילה (אם יהיה לנו כבר סופסוף בן). דוקא הטיעון על פגיעה בגופו וחירותו של תינוק תפס אותי חזק. כמו שלא עשיתי עגילים לביתי, כי אני לא מוצאת לנכון לקחת לעצמי את החירות של לקיחת החלטה כזו עלה גוף שלה, כך נדמה לי שאני מעדיפה לא לחתוך בבשרו של תינוק לפני שהוא יכול להביע דעתו אם לבצע את החיתוך או לא. אני מניחה שאיפשהוא עד גיל 16-17 הוא יפתח יפה מאד את דעתו בעיין, ויוכל להחליט לבד אם לבצע את החיתוך (שאמא ואבא לא עשו ואולי יקשו את חייו מבחינה חברתית). בקיצור, מבחינתי הטיעון דוקא היה אפקטיבי. אבל מצד שני אני לא הרגשתי פושעת/לא פושעת בעניין הזה. היתה לי דיעה מאד לא מבוססת. אני חושבת שהתבססתי כעת יותר בדעה שלא אמול. כך שיש כנראה משהו אפקטיבי בטיעון. לא מצאתי לנכון להתיחס לטיעוני דת כאלו ואחרים שעלו פה, כי כאתאיסטית אין לי בכלל דעה בעניין.

hirshfe

New member
כי את היית 90% משוכנעת

נדרשה לך הדחיפה האחורנה. שוב, אני ממש לא שלם עם המילה של בני. אז גם אותי הוא שיכנע אני מנסה להסתכל מזה מהצד. כגישה לאדם שלא משוכנע, שלא ממש חשב על זה. הגישה של דורון לדעתי לאדם כזה לא תהיה אפקטיבית

limorune

New member
../images/Emo45.gifאני בצד שלך!

בן זוגי ואני החלטנו לא למול את בננו הקטן. פשוט לא מצאנו כל סיבה לעשות את זה. והיו התנגדויות מהמשפחה והפעילו לחץ וגם אמרו דברים לא נעימים אבל זה לא גרם לנו לסגת מהחלטתנו, החלטה אני שלמה איתה ושמחה שבחרנו בה מידי יום ביומו. לפעמים אומרים לי "וואו איזה אומץ" ואני חושבת בדיוק ההיפך...איזה אומץ היתי צריכה בשביל לא לחתוך לתינוק קטן איבר מגופו? והודעה קטנה לעופר-אני יכולה להבין את הכאב והחרטה על כך שהעברת את בנך ברית אני מקווה שאם יהיה לך בן נוסף תוכל להיות שלם עם עצמך ולמנוע את הפעולה הזו ממנו. ( מצטערת על הניסוח הקלוקל אני אחרי לילה כמעט בלי שינה ועבודה מהבוקר ...)

Astralbeing

New member
יש גם עוד צד...

שלום לכולם, כל הטיעונים המועלים באשכול זה הם לגיטימים ומתישבים עם השכל הישר ולכן יהיה קשה מאוד להתווכח איתכם על נושא זה, כולכם אנשים מלומדים שקוראים ובודקים את ההשלכות הרפואיות והסבל הפיזי/נפשי שעובר התינוק. אם כל זאת יש דבר אחד שחוששני שלא תוכלו להבינו כאנשים רציונאלים, ברית המילה הינה טקס דתי המקשר את הילוד לאלוהיו, כמובן שהדבר אנו מזיז לרוב החילונים כפי שאכילת בשר וחלב או בשר לא כשר נחשבים כאמונה פרמיטיבית. אני אדם חילוני אך עם זאת יהודי, מין הכלאה מוזרה כזו של "מאמין סקפטי". אך דבר אחד ברור לי, יש מעבר לעולם הפיזי ויש קשרים רוחניים, יש טוהרה ויש טומאה האדם נושא בתוכו נשמה אשר חייבת להיות טהורה ככל שניתן על מנת שהקשר עם האלוהים יהיה חזק יותר (גם זה נשמע מופרך בעולם שבו אנו חיים אבל זוהי אמונה). הנושא מאוד מורכב ואינו מגובה במאמרים של האקדמיה הזו או ההיא גם מחקרים לא יעזרו, רק רצון לקשר אמיתי בין האדם לאלוהיו. לדעתי ביצוע המילה בילד בעודו תינוק יהיה קל ופשוט יותר ממצב בו הדבר יבוצע בגיל מאוחר יותר בהחלטה של הילד. סביר להניח שתגובתכם הראשונה תיהיה: "מה זה קשור?" רק אל תשכחו שתגובתי הראשונה שקראתי את האשכול הזה היא: "מה זה קשור". רק כדי לסכם את הדברים, אם אתם נגד מילה לילדכם מסיבת זכיות האדם והפגיעה הרפואית זוהי זכותכם, קראו הפנימו ובצעו את הנכון על דעתכם , הרי זהו הילד שלכם ולא של אף אחד אחר. אם אתם שייכים לצד השני זוהי זכותכם, קראו למדו והפנימו את הנכון לרוכחם. בסופו של יום כל אחד אמונותיו וערכיו.

למעלה