ברית מילה

nuritnurit

New member
ברית מילה

אני יהודיה ובעלי נוצרי - אנגלי עוד מעט בשעה טובה יוולד לנו תינוק וכמובן שאני רוצה לעשות לו ברית מילה ייש סיכוי שהרב יתנגד כי בעלי לא יהודי???????? בעלי לא דובר עברית טובה אילו משפטים עליו לומר בברית? אודה על תשובה בהקדם! תודה מראש

אבי ילדך אינו אמור לומר כל משפט

אבי ילדך אינו אמור לומר כל משפט בברית. בין אבי בנך, ובין הברית שהקב"ה חתם בבשר כל יהודי, אין ולא מאומה.

אבי הבן אינו יוצא ידי חובה כלל

מדובר באבא שאין לו כל חיוב. הוא מצווה רק על שבע מצוות. אף אחת מהם אינה על מילה. חובת המילה אינה על האב. כי אין לו חיוב תורה ומצוות כלל. ואין טעם בברכה שיברך. חובת המילה מוטלת כמו על ילד יתום. יש בית דין ו/או הילד עצמו אם גדל ללא מילה. אם יש מי שמשתף את האבא הגוי בברכות, אולי זה רק טיקסי, ותו לא מידי.

נכון שעושים זאת בשביל לסגור פיות

ולהחליק עניינים. על זה לא חלקתי. וגם... ידוע לי על סיפור של אחד מצדיקי וגדולי דורות שלפנינו שנתקל בכזה סיפור. ובשעת הברכות ניטרל לגמרי את אבי הבן. הוא חש יותר לכבוד שמים. מעמד הברית הינו נשגב מאד מאד ליודעי ח"ן. מופיע במקורותינו שכל המשתתף בברית מוחלין לו על כל עוונותיו. אליהו הנביא הינו קנאי ויכול חלילה לפגוע בסנדק או מוהל או אבי בן או כל משתתף שהינו חוטא. ולכן הקב"ה הבטיח לאליהו שימחול עוונות המשתתפים. כך עפ"י המדרש. והוסיף רבי פינחס מקוריץ על זה, ויש המביאים זאת בשם אחר מגדולי החסידות. שזה משמעות הכתוב : תחת אשר קינא לאלוהיו, בגלל שפינחס זה אליהו הינו קנאי וחלילה עלול לפגוע במשתתפים הנוכחים בברית אם הם בעלי עבירה, לכן ויכפר על בני ישראל. היינו, הקב"ה מכפר על בני ישראל המשתתפים, כדי שפינחס זה אליהו יוכל להשתתף מבלי לפגוע באף אחד.

D BOOK

New member
אבל לגוי אסור לברך

הרי אם יברך כל ברכת "אשר קידשנו המצוותיו" הוא ישקר !!!

התייחסתי רק

התייחסתי למה שכתבה הפלאות של עליזה בתגובתה תחת הנושא 'במצב כזה': עליך לידע את המוהל , ואז הוא מברך עם בעלך יחד ואז בעלך יוצא ידי חובה כאילו, איני חושב שיש לנו כיהודים שומרי מצוות בעיה עם שקר או ברכה שאינה צריכה וכו' של גוי. מה שיש לנו בנושא, זה שאינו בר חיוב בשביל שיצטרך לצאת ידי חובה. יש אולי שיעשו שהוא יברך בגלל סיבות צדדיות שאינן מההלכה. אבל גוי שמברך ואומר מה שאומר, אין זה קשור להלכה היהודית כלל. יש בזה מבחינתינו רק גיבובי מילים ותו לא.

D BOOK

New member
אז גוי שמברך

אין לו שום עונש על זה ? שמשקר בשם ה'. כמו למשל גוי ששומר שבת ,חייב מיתה ...

מיהו זה שאמור להענישו ?!

הרי הוא חייב רק בשבע מצוות בני נח. ואם כך, איך תוכל לחייבו ולהענישו על אחרים ? השאלה הנובעת מהמדובר כאן, היא,: האם מותר לנו כיהודים ואולי כמסדרי ברית המילה, לשתף את הגוי בברכות. מי שמשתף אותו, מסופקני לענ"ד אם עושה כשורה.

תשובה

חברים לא חייבים לספר לכולם שהוא גוי [לא יהודי ] לא שזה לא ידוע למשפחה קרובה אבל כדי לא לפגוע באב מול אנשים שלא יודעים אז עושים כך המוהל מברך ואב יחד איתו לאלביש את הגוי כי זה יותר גרוע מלביש יהודי [זכור מה עשו לך אל תעשה להם] ואז כאילו אב בירך ובמציאות המוהל מברך כי בלי ברכה אי אפשר לעשות את הברית, אז כך עושים ,

צר לי.

לא נראה לי שיש קשר בין מה שכתבת ובין מה שכתבת על 'להוציא את האב הגוי ידי חובה'. בהסתמכות על פוסקים, הרי חלילה מלצרף את הגוי לברכה. אין לנו לבייש גוי, אבל הילד נימול כיהודי, ואין טעם לשתף גוי בברכה. על דבר זה כבר נמצאה תשובה ע"י פוסק ידוע. אך אני מאד עקרוני בגישתי לא להתפלפל עם אשה בתורה. כי זה לא עקרוני שלי אלא של תורתינו הקדושה ושל התלמוד במסכת סוטה בדף כא אם איני טועה. אפשר לכבד את הגוי בלחיצת יד ובברכת מזל טוב וגם בלתת לו מתנה המחאה ע"ס 1000 דולר ארה"ב. אך במפורש לא בלכבדו בברכות.

נקודה נוספת.

למה לא חייבים לספר שהוא גוי ?! היכן מצינו בחז"ל שיש להסתיר זאת ? אדרבה, יש חובה להיפך. לא לבזותו, אבל במפורש להודיענו שאבי הילד אינו כהן ולא לוי ולא ישראל.

סליחה.

לא המוהל. אלא אין ענין להסתיר זהות ויחווס האב מכל יהודי באשר הוא. אין בושה ביחוס. היחוס מאד חשוב. חשוב שכל הציבור יידעו מי בן של מי. מעולם לא ראינו שהסתירו זאת, פרט לשתוקי [ואסופי]. שם, ההשתקה נעשית לאו דוקא ברצון חכמים.

בדיוק נכון.

אבל גוי יכול לקבל מתנה. אבל כל התוספות לערבו בברית עצמו, ממש אינן רצויות אם אפשר להשתמט מהן. אם לא, אז אין ברירה. אבל מתגובותייך היה נשמע שיש בזה ענין של עדיפות לכתחילה. ועלינו להעמיד על האמת.

למעלה