ברית מילה

ח לִ י

New member
ברית מילה

האם ברית מילה שלא נעשתה כראוי וכעת יש לעבור תיקון (לתאומים!!!) נחשבת לרשלנות רפואית???

אחריות מוהלים...

מוהלים חבים באחריות כלפי המטופלים שלהם בדיוק כמו רופאים. לאחרונה יצא פסק דין בנושא זה.

שרגא 22

New member
באופן עקרוני

במקרה וזה מוהל. עד שהנימול יוצא משטח האולם גם עם הוא נזקק לעוד חיתוך (במספרים) זה נחשב בתוך הברית ואין זה רשלנו.

אורית ג.

New member
שלום לך כרמית . אשמח לראות

את פסק הדין שעליו את מדברת. זה מאד מעניין אותי. לפי מה שאני ידעתי יש לרופאים חבות משפטית גדולה יותר מאשר למוהלים , ראיתי את זה בתוך איזה פסק דין על רשלנות במילה של מוהל שקראתי ואינני מצליחה למצוא את זה שוב. אם זה השתנה, זה מעניין לראות איך ואיזו מהגישות תאומץ. האם זה מאפשר לכל שופט שיקול דעת משלו או דין אחד לכל המוהלים והרופאים - בלי קשר למקרה. תודה על כל מידע. אורית ג. (מנהלת פורום 202, ברית מילה)

אנסה לחפש את פסק הדין...

אנסה לחפש את פסק הדין: שלחי לי במסר את מספר הפקס שאליו את רוצה שאשלח לך אותו (זה יקח לי כמה ימים, אבל מבטיחה שבסוף אגיע לזה... אני פשוט בתקופה קצת עמוסה).

אורית ג.

New member
כרמית המון תודה. כנראה ששם ראיתי

את זה (קראתי פס"ד זה פעם): אז יש לי שאלה. בחלק ב' סעיף 1) כתוב: "מוהל הפועל ברשלנות בביצוע מילה ישא באחריות לנזק והוא הדין ברופא..." ובהמשך : "... על מוהל שאינו רופא אין מוטלת חובת זהירות זהה לחובתו של רופא. מוהל יחויב באחריות בשל רשלנות אם הפר את חובת זהירותו כמוהל" נראה לי שכפי הכתוב ברור שאין אחריות משפטית שוה ומי שמל עם מוהל עלול להנזק בקביעת פיצויים למשל. מה שעתך?

למעלה