ברית מילה

rsv2009

New member
ברית מילה

מישהו מכיר מוהל שעושה/מוכן לעשות ברית לתינוק שאינו מאם יהודיה?

Spyker84

New member
חולק עליך לגבי מום

מכיוון שהילד יגדל בישראל, למה לבדל אותו מילדים אחרים. בנוסף, מבחינה בריאותית, הוכח שעדיף ורצוי לעשות ברית מילה, לראיה יש המון גברים בעולם שאינם יהודים אבל עדיין עברו ברית מילה. מה שכן, אישית מעדיף לעשות בבית חולים כאשר רופא עושה את הברית מילה.

rsv2009

New member
לא שאלתי מה צריך ומה לא!

ואם אתה קורא לזה מום אז מה רע בזה? לי יש מום משורטט ויפה מת עליו!

randyloo

New member
שאלה מעניינת

האמת היא שאני לא יודע אבל סקרן לדעת. מן הסתם ישנם הרבה מעולי ברית המועצות אשר מלו את ילדיהם למרות שהאם אינה יהודיה. גם מסקרן אותי אם המוהל באמת בודק את "יהדותה" של האם.

rsv2009

New member
לפי הבנתי

באם יש חשש ליהדותה של האם נדרש אישורים כגון תעודת לידה וכדו'

Jkamm

New member
ברית מילה לתינוק שאינו יהודי

הרבנות הראשית אוסרת על המוהלים המוסמכים לבצע ברית מילה בילד שאינו יהודי.
האפשרות היחידה שלכם היא ללכת למוהל שהוא גם רופא, שאינו עושה ברית מילה אלא הליך רפואי שנקרא "כריתת עורלה" (וזה גם מה שהוא יכתוב לכם בקבלה שתקבלו) - ואין הבדל בתוצאה....
יש גם רופאים/מוהלים שלא מתנגדים לעשות כלפי חוץ את הטקס הדתי עם כל הברכות, למרות שזה לא רלבנטי לילד שאינו יהודי, וזה כאשר הטקס נעשה באולם ועם המשפחה וחברים.
בנוסף לרופא שהזכיר קודמי - אתם יכולים לפנות גם לרופא/מוהל - ד"ר מנחם צ'צ'קס 050-8919161.
יוני

rsv2009

New member
תודה רבה לשניים מעליי

האם יש לכם ניסיון עם המוהלים הנ"ל?

1151986

New member
היי

לא קראתי את כל התגובות, אז לא בטוחה אם אתה מעוניין רק בברית עצמה, כלומר בניתוח עצמו ללא הפן הדתי.
אם כן, אוכל להמליץ לך על רופא שמגיע הביתה ועושה את כל ההליך. אנחנו היינו מאוד מרוצים. ההליך הוא רפואי בלבד. אין שום פן דתי.

למעלה