ברית מילה

kukilida10

New member
ברית מילה

אני לא יהודיה..אני בהריון עם בן זכר.. האם זה נכון שבגלל שאני לא יהודיה הילד שלי לא יוכל לעבור ברית עם מוהל?

ברית- מילה

ברית= הברית שכרת ה' עם אברהם אבי היהודים. הסימן לברית הוא המילה. מילה= פעולה באיבר בגוף. הרבה תינוקות/ ילדים ומבוגרים במשך אלפי שנים עוברים מילה. למילה היהודית יש משמעות דתית מסוימת. לא נראה לי שמוהל יסכים למול "סתם". כלומר, לבצע רק את הפעולה על הגוף ללא המשמעות הדתית.

אלוניס

New member
לפי ההלכה הילד לא יהודי

ולכן לפני שאפשר להכניס אותו בברית אברהם אבינו הוא יצטרך לעשות גיור. במצב שבו האדם עדיין צעיר או קטן - לרוב תקף גיור של האם ואם זכור לי נכון - הילד והאם טובלים יחד. אם תעשו לו ברית בבית חולים בלי לעבור הליך גיור, כשהוא יהיה בוגר לא יעשו שוב ברית אלא טקס שנקרא "הטפת דם" - דקירה קלילה במקום הברית. אני משערת שהשיקול כרגע הוא הרצון שהילד לא יחווה קשיים במהלך גדילתו בקרב בני גילו. לכן גם אם כרגע גיור לא רלוונטי עבורכם או ייקח הרבה זמן - אפשר בהחלט לבדוק אופציה של ברית על ידי רופא.

לאונידס

Active member
מה חשוב לך? הניתוח? המוהל? הברכות?

בגדול מוהל לא בודק את שושלת היוחסין של הילד. מגיע, מברך חותך מברך וזהו. אם לא תספרי הוא לא ידע. אם תספרי על דתך יכול להיות שיסכים לניתוח ללא ברכה, יכול להיות שלא. למה חשוב לך שיהיה מוהל?

kukilida10

New member
העניין הוא שלבן זוגי חשוב מוהל

לי כמה שפחות..אני רוצה שיהיה ניתוח קצר עם רופא מקצועי וללא שום קשר לדת לטקס או מה שזה לא יהיה..אני מפחדת מזה ואני רוצה שיהיה כמה שפחות סיכונים לתינוק

אלוניס

New member
הוא בחר זמן מוזר להתחיל להתרגש מענייני דת

הוא היה צריך לחשוב על זה קודם. שיירד מזה ויירד ממך ויפסיק לבלבל את השכל. אי אפשר גם לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה.

לאונידס

Active member
ישנם רופאים שהם גם מוהלים

בבתי חולים רבים ישנו רופא כזה כך שהרצון של שניכם יכול להתמלא. העניין הוא רק בינכם לבין מצפונכם. האם לספר למוהל שאת לא יהודיה או לא לספר לו כי הוא בעצמו לא ילך לבדוק את אילן היוחסין שלך. רק אתם יכולים להחליט.

למעלה