ברית מילה לתאום

ברית מילה לתאום

היי אמהות יקרות,
מתכוננת ללידה ומשום מה אני תמיד חושבת על הצעד הבא.
רציתי לשמוע מנסיונכן אם לצפות לברית מילה במועד או שהרופא ימליץ לדחות. הערכת המשקל של הבן היא 2300 (שבוע 35) וכמובן שאני לא יודעת בוודאות מתי תהיה הלידה אבל מסתמן שהיא ממש קרובה.
מישהי יודעת מה הקריטריונים?

תלוי במוהל

יש שיגידו 2 קילו ואחרים 2 וחצי.
בעיקרון אם הם לא פגים ואין צהבת אז לפי המשקל המוהל מחליט.
אצלנו נולדו ב36+6 2.600 כל אחד אבל השתחררנו פחות כמובן
בברית כבר היו 2.500 והברית הייתה בזמן.

Angel2441

New member
אז יש לי גם שאלה

מה קורה במצב של תאומים בנים. במידה ואחד כשיר לברית מבחינת משקל ובריאות ונגיד הילד השני לא. דוחים את הברית עד ששניהם כשירים או מבצעים חיתוך לכל אחד בזמנו?

בסופו של דבר זו החלטה של ההורים...

לדעתי איש איש באמונתו יחיה!
אני מאמינה שאנשים מאמינים שעושים דברים על פי ההלכה לא ידחו את הברית לתאום הבריא
ואנשים שזה פחות חשוב להם יעשו מה שנח להם ומה שהם רואים לנכון

לנו לא הייתה דילמה כזו כי שניהם עברו ברית בזמן

חשבתי שזה הולך לפי אמונתו של המוהל...

(ואישור של הרופא כמובן, בענייני בריאות אני לא מתכוונת לסמוך על המוהל בלבד)
אם כל אחד היה עושה לפי מה שבא לו אני בטוחה שכבר היה טרנד של חילוניים שדוחה את הברית באיזה חודש, או לפחות ליום שישי הקרוב אם רוצים אירוע שאנשים יוכלו להגיע אליו. נראה לי שאם לוקחים מוהל דתי זה הולך לפי הכללים שלו, לא?

פולספגן

New member
לא מדוייק

אני דחיתי על דעת עצמי וקבעתי עובדה שאני רוצה בתאריך שנקבתי לערוך את הברית וכך היה.

canadush

New member
מדויק יותר לומר שזה לפי אמונתם של ההורים

כי הרי יש מגוון רחב (גם בקרב מאמינים),
ובתכלס באמת כל אחד עושה מה שבא לו,
ולפי זה גם בוחר את המוהל שמתאים לו... אז זו ביצה ותרנגולת

בצד של המשפחה שלי - אכן מקובל לחכות לפחות חודש, ולקבוע מועד שמתאים ונוח לנו, ובכלל לוקחים רופא ולא מוהל (כך עשינו גם לבני)
בצד של האישלי - משתדלים ללכת ע"פ ההלכה, כלומר אחרי 8 ימים ועם מוהל (אבל הרב הקובע הוא "הרב נוח")

Angel2441

New member
אז יש לי גם שאלה

מה קורה במצב של תאומים בנים. במידה ואחד כשיר לברית מבחינת משקל ובריאות ונגיד הילד השני לא. דוחים את הברית עד ששניהם כשירים או מבצעים חיתוך לכל אחד בזמנו?

rain7

New member
אצלנו שניהם בנים

והתכנון לעשות ברית אצל כירורג מתי שמתאפשר וחודש אחרי הלידה (בתקווה שאנחנו לא מבלים בפגיה) לעשות מסיבת ברית בלי הברית. נראה לי שכהנה יותר במסיבה בלי הלחץ שהולכים לחתוך להם את הבולבול כל רגע... זה לא בשבילי ;)

זה גם ממש לא בשבילי, זה בסדר...

אין ארוע, אולי רק ארוחת צהריים עם המשפחה הקרובה (וגם זה יותר מדי בשבילי כשהולכים להתעלל לי בעולל).
לגבי הכירורג, גם אני רציתי אבל שכנעו אותי שמוהל עדיף, יש לו הרבה יותר נסיון, הוא עושה איזה 4 כאלה ביום. כמובן שמדובר במוהל ששמו הולך לפניו.

אלולה145

New member
אני איתך...

רופא בזמנו נשמע לי יותר "רציני". אבל אחרי בירור מעמיק והמלצה של כירוג פלסטי (חבר משפחה) עשינו עם מוהל מומחה, ואני לא מתחרטת לרגע.
אגב- המילה היתה הרבה פחות נוראית ממה שציפיתי.
אנחנו עשינו בערך סביב 2.5 ק"ג. הוא טען שלא לחכות יותר מידי, כי ככל שהזמן עובר מהלידה זה כואב יותר.

מחכים שיהיו 2.5 קילוגרמים

מנסיון עדיף לחכות קצת, אני חושבת שמבחינה הלכתית אם דחית אז זה כבר לא משנה כמה ימים אבל אני לא בטוחה
ובקשר לשני בנים הייתי שואלת את המוהל אם אחד בדיוק הגיע ל 2.5 קילו והשני 2.3 אולי שווה לחכות עוד כמה ימים אבל לא יודעת, תשאלו מוהל

למעלה