יש להם את הידע הרלוונטי.
אני מכירה מוהל מוסמך, שיש לו תקן של מנתח, המוכר במספר בתי חולים. (מנתח בתחום שלו בלבד, כמובן. אין היגיון בכך שהוא יוכל לנתח חלקי גוף שאינו מכיר). בתי החולים לא היו מכירים בו ככזה, אם לא היה לו את הידע הרלוונטי. להזכירך- הוא למד בדיוק כמו כל מוהל אחר. אותו אדם, לא למד לימודי רפואה כלל, מלבד הלימוד להיות מוהל, בדרך שכל מוהל לומד להיות מוהל. בלי הגזמה- הוא ערך אלפי בריתות, ומעולם לא קרתה לו "תאונה מצערת" (ככל הידוע לי. והוא מסוג האנשים הטובים, ש"ירוצו" אחרי הנימולים, עד שיוודאו שהחלימו לגמרי. במיוחד אחרי הרגישים יותר, וכדו´.) והוא לא היחיד. יש עוד רבים וטובים. כשם שיש רופאים שקורות להם "תאונות מצערות", וזה אולי נדיר, כך יש מוהלים שקורות להם לפעמים "תאונות מצערות", ואני לא חושבת שיכול להיות לנו מושג לגבי הסטטיסטיקות. בקשר למוהלים שאינם מומחים- אתה יודע כמה רופאים (מנתחים, ולא רק מנתחים) לא מומחים- שהלוואי היו יודעים מה הם עושים- עובדים בבתי החולים בארץ? לא צריך לסמוך עליהם לעשות עבודה לבד (עד שיהיו טובים מספיק), כשם שנדרשת השגחה על מוהלים שאינם טובים דיים. מה זו תאונה/טעות מצערת... לספור את התאונות המצערות שקרו רק לשכנים שלי? לאחד חתכו יד בטעות (הנזק נמדד בחודשים של החלמה, ופיזיוטרפיה ממושכת הרבה יותר- אדם מבוגר), לאחת השאירו מסמרים ברגליים (נזק- בעיות ברגליים, לא יודעת בדיוק. הוצאת המסמרים תגרום לנכות, ולכן, נגזר עליה לחיות איתם כל החיים), לעוד אחת- תפירה עקומה של חתך ברגל, מה שהשאיר נפיחות, עוקם וחוסר אסטטיקה משווע לכל החיים (בידי רופא שמוסמך לתפור קרע שנגרם כתוצאה מיציאת הקרקפת- סליחה על התאור. זהו קרע שמצריך מיומנות מושלמת ועדינות מאין כמוה- שאין לו!). עוד מקרה- (אבל לא קשור למנתחים: ) חוסר זירוז מספק של חולה סרטן למחלקה המתאימה- בדקו אותו, אך לא ראו שהשניות שלו אוזלות. איבוד הכרה מידי, ובהמשכו- קריסת מערכות מוחלטת. (המשפחה לא מאשימה את הרופאים, אז מי אני..). להמשיך? וזה רק אנשים מהשכונה שלי! (ברדיוס של לא יותר מ- 150-100 מטר. ואני לא מכירה את כל התושבים באיזור, כמובן) ברור שאין לי מושג כמה נימולים נפגעו באותו רדיוס, כי זה לא דבר שאנשים יגידו לי על עצמם או על ילדם, אם אינם מכרים או קרובים אלי במיוחד (גם אז, רוב הסיכויים שלא). א"א לומר שיש הרבה מקרים של עקרות, מהסיבה שלרוב רובן של המשפחות יש ילדים. לסיכום, אינך יכול לטעון כפי שטענת, שאין להם את הידע הרלוונטי (בניגוד לרופאים). ואם הטענה היא, שהמוהלים הזולים אינם טובים, אז זו טעות מן היסוד. יש הרבה מוהלים טובים (תרתי משמע), שלא לוקחים אגורה מאנשים שקשה להם, או שאין להם. הייתה פעם איזו שערוריה עם איזה רופא מנתח, שטען שהוא מל את התינוקות בלי כאבים. הוא היה לוקח את הילד ל"בדיקה" באיזה חדר סגור, שם מל אותו, ולאחר שהתינוק נרגע והורדם, הוא היה יוצא איתו "אל העם", ו"מל" אותו (כנראה דאג להרחיק את האנשים) בלי שהתינוק ישמיע הגה. אני מניחה, שאדם בעל תעודת מנתח, שעושה כאלה דברים, בוודאי נוהג בצורה דומה בפציינטים שלו בבתי החולים. יכול להיות שעקבו אחריו בדרך לא לגמרי חוקית, כך שלא יכלו להגיש תלונה, או משהו כזה. הסיפור קרה לפני מספר שנים, ואם זכור לי טוב, היה לו איזשהו פרסום, אבל אני לא יודעת מה חוץ מזה. זה רק מראה, שצריך לסמוך על הרופא/המוהל, לפני שמפקידים בידו גוף אדם. מבחינתי, על אדם ירא שמים אפשר לסמוך, כיוון שירא שמיים, לא יעלה בדעתו לעשות רע לאחר, או יתיימר לעשות דברים שאינו יודע.