ברית מילה - לשם מה?

גוססי

New member
ברית מילה - לשם מה?

הבה נציג דברים כהוויתם. אפשר לפברק משמעויות סמליות לברית המילה מכאן ועד להודעה חדשה, אבל אין כדבריו של "הנשר הגדול" שכתב כך: "ולא ניתנה מצוה זו [ברית המילה] להשלים חסרון הבריאה, רק להשלים חסרון המידות והנזק ההוא הגופני המגיע לאבר ההוא הוא המכוון וכו´ אבל תחסר בו התאוה היתרה על הצורך, והיות המילה מחלשת כוח הקושי [המילה מחלישה את הזיקפה] ופעמים שתחסר ההנאה [ומקטינה את ההנאה מיחסי המין], הוא דבר שאין ספק בו כי האבר כשישפך דמו ויוסר מכסהו [הערלה] מתחילת בריאתו יחלש בלי ספק, ובבאור אמרו החכמים ז"ל הנבעלת לערל קשה לפרוש ממנו, זהו החזק בטעמי המילה אצלי" (מורה נבוכים חלק שלישי פרק מט). במילים אחרות, להסרת הערלה יש מטרה מרכזית אחת - הפחתת ההנאה המינית אצל הגבר והאשה כאחד. כל השאר הוא כסת"ח.

taro

New member
סליחה?????

הרמב"ם, כבודו במקומו מונח, אולם דבריו הם עדיין בגדר פרשנות גרידא, ואפילו לא פרנות מחייבת, להבדיל מהגמרא והמשנה; יתרה מכך, הרמב"ם אולי זוכה להערכה בעולם החילוני והדתי ציוני מעצם היותו אריסטוטאלי, אולם יש עליו ביקורת רבה והוא זוכה אפילו לתיעוב במידה זו או אחרת בעולם האורתודוכסי. ברית מילה, כפי שיגיד לך כל מוהל וכל רב (ובסופו של דבר זה מה שקובע), וכפי שטענה הדת היהודית מאז ומתמיד - מסמלת את הברית עם האלוהים. נכון שהרמב"ם גם מוסיף לכך סיבה רציונאלית - אבל למה ציפית מאריסטוטאלי?

אני חושב שמיהרת לצטט את הרמב"ם..

כל מה שמשתמע מדבריו הוא פרשנות, מה הן ההשלכות של המילה. צא וחשוב, המילה היא ברית בין אלוהים בין אברהם אבינו, ברית נצח בין אלוהים לזרעו של אברהם. עכשיו, באיזה גיל לדעתך אברהם אבינו מל את עצמו? בערך בגיל 90 !!! האם אתה באמת חושב שאלוהים ביקש זאת ממנו כדי לגרוע מאברהם את ההנאה מהמין?! בגיל 90?! אם זו הייתה עיקר הסיבה, אלוהים היה יכול למצוא דרך אחרת להשיג את המטרה. אתה קצת יותר חכם, כך אני עדיין חושב.

Dorfl

New member
אהם

גוססי לא יוצא מתוך נקודת הנחה שאכן היה קיים אל שציווה זאת על אברהם, כך שהטיעון שלך לא קשור.

הוא לא יכול לצטט את הרמב"ם..

סתם כך במנותק מהמקורות! מזכיר לי את שיטת "ההוכחות" של "דעת אמת", לוקחים מפה ומשם ועושים מזה סלט, והרי לך "הוכחות" שהובאו לאחר חקירה "מקיפה ומעמיקה". הרמב"ם ניסה להסביר את ההשלכות החיוביות מצד התורה איך שזה מתחבר עם מצוות אחרות שמטרתן להבדיל אותנו מהעמים. ראשית יש לבדוק את הפשט בתורה ורק אחר כך (אם נחוץ) את הפירושים. לגבי התפילין והטלית, על פי הפשט לא ניתן ללמוד איך עושים את התפילין לכן יש ללמוד זאת מהגמרא. במקרה של "המילה" ניתן להבין בבירור את כוונת הבורא הוא אומר זאת לאברהם במפורש. וזה העיקר! כמובן שישנם פירושים עמוקים יותר למצוות "המילה", אך הם לעולם לא יסתרו את הכתוב.

עידו10

New member
אם אתם מוצאים עוד פירושים

לדברים אלה, אני נותן לכם 1000 שקל במקום. איך אתם מבינים עוד משהו מזה?! זה הפירוש של הרמב"ם ואנחנו הולכים לפי זה עד היום!!

אורית ג.

New member
סיבה נוספת ךברית לפי הרמב"ם

היא כדי להבדיל את היהודי מעמים אחרים - סימן היכר גופני.

עידו10

New member
עכשיו הכל הגיוני

NOT מה הקטע? עכשיו כולם יוכלו לדעת מי יהודי וככה יוכלו לשים אותנו במחנות השמדה, ההוכחה ליהדותנו פשוט במכנסיים... אחלה שיטה, אנטישמים לא יכלו לחשוב על משהו יותר טוב.

taro

New member
יותר משההודעה שלך אומרת משהו

על הפרשנות היהודית, היא אומרת משהו על הגישה שלך ועל המחשבות שלך.

taro

New member
להאשים פרשן יהודי בשיתוף פעולה

עם אנטישמים? עלוב, דמגוגי, ומרושע.

עידו10

New member
לא לזה התכוונתי

הבנת לא נכון. הבעיה שציינתי היא פשוט תופעה נלווית, לרעיון הטפשי של להפריד בין יהודים ל"גויים".

אנדרי ז

New member
ולא יכלו למצוא סימון פחות ברברי?

ודרך אגב, זה כבר לא כל כך מבדיל. על שני מיליארד מוסלמים נימולים כבר שמעת?

אורית ג.

New member
אנדרי היקר - אני לא הרמב"ם

ולא אני כתבתי את הפירושים האלה. אני אורית ג. - אם שלא מלה את בנה שחושבת שזה מנהג ברברי ומתפלאת על חילוניים שעושים זאת ללא מחשבה רק "כי ככה עושים כולם" ושמזועזעת במיוחד מאנשים שחושבים ש"לא צריך הרדמה, התינוק בוכה (==סובל) שניה ואחר כך שוכח".

עידו10

New member
האיסלאם נוסד לאחר היהדות

מכאן, שחוקי היהדות היו קיימים תקופה מסויימת בלי חוקים מקבילים בדתות אחרות, אבל מאז שהאיסלאם נוצר, ההגיון למצווה הזאת נעלם...

אנדרי ז

New member
לא איכפת לי מתי ההיגיון נעלם

אין שום היגיון בריא במעשה הברברי והפרימיטיבי הזה, נקודה. ודאי לא כשהוא מתבצע ללא הרדמה וע"י אנשים חסרי השכלה רפואית מתאימה.

לא מחייב השכלה רפאית מתאימה..

במושגים שלך. הניסיון לבטל את הכשרתו של המוהל בטיעון שכזה הוא מיותר. במשך אלפי שנים המילה נעשית ללא תואר אקדמי ממוסד כלשהו. מאחר ומדובר בפעולה שנעשית ע"י אדם תמיד ישנו הסיכוי לטעות, בדיוק כפי שקורה לטובי הרופאים!

אנדרי ז

New member
אז בוא נבטל לגמרי את לימודי הרפואה

אם ניתוחים כירורגיים לא דורשים הכשרה רפואית, אז למה כן צריך אותה? לטובי הרופאים יש הרבה פחות סיכויים לטעות מאשר למוהלים שכל הכשרתם היא בשינון הפסוקים הרלוונטיים שהוא צריך לקשקש במקום להתרכז במה שהוא עושה.

אתה צודק..

אם היה מדובר בתחום רחב של הכירורגיה. מאחר ומדובר בטיפול נקודתי ולא מעבר לכך, לימוד לקבלת תואר מתאים לא יהיה רלבנטי. נראה לי קצת מוגזם ללמוד 16 שנה כדי לקבל הסמכה. למוהל יש את כל הידע הרלבנטי, הוא לא זקוק מעבר לכך.

למעלה