ברירת עוברים- כדאי

justanotherme82

New member
ברירת עוברים- כדאי

אני לא יודעת מה מקובל בארץ, אנחנו בארצות הברית ומציעים לנו במידה שיהיה מספר גבוה של עוברים לבצע pgd לבחור את העוברים המוצלחים יותר. אין סיבה גנטית ידועה לנו, המטרה היא רק להגדיל את הסיכויים.
במסמכים שמילאנו כתבנו שנשקול במידה ויהיו מעל 3 עוברים. (נשקול זה אומר אני אשקול, הדעה של הבנזוג היא מה שאת חושבת).
התהליך לא מכוסה על ידי הביטוח ולכן יהיה יקר. לא ברור בכלל שיהיו מספיק עוברים לברור מהם אבל אם כן, כדאי? זה עוזר? אני אציין שהביטוח מכסה עד 4 שאיבות אבל לא מוגבל בהחזרות ככה שההגבלה העיקרית על ההחזרות היא התסכול האישי שלי והסבל שכרוך בכל סבב החזרה.

עברת החזרות רבות? מה גילך?

למיטב ידיעתי pgd היא בדיקה לנשאות ספציפית, ייתכן שהם מציעים pgs?
אם אין סיבה גנטית או שעברת טיפולים רבים, במקומך לא הייתי הולכת על זה ישר על ההתחלה, אלא מנסה החזרות של יום 3.
אם עברת החזרות רבות או שיש סיבה לחשוד בתקינות העוברים אז יש הגיון לבדוק את העוברים.
את מוזמנת לפרט מה עברת וכך נוכל לנסות לעזור

justanotherme82

New member
יכול להיות שהתבלבלתי וזה pgs

תודה על התשובה. אני בת 35, זה שאיבה שניה שלי, ראשונה במרפאה הנוכחית. בשאיבה הקודמת היו 2 החזרות. המרפאה הנוכחית מאוד "מסחרית" ומנסה לדחוף כמה שיותר, בגלל זה קשה לי לסמוך על ההמלצה של הרופאה.
אני מבינה שאת לא ממליצה במקרה שלי.
חוץ מהשיקול הכלכלי (שהוא שיקול מאוד משמעותי) יש סיבה נוספת ללמה לא, או שזה בעיקר אין סיבה שכן?

במקומך לא הייתי עושה pgs בשלב זה

למיטב ידיעתי, ולא מניסיון אישי, לצורך הבדיקה מגדלים את העוברים ליום 5 ואז מאבדים עוברים טובים בדרך, לכן כתבתי לך שבמקומו הייתי מחזירה עוברי יום 3 לפני שאת הולכת על האופציה הזו, שגם יש לה משמעות כלכלית וגם משמעות מבחינת הטיפול (פחות החזרות כשאין אינדיקציה שיש מורך בבדיקת העוברים).
אם חלילה עוד שתיים או שלוש החזרות לא יצליחו (בהנחה שהן כולן מהשאיבה הקרובה), אז אולי יהיה מקום לשקול את זה.
מאחלת לך בטא מהממת בסבב הקרוב

&nbsp

לא הייתי הולכת על זה

לא חושבת שזה יגדיל את הסיכויים אבל בהחלט יקטין אותם כשעוברים טובים עלולים להיות מושמדים רק כי לא ישרדו את הבדיקה.
כואב לי הלב לשמוע שעושים כזה דבר סתם... רק מהעובדה שיש לי קרובת משפחה שעושה את זה בגלל נשאות ספציפית ומאבדת כך עוברים.

למעלה