ערב טוב, האם, לקראת בניית הבית, נוכל לקבל עזרה או עצה לגבי חיפויי בריקים? האם אפשר, בערך, להעריך עלות חיפוי עמוד חיצוני בבריקים או חלק מקיר בתוך הבית? תודה על העזרה יוני
אני מבין שיש סוגים שונים (רטרו, פרוקים וכו), אבל עוד לא ברזולוציה של איזו בריק בדיוק. כרגע בשלב הגשת התוכניות ואני יותר בהתלבטות אם נוכל להוסיף אלמנטים/עמודים וכו' מבריקים, שראינו ומאד אהבנו. אבל ייתכן שהשאלה שלי מעט מוקדמת מדי
יש את חברת בלוק אמריקה שנמצאת בראש העין- מפעל ענק (באזור התעשייה ליד קיבוץ נחשונים) יש להם כל מיני סוגי בריקים הם גם מייצרים את כל הבריקים מ"פירוק" (לאחר הייצור הם מעבירים תהליך נוסף של לכלוך הבריקים ברמה שיראה כאילו מפירוק). מחירי הבריקים נעים שם בין 110-165 ש"ח למטר מרובע + מע"מ (תלוי בסוג הבריק). אני באופן אישי לא מצאתי בבלוק אמריקה את הגוון הרצוי ולכן קניתי בריקים תוצרת אקרשטיין (נקראים סיליקטים- אפשר לקבל אותם בכל מיני דרגות גימור)- עלה לי 170 ש"ח למטר לפני מע"מ- יצא מדהים.
תיקח בחשבון מחיר עבודה של בערך 200 ש"ח למטר עבור חיפוי בריקים (עבודה איטית ולכן גובים מחיר גבוה למטר) לחישובים שלך תיקח 400 ש"ח למטר בריקים+חומר+ עבודה (כולל המע"מ כולל הכל)