אני קצת מתקשה להבין אותך
אני מנסה לעשות סדר: אתה אומר שלוקחים מחיר מנוי מלא בידיעה שהחייל לא ינצל את המנוי כי בקושי מגיע הביתה. אח"כ אתה מתקומם כשמצדיקים אותך ולא נותנים לך פיתרון. אח"כ אתה אומר שלא ביקשת הנחה אלא להעלות למודעות שעבור כסף כל הערכים הטובים הולכים ומתמוססים. ואז אתה מסביר שאתה מצר על כך שאתה צריך לחיות עם אנשים צבועים ומתחסדים, ובמקביל מקווה שאנשים לא רק יגידו צודק אלא גם יצביעו בהתאם באסיפה. אתה נכנס במוטי שבסה"כ הציע לחשוב יצירתי (ואולי התכוון לדברים מסוג ההצעה של hnsa). ואח"כ מציין שהוא חבר יקר, ומאחל לו הצלחה. וואלה, בלבלת אותי לגמרי........ ממה שאני רואה יש כאן כמה דברים שונים, שהערבוב שלהם ביחד מקשה לנהל דיון. אז אחלק את תגובתי לפי איך שאני מבינה: נקודתית לענין גביית מנוי ממי שלא יכול להשתמש בו - קודם כל קשה לי להאמין שזה משהו שנעשה בזדון. יש 350 משפחות בכפר, ויכול מאוד להיות שזה דבר שפשוט לא הביאו בחשבון. לכן, לטעמי, נכון להעלות את זה לדיון בוועדת בריכה ולנסות למצוא פתרון לעניין. לא מדובר בבקשת הנחה, גמילות חסד או טובה, אלא במצב שיכול לקרות - או כמו אצלך לחיל שלא נמצא בבית, או כמו אצל אחרים שמשתמשים פחות בבריכה ולא כלכלי להם לעשות מנוי מלא. אולי באמת איזה סוג של כרטיסיה או משהו. לא יודעת. צריך לדבר עם בעלי התפקידים. דבר שני - אתה לא היחיד שחולק על סדרי העדיפויות בבריכה (או בכלל) של כסף מול ערכים. אלה דברים שעולים מידי פעם, ואני מניחה שגם בוועדת בריכה ובוועד היו דיונים סוערים עד להחלטות שהתקבלו. בעניין זה ראוי להביע עמדה ולנסות להשפיע לכיוון שלך. אם זה ע"י הבעת עמדה בפורום/דף מידע, מכתב לוועדה, השתתפות באסיפות או בהתנדבות לועדה וקבלת החלטות בעצמך ממקום של השפעה. אני לא רואה בכפר "הם" ו"אנחנו". מקבלי ההחלטות הם חלק מאיתנו (שלא לדבר על זה שעושים הכל בהתנדבות) ויש מנגנונים להשפיע על מה שקורה. וגם - * יש בעיני שתי תגובות כשמתבעסים ממשהו: או לעשות משהו בקשר לזה ולנסות לשנות, או להחליט שאין לי כוח לעשות משהו בקשר לזה ולבלוע את הצפרדע - אבל אז אין לי זכות להתמרמר.... * צדקנים ומתחסדים יש בכל מקום. גם נחמדים יש. גם עצבניים. זה בסדר. יש מגוון... * דיבור מלוכלך לא מועיל לאף אחד, ובעיקר לא לך אם אתה רוצה שיתייחסו לטיעונים שלך ברצינות. * ואחרון חביב - בעלי התפקידים בחופש עד שבוע הבא, אז כדי לקבל תגובה מסודרת מהם נצטרך לחכות. אישית, אני מעדיפה לדבר עם בעלי העניין ולשמוע מהם את עמדתם ומחשבותיהם לפתרון לפני שאני מסיקה מסקנות בשמם.