בריטניה

Robin Sparkles

New member
בריטניה

אני בקרוב טסה לאנגליה ותכננתי באחד הימים לקחת רכבת לסקוטלנד ולחזור באותו היום.
זו לא תהיה בעיה מבחינת הרשויות נכון? שבזמן שהייה באנגליה אהיה יום אחד בסקוטלנד...

republik

New member
אין גבול בין אנגליה לסקוטלנד

המדינה (לפחות בחודשים הקרובים...) היא הממלכה המאוחדת, והיא כוללת את אנגליה, סקוטלנד, וויילס וצפון אירלנד.
הדבר היחיד שאת צריכה לקחת בחשבון הוא זמני הנסיעה הארוכים שהופכים את זה ללא מאד פרקטי לנסוע לסקוטלנד ולחזור באותו יום (אלא אם ב"אנגליה" את מתכוונת לניוקאסל, ואפילו אז), ואת מחירי הנסיעה ברכבת.

Ccyclist

Well-known member
ברמה של יום אחד אכן אין גבול, אבל...

1 - בנסיעה לאדיברה המחוז הראשון בסקוטלנד נקרא Scotish Borders וזה עוד עלול לשכנע אותה שיש גבול. הגבול ההוא בוטל לפני 300 שנה בחוק האיחוד.

2 - בסקוטלנד יש מערכת חוקים שונה, מערכת שטרות ליש"ט שונים (בהנפקת RBS) ששווים בערכם לשטרות ה Bank of England אבל לא תמיד יקבלו אותם בעסקים באנגליה ויתכן שיהיה קשה להחליף אותם חזרה מחוץ לממלכה המאוחדת, עיתונות סקוטית ,פרלמנט מקומי (ברמה של מדינת מחוז, או במקביל לעיריית לונדון) וכמובן שיהיה קשה שלא לשים לב לתעמולה לקראת משאל העם בספטמבר.

3 - על דרכון אירופאי לפחות ניתן לנסוע לא רק לסקוטלנד / ווילס / צפון אירלנד / האי וויט מבלי לעבור ביקורת גבולות בתוך בריטניה - ניתן אפילו לנסוע לרפובליקה האירית (המדינה עצמאית הנפרדת היחידה באיים הבריטים) ללא ביקורת גבולות. זה לא קשור לאיחוד האירופאי (בריטניה ואירלנד אינן חברות בהסכם שנגן) אלא בהסכמים שאיפשרו את עצמאות אירלנד בשנות העשרים.

(למעשה - אם סקוטלנד תזכה לעצמאות במשאל העם היא צריכה להתעקש על התקדים האירי ולטעון ליתרון מוסרי על אירלנד משום שאירלנד השיגה את עצמאותה באלימות בעוד סקוטלנד הגיעה עד לשלב משאל העם בתהליך פוליטי לא-אלים).

republik

New member
לא אמרתי שום דבר על האיחוד...

ואני גר בוויילס אז אני מכיר מערכות חוקים שונות ופרלמנט שונה (למרות שבוויילס הכסף אותו כסף), ברגע שעוברים את הסוורן אפילו שלטי הדרכים נראים שונה והכרוז בתחנת רכבת מדבר בשפה שונה, עדיין אני לא חושב שזה יבלבל תייר במיוחד...
לגבי משאל העם מעניין שלפני כמה חודשים זה כל מה שדיברו עליו בחדשות, ופתאום זה לגמרי נעלם מהכותרות, למרות שזה הרבה יותר קרוב... לא מבין את זה.

למעלה