בריטניה

bit10

New member
בריטניה

אני גרה בלונדון כבר חצי שנה (על ויזת תייר). חבר שלי בעל אזרחות בריטית (לא נולד בבריטניה,קיבל את האזרחות כי גר שם כבר המון שנים). אנחנו עומדים להתחתן בקרוב ורציתי לברר מה התהליך של הוצאת פספורט או אישורים כדי שאוכל לגור איתו שם ולא על ויזת תייר כיוון שאני רוצה גם לעבוד שם באופן חוקי. סליחה אם אני שואלת שאלות שהתשובות שלהם נמצאות כאן פשוט נראה לי שכל מקרה הוא לגופו. תודה מראש, אני.

Nobilis

New member
תשובה

החתונה עמו לא תקנה לך אזרחות. היא תוכל להקנות לך אישור שהייה בבריטניה לשנתיים, שאחריהן תוכלי לבקש אישור שהיית קבע. שנה לאחר מכן תוכלי לבקש אזרחות (תחת החוקים כיום, כמובן). עד כמה שאני מבין, את צריך להתחיל בטופס הזה, אבל אני לא בקיא במיוחד בהליך עבור מי שכבר נמצא בבריטניה. שווה להרים טלפון ולוודא. פרטי יצירת הקשר עם ה-Immigration Enquiry Bureau של ה-Home Office: Phone: 0870 606 7766 Textphone: 0800 389 8289 Email: [email protected] Address: Border and Immigration Agency, Lunar House, 40 Wellesley Road, Croydon, CR9 2BY. Opening Hours: Monday - Thursday 0900 - 1645 Friday 0900 - 1630 כשאת מדברת איתם, תדגישי שאת כבר בבריטניה. בהצלחה.

mussya

New member
לא כזה פשוט

לפי מה שהבנתי מהרשויות ומהשגרירות, בשביל להתחתן בבריטניה עם אזרח בריטי את צריכה להיכנס לממלכה עם ויזת אירוסין/נישואין (שעולה 500 פאונד). זה אומר שאת חייבת לצאת מבריטניה, לחזור לארץ ולבקש את הויזה. בשגרירות נשמע כאילו הם לא יעשו שום בעיות אם את מגיעה עם תאריך שנקבע מראש אצל מי שמחתן אותך (חתונה דתית/אזרחית). מידע לגבי תהליך ההרשמה לחתונה אפשר למצוא באתר הזה. רק אחרי החתונה את יכולה להגיש בקשה לתושבות ולקבל Leave to Remain, שיעניק לך גם אישור עבודה. גם הבקשה הזו כמובן עולה כמה מאות פאונד. פרטים על התהליך הזה אפשר למצוא באתר של משרד הפנים הבריטי. ודבר אחרון: מהניסיון שלי, בממסד הבריטי אין דבר כזה כל מקרה לגופו. לא מעניינות אותם הנסיבות שלך, הם הולכים בדיוק בדיוק לפי מה שכתוב בנהלים, בכללים ובחוקים. בהצלחה

taliF454

New member
אני ביקשתי את האישור לחתונה כאן

שבועות ספורים לפני שהייתי צריכה לחזור הביתה לפי החותמת בדרכון ולא עשו לי בעיות (למרות שכשביקשתי את האישור כבר פגה ויזת הסטודנטית שלי ונחשבתי לתיירת לפי הIND) ואחרי החתונה נשלחתי לארץ לסדר את הויזה בקונסוליה בת"א. לעומת זאת אני מכירה מישהי שהיתה צריכה לנסוע לארץ בשני המקרים אז כנראה שיש אצלם הבדלה בין מקרים שונים

מהנסיון שלי

אם כי הדברים נכונים לויזת נישואים ולא אירוסין, הקונסוליה בת"א גילתה גמישות מפתיעה וזריזות יוצאת דופן. כמו שאמר לי הקונסול בטלפון "אתה יכול לבקש את האשרה בלונדון, זה יעלה לך 200 פאונד ויקח 3 חודשים והכבה מסמכים או שאתה יכול לבוא לפה לבקש אשרה, זה יעלה לך 200 פאונד, יקח 3 שעות ואם אתה ואשתך באים יחד עם הפספורטים שלכם, אני גמיש לגבי שאר המסמכים.

Nobilis

New member
רק קח בחשבון ש...

זה היה לפני מספר שנים (במקרה שלך, למיטב זכרוני). בעיקרון יש נטיה רק להקשות את זה עם הזמן.

taliF454

New member
../images/Emo13.gif בכל מקרה היא תלך לשאול בIND

אנחנו רק מתחלקים בחוויות אם כבר מדברים על החבר'ה בקונסוליה- אותנו שאלו למה בכלל באנו ולמה לא יכולנו לסדר הכל בבריטניה גם הם לא מעודכנים בהחלטות של ההום אופיס?

noa scotland

New member
הבעיה בקונסוליה היא שהאנשים שם

הם אנשי משרד החוץ. בבריטניה מדברים עם אנשי משרד הפנים. החוקים הבסיסיים זהים בכל מקום שבו יטפלו בך, כמובן, אבל לאנשי משרד הפנים (בבריטניה, כאמור) יש יותר מרחב להפעלת שיקול דעת, מה שלאנשי הקונסוליה אין. כך שאם המקרה מעט חריג, הסיכויים שהוא יטופל "לגופו" גדולים יותר בבריטניה (מנסיון)

taliF454

New member
אבל כעובדים של אותה הממשלה-

הם לא אמורים להיות מעודכנים בנהלים? (מי אמור להוציא איזה אישור באיזה מקום) או שהם יודעים רק מה שרלבנטי להם

Nobilis

New member
אמורים, אבל...

זה לא תמיד קורה בפועל. אני מכיר אישית מספר מקרים בהם אנשים בשגרירות נתנו לאנשים מידע מוטעה בנושאי הגירה.

Nobilis

New member
אה, אופס...

צריך להדגיש - מדובר על שגרירויות של מדינות אחרות באירופה. אבל, אני מניח שזה יכול לקרות גם בזאת של בריטניה. בכל מקרה, הכי טובה לוודא מול ה-IND (או בשמם החדש - BIA, פרטים כאן: http://www.bia.homeoffice.gov.uk/contact).

למעלה