בריחת שתן אצל גורה

venere88

New member
בריחת שתן אצל גורה

היי,

אימצנו לפני כחודשיים גורה מעורבת (ניראה לנו לברדור מעורב עם פיטבול) חברותית וכיפית. עברה עיקור לפני כ-3 חודשים. היום היא בערך בת 8 חודשים.

בכמה השבועות הראשונים היא השתינה בבית, אבל די מהר חינכנו אותה לעשיית צרכים בחוץ והיא כבר יודעת לבקש מאיתנו לצאת כשיש לה פיפי. אנחנו מוציאים אותה בערך כל 3 שעות, אפילו אם היא לא מבקשת.

לפני כחודש התחילה תופעה של בריחת שתן בשינה (מה שלא היה לפני זה). היא ממשיכה לישון בתוך הפיפי... פעם ב יוצא גם שהיא מתעוררת ומתחילה לנקות את עצמה. שמתי לב שבורח לה כשיש לה כמות ממש גדולה (למשל אם חזרנו מטיול ארוך והיא שתתה הרבה אחרי) או בלילה.
זאת יכולה להיות כמות קטנה של כמה טיפות או כמות גדולה יותר. כמובן שאנחנו מנקים אותה ואת המיטה שלה וישר מוציאים אותה לטיול. כשיוצאים, היא משתינה כמויות יפות. כלומר לא כל הפיפי בורח לה, אלא רק כמות מסוימת.

היינו כמה פעמים אצל הוטרינר. עשו לה בדיקת שתן (פעם דגימה ופעם ישירות מהשלפוחית). בפעם הראשונה מצאו חיידקים בשתן. היא הייתה על אנטיביוטיקה כשבועיים. זה לא עזר, אפילו קצת החמיר.
בבדיקה השנייה מצאו שהשתן נקי, אבל התופעה ממשיכה.

אנחנו הולכים איתה שוב לוטרינר, אבל אשמח להכוונה מה כדאי לעשות.

קראתי המון חומר באינטרנט על כך שהתופעה שכיחה אצל נקבות מעוקרות וזה בד"כ עובר כשהכלבה מתבגרת.
הבעיה העיקרית שלי שאני לא מצאתי וטרינר שאני סומכת עליו. ניראה שכולם מנסים לדחוף כל מיני בדיקות, וכששאלתי האם אפשר לנסות טיפול תרופתי (הורמונלי)- קיבלתי תשובה די שטחית ('זה גורם לתופעות לוואי ואנחנו לא ממליצים... כדאי לעשות אולטרסאונד מקיף כדי לראות אם ישנה בעיה במבנה הפזיולוגי').

אני לא וטרינר (או רופא) אבל מהשתלשלות העניינים התשובה הזאת נשמעת לי לא רצינית מכמה סיבות:
1. זה התחיל רק לפני כחודש. עד אז לא היו מקרים של בריחת שתן בשינה. ניחוש פרוע שלי - זאת לא בעיה במבנה הפזיולוגי, אחרת זה היה שם מההתחלה.
2. נשללה\טופלה הדלקת שכביכול הייתה לה. האנטיביוטיקה לא עזרה.
3. כשהיא שותה הרבה אחרי טיול ארוך, היא מבקשת לצאת אחרי זמן קצר (כשעה אחרי הטיול). לפעמים בורחות לה קצת(כשהיא ערה), כניראה בגלל שהשלפוחית קטנה.

לי ניראה שאולי היא בתהליך גדילה והשלפוחית עדיין לא מספיק בשלה או שזה קשור לעיקור ולחוזק השרירים בשלפוחית.

אני מאוד רוצה לעזור לה ואין לי בעיה להשקיע בכך כסף, אבל מצד שני לא רוצה לעשות המון בדיקות יקרות ואולי אפילו מיותרות.

אשמח לשמוע חוות דעת והכוונה.

תודה
 
דליפת שתן

שלום רב,
יתכנו 3 אפשרויות עיקריות שאני יכול לחשוב עליהן כרגע:
1. דלקת בדרכי שתן בכל זאת - אם היתה תרבית חיובית, אסור לשלול זאת בכזאת קלות
2. בעיית שליטה וחולשה של הספינקטרים - אופיינית לכלבות מעוקרות, ואכן תרופות עוזרות.
3. בעיה מולדת, שלא באה לידי ביטוי קודם. בגיל זה בהחלט יש לחשוב על מצב כזה, למרות הסקפטיות שלך. המצב הנפוץ הוא שהאורתר - הצינור המוביל מהכליות לשלפוחית השתן - נפתח במיקום לא נורמלי - מחוץ לשלפוחית וגורר דליפה של השתן. הדרך הטובה לטעמי לאבחון זאת איננה באולטראסאונד אלא בצילום רנטגן עם חומר ניגודי המדגים את שלפוחית השתן והצינורות המובילים אליה וממנה. לא תמיד קל לבצע את הצילום הזה, אבל אני מוצא אותו נחוץ במקרה זה.

נשמח לעדכון,
אסף
 

venere88

New member
תודה על המענה!

רק שאלה אחת - אם מדובר בבעיה מולדת, האם זה לא אמור לגרום לדליפות גם בערות?

עשיתי אתמול 'ניסוי' קטן: ניקיתי את כל אזור השינה שלה במים עם חומץ (כדי להעלים כל ריח של פיפי). הוצאנו אותה כרגיל לפיפי לפני השינה.
היום בבוקר המיטה (והיא) היו יבשים לגמרי! לא היה פיפי בכלל :)

יכול להיות שהשלפוחית פשוט קטנה ואם הצטברה כמות פיפי גדולה קשה לה להתאפק הרבה שעות?
מדדתי גם את כמות השתייה שלה. ביממה היא שותה בערך 2 ליטר (היא שוקלת בערך 20 ק"ג).

המון תודה!
 

sapirdvm

New member
2 ליטר ליממה

לכלבה ששוקלת 20 ק"ג זה מכניס אותה לקבוצת הכלבות שצריכות אבחון מה גורם לה לשתיה מרובה (100 מ"ל/ק"ג ליממה נקרא שתיה מרובה)
שתיה מרובה המלווה בהשתנה מרובה (או לחילופין, השתנה שמלווה בשתיה) יכולה להיות בעיה שקשה לזהות את מקורה ומצריכה בדיקות באלימינציה לפי סדר מסוים. נראה לי שכדאי שתמצא וטרינר/ית שתוכל לתת בהם אמון שהם לא 'דוחפים' לך סתם בדיקות אלא מתקדמים צעד צעד תוך שלילת שלב אחד ומעבר לשלב הבא בסדר האפשרויות והשכיחות.
בשלב הראשון אני מציע לך לשקול אותה ולמדוד את כמות השתיה בצורה יותר מדויק ומסודרת במשך 3-4 ימים ועם תוצאות אלו לגשת לווטרינר.
בהצלחה ובריאות מהירה
 

venere88

New member
עדכון

הבעיה נפתרה!!!

אחרי שהיינו אצל ווטרינר נוסף שנתן לה כמות אנטיביוטיקה של פיל ולא היה כל שיפור במשך שבוע, החלטתי לקחת אותה לוטרינר הכי מומלץ שנמצא באזורי.
הוא אבחן אותה תוך דקות ואמר שזאת בעיה של הספינקטרים, נתן תרופה הורמונלית (propalin) ותוך פחות מיממה הדליפות לגרמי נפסקו.

חייבת לציין שהוטרינרים הקודמים שהיינו אצלם שללו את הבעיה הזאת בשלל תירוצים. עשיתי מחקר באינטרנט וביקשתי מהם לנסות את ההורמונים,
אבל אחת פסלה לגמרי (אמרה שזה לא טיפול מקובל וכי הוא גורם להמון תופעות לוואי נפוצות - מה שלא נכון) והציעה לעשות אולטראסאונד+עוד המון בדיקות והשני אמר שהוא בכלל לא מכיר את הבעיה.
בקיצור, לכו על וטרינר מומלץ ואמין.

תודה על העזרה!
 
למעלה