בריחה ובחירה

בריחה ובחירה

היי לכם איני יודעת אם זהו המקום הנכון שאכתוב את דבריי...אך פגשתי בפורום זה והתאהבתי ברעיון ובגישה שעומדים מאחוריו. עוד מעט ימלאו לי 19 שנים. אחרי שנים של דיכאונות ומשברים קשים מאוד בחיים הצלחתי, בעזרת אנשים יקרים סביבי, להתרומם. התחלתי שנת מכינה קדם צבאית וחשבתי שאני במסלול הנכון להבראה, אך תוך פרק זמן קצר מאוד הבנתי שלא כך, שיש בי עוד הרבה עבודה עצמית עד שאוכל להיות על קרקע בטוחה ולהרפות את השמירה המתמדת על מצבי הנפשי. במכינה היו (יש..) רגעים טובים פה ושם, ואני מאוד אוהבת את ההתנדבות, אך החלק הגדול והמשמעותי יותר, שאלו החיים בתוך קומונה אינטנסיבית ותובענית שדורשת ממך מידת מחויבות גבוהה מאוד, מקשה עליי מאוד את החיים. שכן, אני פרט שמאוד חשובה לו האינדודואליות שלו בחיים. בנוסף, עברו 4 חודשים ולא נוצרו קשרים משמעותיים ביני לבין אנשים בקבוצה. אני מודעת לכך שהדברים נוצרו מסיבות שלי-יש לי קושי גדול ביצירת קשרים עם אנשים (סיטואציה שהתחזקה מאוד רק במכינה, שכן מהתיכון יש לי קשרים רבים ומשמעותיים) שכן אני תמיד נותנת פרשנויות (לרוב שגויות ושליליות) לכל דבר קטן-מבט, תנועה, מילה... ומפנה זאת כנגדי ובכך בעצם יוצרת מראש מאיין חומה שכזו, ושכבר כן אני באה ונפתחת וזורמת, אנשים כבר בעצמם לא מראים עניין. בנוסף אני בן אדם מאוד מאוד מאוד רגיש, ומאוד קשוב לצורכי הזולת, ואנשים לא מקבלים זאת בעין יפה ותכונה כזו (ונוספות) לוקחים באופן שלילי. בקיצור, בימים האחרונים חשבתי רבות על עזיבה. לא מתוך מקום של משבר גדול (שהיו הרבה בעבר בתקופה של ה-4 חודשים האחרונים) אלא מתוך מקום של חשיבה ארוכה וממצה שמיציתי את האופציות, והגיע הזמן להמשיך הלאה. הבעיה היא שאני פתאום מרגישה מאוד לא טוב (נפשית, שמשפיעה בנוסף באופן חד על מצבי הפיזי-לא מסוגלת לאכול, כאבים בכל הגוף) ומבולבלת מאוד. ההורים שלי לא מודעים למצב, רק אחד מהאחים שלי וגם זה רק כעת. כל האנשים שדיברתי איתם הם חיצוניים, חלקם שמעו רק בפעם הראשונה על הקשיים שלי והיו בתדהמה שכן היטבתי להסוות זאת בפני כולם מחוץ למכינה. איני יודעת מהי הבחירה הנכונה, והאם אכן יש "נכונה". אני מאוד מפחדת שאבחר במסלול מסוים ובעקבות זאת אסטה מהכיוון חיים שניסיתי לתכנן עבורי, כדי להתרחק מהשנים הקשות, ובכך אחזור לתחתית. בנוסף, אני מאוד מפחדת שאבחר במסלול שיכול לפגוע בי נפשית ובכפועל יוצא לא להפיק את מה שאני כיולה להפיק משנה כזו או מהחיים. כרגע, אני אחרי ימים של הרבה מחשבות ושיחות עם אנשים מאוד יקרים וחשובים לי. כולם תומכים ומנסים רק להראות לי כיווני מחשבה, מלבד זאת הם לא אומרים מה אני צריכה לעשות, ואני מבינה, אך אני לא יודעת איך להגיד את המילה האחרונה. ומלבד זאת, זה אומר שאני מתגייסת עוד חודש מעכשיו, איך אני אסתדר בצבא? ומה יהיה איתי? והאם תמיד אשאר כך (תכונות אופי, אופציה של עשיית דברים והפסקה באמצע, ייתכן שמתוך בריחה, קושי עצום ביצירת קשרים, התמומדדות עם מצבים בחיים ועוד ועוד..)? תודה רבה על ההקשבה, יעל.

נראה לי ../images/Emo218.gif

שהאופציה הכי טובה היא עזרה מקצויעת. אנו כאן בפורום גם לא מספיק מאומנים ובעיקר לא מכירים את כל ההיסטוריה והפרטים. למה שלא תלכי לכמה פגישות אצל פסיכולוג?

בחירות

אני יכול להביא רק את מה שאני רואה... את לא חייבת להסכים ממה שאני רואה הכותרת שלך מתארת במדויק את הדפוס הכי נפוץ אצלך... את בוחרת לברוח מכל מקום שקשה... את מתוחכמת .. את לא נוטשת פיזית בשיא הקושי.. את נשארת פיזית ונוטשת מנטלית.. את שם בגוף.. בתודעה שלך את כבר מזמן עזבת.. ורק לאחר מכן כשהגוף כבר לא סוחב את עוזבת... אל תשלי את עצמך.. עזבת מזמן את המכינה.. בכל דרך אפשרית מלבד בגוף הבריחה היא הדפוס שלך.. ראי כמה את מרוויחה ממנה... האם את רואה? האם את רואה את הרווח במסכנות וברחמים עצמיים? אך המחיר? האם את רואה גם את המחיר? את הלבד? את הערך העצמי הנמוך? את הכאב? רק לך יש את האפשרות לשנות זאת.. רק לך יש את האפשרות לזהות את הדפוס ולשנות אותו להחליט שאת נשארת או עוזבת באופן מלא... גם אם מפחיד או כואב.. שוב אני כותב מתוך אהבה ומתוך מה שאני רואה.. אין לי כוונה לפגוע בשום צורה בהצלחה אור ואהבה

Darek engel

New member
בוקר טוב .

זה באמת בעיות לא כל כך פשוטות וחוץ מיזה גם דיברת על כמה מקומות שקשה לך . אני יכול רק להמליץ לך על טיפול פרטני אחד על אחד . את יכולה לבחור לך מישהו שאת מאמינה בו או בה ולשתף בעיקר את הדברים הקשים שמפריעים לך . יהיה לך יותר קל לאט לאט תנסי להתחבר לעוד חברים לשתף אותם . את כל זה תעשי לאט לאט במנות קטנות . בסופו של דבר את תצליחי . הפעולה הריאשונה שעשית שכתבת כאן זה כבר טוב עשית פעולה נכונה . תמשיכי אל תעצרי אנחנו כאן כמוך חברים שלך . שיהיה לך בהצלחה וברוכה הבאה . שיהיה לכולנו יום נפלא .

הניה44

New member
גם לי יש קשיים ביצירת קשרים עם אנשי

אני מה זה מזדהה איתך בקטע הזה, גם אני בניתי חומה שמקשה לאנשים לחדור אלי. וגם לי יש פחד מלהיות במקום אינטנסיבי שדורש עבודת צוות וקשר הדוק אם אנשים, זה מאד מלחיץ אותי. לא כל-כך הבנתי למה אנשים לא מקבלים בעין יפה את זה שאת קשובה לזולת, חשבתי שאנשים מעריכים את זה דוקא. חבל שאת מסתירה את המצב שלך מפני הורייך, אולי הם דוקא יוכלו לעזור, לא? גם לי היה קושי להראות למשפחתי את הקשיים שלי, לקח לי זמן עד שהצלחתי, תנסי לדבר איתם.

למעלה