בריאת העולם

בריאת העולם

לבקשתה של פרפרית- בריאת העולם בגנינו:
מפגש ראשון- תוהו ובובוה... רחבת המפגש התמלאה בהמון ניירות/ עיתונים מקומטים, אותיות מפוזרות (גן חובה?)
שכשאוספים אותן מרכיבות את המילים "תוהו ובוהו בריאת העולם בראשית"
דברנו על חוקים בגן (מיד אחרי החזרה מסוכות) דברנו על הצור ךבחוקים, והגענו למילה באלגן.
שוחחנו על משמעות המילה, ואז "חזרתי" לנושא של שמחת תורה, והתחלתי לספר להם מה זה המושג באלגן בץורה. רקדנו בשתי קבוצות- אחת שרוקדים בלי שום מגבלה מצידי (קבוצת הבאלגן בדיעבד) ואחת שיש חוקים- לא נוגעים בחבר, לא יוצאים מרחבת המפגש וכו')
שוחחנו מה היה יותר טוב מה היה יותר נעים
כל יום בשבוע שוחחנו על הבריא השל אותו היום
יצירה: לתת לילדים דפים ריקים עליהם כתוב הפסוק היומי, לתת לילדים לצייר/ להדביק/ מיחוי פלסטלינה בהתאם לבריאה שבאותו היום
עבודה בקבוצות- יצירה קבוצתית כל יום קבוצה אחרת, ותליית היצירות ברצף על לוחות הגן
חוברת אישית- בריאת העולם שלי- אוגדן כל הציורים של ימי הבריאה השונים- מקלבים ביו שישי

תוכלי לשתף את החוברת?

התוכנית ממש נראית טוב

&nbsp
אני גם עבדתי שבוע על הנושא הזה.

אני לא עשיתי חוברת

אני קצת פחות מתחברת לזה...
אצלנו כל קבוצת עבודה יצרה על בריסטו גדול יצירה הקשורה ליום הספציפי עליו דברתי עם אותה קבוצה (כל יום לקחתי קבוצה אחרת וכך יצא שכל הקבוצות הכינו ימי בריאה)

יש לך רעיונות ליצירה יותר מורכבת (לגדולים יותר) בנושא?

אשמח מאוד לקבל רעיונות-זה הנושא למפגש הראשון שלי עם קבוצה שאני מתנדבת איתה

תלוי בחומרי היצירה שיש לך

• אפשר לנסות תבליט או פיסול
  • שימוש בחומרי טבע [לבריאת העצים והפרחים]
  • אקווריום עם מים צבועים בצבע כחול,ובהם יצורי ים מעיסת נייר
  • שילוב אוריגמי של חיות [קיפולי נייר]
  • חיפוש תמונות באינטרנט ושילוב שלהם ביצירה [עצים,פרחים,כוכבים,בעלי חיים]
  • וכדאי גם לזרום עם הרעיונות של הילדים. אצלי הילדים יצרו מבקבוקים וקופסאות [מיחזור]כל מיני חיות דמיוניות.לא מצליחה להעלות לך תמונות,אבל אני בטוחה שתסתדרי גם ככך...

היום עשיתי מפגש (באנגלית) לילדים בני 5-6 בנושא בריאת העולם

במסגרת sunday school שאני מתנדבת בו

&nbsp
התחלתי בהקראת סיפור הבריאה מותאם לילדים והכנתי להם על בריסטול מעין משחק התאמה של מה קרה בכל יום עם תמונות וכל ילד בתורו בחר כרטיסיה שאותה שם במקום הנכון.
אחרי זה עשינו פעילות עם פנסים עם הרעיון של חושך- אור (לצערי אי אפשר היה להחשיך את החדר כי היו עוד קבוצות שם) אבל עבדתי על הקטע של למטה-למעלה ועשיית צורות עם הפנסים על השולחן והתקרה-זה היה להיט היסטרי!
&nbsp
ולבסוף פנינו ליצירה:
הכנתי עיגול עם ציורי הבריאה לפי ימים והילדים צבעו בצבעי מים ומאחר ונותר זמן-התחילו לצבוע חוברת צביעה שהכנתי להם ולקחו הבייתה להמשיך בבית.
&nbsp
היה מפגש מעולה והאמת שעם הקושי והחשש שלי שהכל יהיה באנגלית- ממש הלך טוב וזרם
.

למעלה