בריאן ודאנקן

Alysanne

New member
בריאן ודאנקן

היי, אני לילך קוראת סמויה ותיקה. קראתי לאחרונה שוב את הספרים ולראשונה גם את סיפורי דאנקן ואג רציתי לשתף בהרהורים ולפתוח דיון.
קראתי טענה שבריאן היא צאצאית של דאנקן בעקבות המגן שהיא נושאת והגודל של שניהם. ורציתי לעורר דיון על הדמיון לדאנקן אבל ולא רק בגודל.
לשניהם נושאי כלים שדי כפו עצמם עליהם . שניהם מאמינים בערכי האבירות וחיים לפיהם. למרות שמזלזלים בהם וטוענים שאינם אבירים.
בריאן כי היא אישה ודאנקן כי הוא hedge knight ושהאביר שהפך אותו לאביר לא מוכר.
שניהם נחשבים קצת טיפשים וקשי עורף, אבל הם מלאי כוונות טובות. אתם מוזמנים להמשיך מפה...
בלי קשר, מה נראה לכם שבלדרייבן חושב על דאני והדרקונים?

agamkedem

New member
ספוילר די גדול

דאנקן מעולם לא נישא, והוא מת כאביר משמר המלך. כלומר, כל ילד שהיה לו היה פשוט עם, ובריאן היא צאצאית לשושלת של לורדים אצילים. קשה לי להאמין שיש ביניהם קשר זמן.

בנוגע למעמד של דאנקן, גרר''מ אישר שהוא לא נמשח מעולם.

אני לא בטוח שברינדן יודע בכלל על הדרקונים - הוא יכול להתבונן רק דרך עצי הלב, ואין עצי לב במזרח.

Zarniwoop

New member
בהחלט יש דמיון בלתי מעורער
לספרים

והמגן הוא רמז די עבה. אבל יש המאמינים שהצאצא הוא הודור בגלל החזיון של בראן בריקוד הדרקונים, שבו הוא רואה דרך הוירווד בוינטרפל אביר גבוהה מנשק אישה נמוכה (דאנק - אולד נאן). אנחנו גם יודעים שמתוכננת נובלה שמתרחשת בוינטרפל, אולי שם הכל יתבהר.

אהבתי

תמיד הלכתי לכיוון שבריאן צאצאית של דאנק , אבל התיאוריה של הודור= דאנק+ נאן נשמעת יותר מעניינת .

למה זה סותר?

הרי שתי הנובלות הראשונות של עלילות דאנק ואג כוללות קטעים ואיזכורים "רומנטיים" ומציגות את דאנק כ"ליידיז מן". בהיותו אביר לא משוח הסובב בממלכה הוא פוגש נערות/נשים המתרשמות מאופיו ממראהו ומפעולותיו. הגיוני מאד שבריאן צאצאית שלו דרך השושלת הנשית- דרך האמא של בריאן או דרך האמא לורד סלווין. כנ"ל יכול להיות שהודור הוא מצאצאיו- כפי שנכתב כאן, דרך נאן הזקנה. הראיות חזקות בשני המקרים וממש אין סתירה בין תאוריה לתאוריה.

אני עדיין לא מבין מה הקשר

בריאן לקחה מגן בלתי מזוהה מהנשקיה של הארנהול. זה לא מגן שהיא מצאה בבית אביה ואין לה שום קשר למגן הזה. איך בונים תיאוריה וקושרים אותה למגן הזה על פי שושלת יוחסין?

מדובר על הציור שהיא הזמינה בדאסקינדייל

שהיא זכרה שהיה מגן עם ציור כזה תלוי איפשהו בטירת אביה. הציור שהיא זכרה ושאותו היא ביקשה מהבחורה לצייר נשמע מאד מאד מאד דומה למגן שדאנק ביקש שיציירו לו ב"אביר הלא משוח"

למעלה