לא...
בתנאי שלא גורמים לעצמינו פציעות. קפואירה בניגוד לכדורגל או כדורסל וכאלה זה קצת יותר אנדבידואלי, אתה אחרי לפציעות שלך (לכמעט 100% מהן) אם אני עכשיו יתחיל להתאבד ולנסות ללמוד מלא אקרובטיקה בלי לשים לב למה שאני עושה ולדעת מה אני מסוגל ולמה לא כמעט בטוח שבאיזה שהוא שלב אני יזיק לברכיים שלי או לגב, אם אני לא יעשה את זה לא יקרה לי כלום. אם הבסיס שלי לא יהיה טוב, ויש הרבה דברים שכן צריך לשים להם לב (כמו נגצ'יבות והרבה מהתנועות ריצפה) אני גם יכול לפגוע במפרקים ברגלים ובידים, אבל אם המורה כן מלמד כמו שצריך את הבסיס וכן שם דגשים על כל הדברים הקטנים בכל תרגיל אז אין שום סיבה לפציעה, ואפילו להפך עם הזמן השרירים מתחזקים (אפילו מאוד) מה שעוד מפחית את הסיכוי לפציעה. כל זה דיבר על התחום האישי בקפואירה, כמובן שיש את החלק של הרודה ופציעות עם חברים... החלק הבלתי נשלט לפציעות בקפואירה הוא הרודה. רק ברודה קיימת סכנה אמיתית להפצע וזה לא יהיה אשמתי, אם מישהו מפיל אבל ממש בכל הכוח או פוגע בלי שליטה איזה בעיטה התוצאות לא ממש נחמדות. ואני ראיתי הרבה פנסים מבעיטות לפנים, ואפילו ראיתי מישהי שנשלחה למיון ישר בגלל הפלה, בגלל שאיך שהיא נפלה נתפס לה כל הגב. אז כן זה כן יכול לקרות אבל אין מה לעשות, הפציעות מהסוג הזה הן יותר נדירות ורוב הפציעות בקפואירה הן אישיות, אבל את יודעת וואט דא האק...בכל ספורט אפשר להפצע, אז למה שזה לא יהיה כבר מה שאוהבים