בריאות

בריאות

מישהו יכול לענות לי על השאלה " האם קפוארה הורסת את המפרקים או כל דבר אחר?

jennie 00

New member
אממממממממממממ שאלה מאוד מאוד טובה..

התשובה שלי היא : "לא בהכרח" זאת אומרת יש אנשים שהורסים לעצמם את המפרקים מקפוארה ויש כאלה שלא.. אז אי אפשר ממש לענות

Ze Colmeia

New member
לא...

בתנאי שלא גורמים לעצמינו פציעות. קפואירה בניגוד לכדורגל או כדורסל וכאלה זה קצת יותר אנדבידואלי, אתה אחרי לפציעות שלך (לכמעט 100% מהן) אם אני עכשיו יתחיל להתאבד ולנסות ללמוד מלא אקרובטיקה בלי לשים לב למה שאני עושה ולדעת מה אני מסוגל ולמה לא כמעט בטוח שבאיזה שהוא שלב אני יזיק לברכיים שלי או לגב, אם אני לא יעשה את זה לא יקרה לי כלום. אם הבסיס שלי לא יהיה טוב, ויש הרבה דברים שכן צריך לשים להם לב (כמו נגצ'יבות והרבה מהתנועות ריצפה) אני גם יכול לפגוע במפרקים ברגלים ובידים, אבל אם המורה כן מלמד כמו שצריך את הבסיס וכן שם דגשים על כל הדברים הקטנים בכל תרגיל אז אין שום סיבה לפציעה, ואפילו להפך עם הזמן השרירים מתחזקים (אפילו מאוד) מה שעוד מפחית את הסיכוי לפציעה. כל זה דיבר על התחום האישי בקפואירה, כמובן שיש את החלק של הרודה ופציעות עם חברים... החלק הבלתי נשלט לפציעות בקפואירה הוא הרודה. רק ברודה קיימת סכנה אמיתית להפצע וזה לא יהיה אשמתי, אם מישהו מפיל אבל ממש בכל הכוח או פוגע בלי שליטה איזה בעיטה התוצאות לא ממש נחמדות. ואני ראיתי הרבה פנסים מבעיטות לפנים, ואפילו ראיתי מישהי שנשלחה למיון ישר בגלל הפלה, בגלל שאיך שהיא נפלה נתפס לה כל הגב. אז כן זה כן יכול לקרות אבל אין מה לעשות, הפציעות מהסוג הזה הן יותר נדירות ורוב הפציעות בקפואירה הן אישיות, אבל את יודעת וואט דא האק...בכל ספורט אפשר להפצע, אז למה שזה לא יהיה כבר מה שאוהבים

Bantus

New member
זו שאלה עם כמה תשובות-

ברמה הכללית אם אתה מגיע לקפואירה נגיד כבר עם בעיות ברכיים (כמוני) אז הנזק הולך וגדל רוב הפעמים כי הגוף רגיל לדברים ותנועות מסויימות ובקפואירה אתה בא ומשנה ועושה דברים שבחיים לא עשית אז יש כאב ונזק עד שהשרירים מתחזקים. עוד דבר הוא בנוסף למה שאמרו פה שאם אתה מתאבד ועושה יעני דברים בלי לשים לב למה אתה עושה אתה עלול לשבור משהו כמו שתי חבר'ה מהקבוצה שלי ששברו את הרגל על שטויות ונחיטות לא טובות. אז הנזק לפעמים הוא רק בידיים שלך ואם אתה תעשה שטויות- יהיו להם תוצאות לא נחמדות. וחוץ מהפעמים האלה יש את העניין של להיפצע בהודה שזה לא באשמתך אבל עידו (Ze Colmeia) הסביר את הדברים אחלה ואין מה להוסיף :)

למעלה