בריאות

The new me9

New member
בריאות

מצטער על השאלות הצעירות. אני חדש בתחום ואשמח למידע

1) איפה אפשר להבדק בלי הפניה מרופא לHIV הכי קרוב לפארק המדע ברחובות
2) איזה בדיקות תקופתיות נוספות כדאי לעשות - מי שפעיל מינית? כל כמה זמן?
3) יש פסיכולוגיים גיי פרנדלי בסיבסוד כלשהו (האגודה או בכלל) לגילי ? (אני יודע שאיגי זה עד גיל 20)

white star

New member
ככה

1) אתה מכיר את מאמרי הפורום? לינק לרלוונטי:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=255&aId=15913
2) נהוג לעשות פעם בחצי שנה כשאין לך בן זוג אקסלוסיבי. עדיף לך להתמקד בהגנה ומניעה מאשר התמודדות עם המחלה.
3) אני יודע שפעם ב"פורום החיפאי" ז"ל היה פסיכולוג בחינם לקהילה ללא קשר לגיל. תרים טלפון לאגודה ולמרכז הגאה ותברר.

The new me9

New member
המון המון תודה

אגב, לגבי HIV

אני שואל באמת, לא בצחוק
מה הטעם בבדיקה אם אין אפשרות להחלים ?

white star

New member
מסינבה מאוד פשוטה

נכון, לא ניתן להחלים מאיידס.
יש שני שלבים עיקריים - נשא (ללא שום תסמין) וחולה.
כאשר אתה בשלב נשאות, נותנים לך תרופות מעקבות התפתחות המחלה, ככה שאתה יכול להישאר נשא למשך הרבה מאוד זמן, לפעמים עד שארית חייך.
אבל אל תטעה, מדובר בתרופות עם תופעות לוואי מאוד לא נעימות.
על זה יוכלו להסביר לך יותר בהרחבה בפורום איידס אם אתה מעוניין

חו"ח - אם יש דבר אחד ממש אבל ממש חשוב

לנו זה להפיץ את הידע בענין המחלות השונות בכלל ואיידס בפרט, וכן עידוד לסקס מוגן.

ItsikH

Member
בדיקות והערה חשובה
היחיד שמפעיל מערך בדיקות אנונימיות זה הוועד למלחמה באיידס, המרכז בת"א, ויש גם סניף בבאר שבע שלדעתי לא ממש יעזור לך...
בהנחה שאתה מקפיד על מין מוגן, הסבירות להדבקה ברוב המחלות, HIV בכלל זה, זניחה. יש אי אילו חריגים, לא בטוח שיש צורך בבדיקות תקופתיות.
מה שכן, יש מקום לבצע חיסון נגד הפטיטיס B, מחלה ויראלית שמסוכנת לא פחות מHIV. אבל זה, למיטב ידיעתי, עושים רק דרך קופת חולים (אולי תמציא טיול להודו או משו
).
שאלתך על הטעם בבדיקה: למחלה יש תקופת דגירה, שיכולה להתמשך שנים רבות, עד שהיא מתפרצת - עד לשלב זה אין צורך בטיפול - יש טיפול כרוני לנשאים בשלב הזה, שלפי מיטב ידיעתנו בעצם מספק תוחלת חיים כמעט רגילה. יש המון קשיים בטיפולים האלו - יש מגוון רחב של טיפולים מפני שיש מגוון רחב של תופעות לוואי וגם זנים רבים של הוירוס, לא כל זן מגיב לכל תרופה ולא כל מטופל יכול לקבל כל תרופה, וצריך לקבל יותר מתרופה אחת בכדי להבטיח את הצלחת הטיפול (ולכן זה נקרא "קוקטייל"). זה כמו להסכים לקבל מחלה כרונית (כמו מחלת זקנה) מראש - לא חבל? אז למרות שהיא כיום כבר לא קטלנית בעולם המערבי (באפריקה אין כסף לתרופות) - לא כדאי. ד"א יתכן מצב שאין תרופה לנשא מסוים בגלל זן עמיד למשל - כלומר אפילו התחזית האופטימית הזו היא בערבון מוגבל.
חשוב לציין שהבדיקה תקפה לא לאותו רגע אלא לחודשיים קודם לכן, כלומר יתכן שנשא ייבדק ויימצא שלילי אם נדבק פחות מחודשיים לפני הבדיקה (ויתכן שלא - אמינות הבדיקה אינה מספקת).

ואם כבר בעניני הסברה, חשוב מאוד לציין, שבמקרה חשש לחשיפה, ניתן לפנות למיון תוך 24 שעות (אפשר גם יותר - עד 72 - אבל יעילות הטיפול פוחתת) לקבלת טיפול מונע - הטיפול המונע הוא בעצם אותו טיפול שניתן לנשאים (אחד מהם), למשך חודש, ויש הזדמנות לפציינט להבין היטב
למה הוא לא רוצה את החולירה הזאת.

ItsikH

Member
כל אחד טועה. את התחנה המרכזית לא הזכרתי כי מבחינת השואל היא שקולה, ולמיטב ידיעתי (לפחות כך שמעתי בעבר) הם די עמוסים, ועל חיפה לא שמעתי, ובכלל לא ידעתי שיש עוד מרפאות כאלו בארץ חוץ ממנה - בתגובה שלי ציינתי רק את אלו של הוועד.

ובכ"א אני שמח שהטעות לא היתה בענין מסכן חיים

ItsikH

Member
כולם טועים. את התחנה המרכזית לא הזכרתי כי היא שקולה מבחינת השואל ועד כמה ששמעתי עמוסה, ולא ידעתי שיש עוד כאלו. אלו שהזכרתי הן של הוועד.

ואני שמח שלא טעיתי בענין מסכן חיים

The new me9

New member
בדיקות נוספות?

בדיקות נוספות?

איזה בדיקות חוץ מHIV מומלץ לבצע אחת לתקופה
וכל כמה זמן מומלץ לבצע אותן?

ItsikH

Member
ראשית איני רופא, הנה דעתי:
לייעוץ מוסמך כדאי לפנות לרופא מומחה, ההתמחות היא מחלות עור ומין, אבל כדאי שזה יהיה רופא שמכיר את הנושא - אני מניח שתוכל למצוא כזה במרפאה בתחנה המרכית בלוינסקי (זו לא רק מרפאה לבדיקות HIV) או במרפאה בגן מאיר.
בכ"א בהנחה שאתה מקפיד על מין מוגן, הסבירות נמוכה מאוד ולא ידוע לי על המלצה לבדיקות תקופתיות כאלו. הסיכון היחיד להדבקה הוא ממין אוראלי - קיים ולא ניתן להעלם ממנו - אבל למחלות הנפוצות יש לרוב סימפטומים מזוהים בניגוד לHIV. המהדרים עושים גם אוראלי מוגן.

מעדיף לא לפרט יותר כאן מטעמים מובנים
אפשר במסרים. בכ"א לדעתי חרדת יתר ממחלות היא בעיה בפני עצמה שמזיקה לאיכות החיים לא פחות מהמחלות עצמן... דרך ארחת לצמצום הסיכון (כמובן, לא על חשבון מין מוגן) היא צמצום מספר הפרטנרים המיניים - לא צמצום הפעילות עצמה חלילה...

KFIRB

New member
חינם אין כסף

בהצגת ת.ז. במרכז אור בקפלן בימי שלישי.

במרפאת לוינסקי באופן אנונימי ללא הצגת ת.ז. אבל רק לבדיקת HIV דורשים טלפון ובכל מקרה לא מוסרים תוצאות חיוביות או שליליות בטלפון אלא בביקור מסודר במרפאה.

ItsikH

Member
מוסיף על כפיר, אאל"ט יש עוד בתי חולים בהם ניתן להבדק עם הצגת תעודת זהות - כלומר הבדיקות לא אנונימיות אך לא דרך קופ"ח - וחינם אין כסף. אבל הנחתי שהאנונימיות נדרשת...

alen2b

New member
על בדיקות נוספות?

אם אתה לא מעוניין לפנות למרפאה הרגילה שלך, לא ידוע לי על סניפים קרובים יותר של מקומות כמו הועד למלחמה באיידס או המרפאה בלוינסקי (תחנה מרכזית ת"א).

יש מחלות מין נוספות, בעיקר עגבת וכלמידה (אבל ייתכן שיש עוד, רופא סביר יודע במה מדובר) שאתה יכול להידבק בהן ולהיות נשא, אז רלבנטי לבדוק את זה. מדובר במחלות די נפוצות. ניתן לטפל במצב כזה באמצעות כדורים או זריקות של אנטיביוטיקה מתאימה.

למעלה