בריאות וטבעונות

vogue86

New member
בריאות וטבעונות

היי
בטח שאלו את זה הרבה אבל זה חשוב לי.
התחלתי לפני משהו כמו חודש חודשיים וקצת פחות או יותר לא לאכול בשר ואני חושב שאני בסדר עם זה כלומר לא חסר לי כי גם ככה אני די בעייתי באוכל.
ועכשיו אני קצת מתחיל בטבעונות למרות שקשה לי לוותר על כל מיני דברים אבל את הקפה אני כבר לא שותה עם חלב והפסקתי בכלל לשתות חלב אבל כל המוצרים הביניים כמו מאפים שאני אוהב וכד' קשה.
השאלה שלי מה עליי לעשות בנוגע לבריאות כלומר שלא ייחסר לי שום דבר בגוף.אני לא רוצה כל מיני תוספים וכאלה אלא טבעי.
אני כן אוכל שקדים,אגוזי מלך ושאר פיצוחיים בריאותיים,משתדל לאכול ירקות ופירות ולא רק פחמימות.
ללכת לייעוץ תזונתי שתעשה לי רשימה מה עליי לעשות?

Gidi Shemer

New member
קודם כל, נתחיל בתיקון קל

אתה בהחלט אוכל פחמימות. בירקות ובמיוחד בפירות יש לא מעט פחמימות

הדבר השני שחשוב לזכור הוא שיש רק דבר אחד שבאמת חסר בתזונה טבעונית וזהו ויטמין b12. את הויטמין הזה צריך לקחת כתוסף. יש אמנם מוצרים שמועשרים בויטמין, אבל כדי להיות על הצד הבטוח הכי פשוט לקחת טבליית מציצה מתחת ללשון (ויש גם אלטרנטיבות אחרות) פעמיים בשבוע. מאד מאד מומלץ לא לשחק עם עניין הויטמין.

פרט לכך, הייתי ממליץ לך להמשיך עם הירקות והפירות, לנסות ולצמצם מאפים (היות וביקשת המלצות בריאותיות), ולהוסיף קטניות שונות כמו עדשים לתזונה שלך.
יש כמובן אפשרות ללכת לתזונאי/ת בכדי להרכיב רשימה מומלצת. אתה יכול לחפש עוד רעיונות פה ובפורום השכן. קיימת גם האפשרות להצטרף בחינם לאתגר 22 שמלווה ביעוץ.

הנה לינק לפורום השכן:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumPage.aspx?forumId=1618
ולינק לרשימת עופר המיתולוגית:
http://img2.timg.co.il/forums/1_171266999.html

בהצלחה

vogue86

New member
איזה תוספת את ממליצה יש של לייף ראיתי הוא טוב? או אחר?

Gidi Shemer

New member
"את״ זה ״אתה״

בעיקרון כל תוסף הוא טוב.

אתה תשמע בוודאי המלצות מיוחדות על מתילקובלמין, אבל תרגיש חופשי לקנות גם אלטרנטיבות אחרות. מה שזול וזמין.

1Shir

New member
גידי

יש לי B12 = 141

גם ויטמין D וערכים נוספים התדרדרו אצלי מאז שהורדתי בשר, חלב, ביצים וכו'.
איזה עוד אופציות יש חוץ מכדור מציצה? האם יש כדור בליעה של B12

אני מפחדת מהקטע הזה של "מתחת ללשון" כי זה מרגיש לי נגד האינסטינקט...

Gidi Shemer

New member
אם תלכי למטבח

ותפתחי את הארון שמתחת לכיור, תמצאי שם פח אשפה. אם בריאותך חשובה לך קחי את האינסטינקט והשליכי אותו לשם

כדור לבליעה הוא בסדר גמור. לכדור מציצה יש יתרון מכיוון שחלק מהויטמין נספג ישירות דרך הנימים מבלי לעבור דרך מערכת העכול.

בסופו של דבר יגיעו הזריקות וחבל להגיע לשם. קחי כדור בליעה או מציצה, אבל תתחילי לקחת.

1Shir

New member
האינסטינקט= התכוונתי שקשה להחזיק אותו שם כי בד"כ מחזיקים מעל

ללשון... קשה פיזית

אני לא ידעתי שיש כדור לבליעה שמספק את מה שכדור מציצה מספק בנושא הזה.
האם מישהו כאן יודע שם של כדור בליעה שאני יכולה לבקש מהרופא שלי בשביל B12 ?
כי הוא רשם לי כדורי מציצה

Gidi Shemer

New member
הוא שאמרתי- האינסטיקנט לפח

תראי, ההמלצה מתחת ללשון היא המלצה טובה כי היא מכסה גם את אלו שיש להם בעיית ספיגה דרך המעי. זה דבר שבדרך כלל נפוץ יותר בגיל הזקנה אבל זה לא נדיר גם בגילאים צעירים ולכן טוב ללכת על המציצה.

בכל מקרה,, אין צורך באישור רופא לכדורי מציצה או לכדורי בליעה. יש לך את זה בכל בית מרקחת ואני לא גר בישראל, אבל אני מאמין שגם בסופרים המתאימים.

הכדורים של סולגר הם, למיטב זכרוני, אלו שמתמוססים מהר מאד מתחת ללשון, אז אולי הם אלו שיגרמו לאינסטינקט שלך לסור הצידה ולכבד את הבריאות שלך.

1Shir

New member
וגם שכחתי קודם
מראש למי שיענה

הרופא אמר שהוא משאיר לי מרשם.
יכול להיות שהוא רשם לי כדורים חזקים יותר שניתן לקנות רק עם מרשם, כי זה ממש נמוך אצלי? בימים הקרובים נגלה.
אזכור לגבי סולגר אם יהיה רלוונטי

הכי קל זה כדור בליעה ואני תוהה אם יש כזה שמתאים למצב עגום כמו שלי.

RSPA

New member
לסולגאר יש שלושה סוגים: אחד לבליעה ושניים למציצה תחת הלשון

RSPA

New member

תראה, אני יכול להאשים גם בזה את תפוז. אבל, זה ישר מבית היוצר של סולגאר ואצלם כנראה הגודל כן קובע...

Gidi Shemer

New member
למיטב ידיעתי

תוספי b12 באשר הם מופקים במעבדה מתרביות חיידקים. זה הרבה יותר פשוט וזול מלהפיק אותם מבעלי חיים. עם זאת, אין לי מקור מוסמך לזה.

Lhuna1

New member
שיר, תרשי לי להתערב - את נרתעת סתם

קל מאוד להחזיק את הכדור מתחת ללשון, הוא מתמוסס תוך כמה דקות ובזמן הזה זה אפילו נחמד וטעים! (לי לפחות, כי יש בו חומרים ממתיקים).
באמת שתנסי פעם אחת ותראי שאין סיבה להרתע מזה.
&nbsp

1Shir

New member
אני אנסה, נראה לי שאין לי ברירה
גם לך היה נמוך או

שלקחת בתור תוסף?

1Shir

New member
זה לא היה כיף

אם זה מתחת ללשון, אמורים בכלל להרגיש את הטעם?
איך זה נבלע אם זה מתחת ללשון?
זה היה מוזר כשהוא התמוסס ולא ידעתי אם הוא נמצא במקום הנכון או לא...
אני לא יכולה להגיד שזה טעים, לעומת סוכריה שמוצצים מעל ללשון ואז אם יש לה טעם טוב היא יכולה להיות "טעימה" (למרות שסוכריות תמיד עושות אפקט לוואי בפה ובד"כ הוא מעצבן מאוד, אותי לפחות), כי זה מתחת ללשון וזה מתמוסס... הרגשתי כמו אצל רופא שיניים

זה גם עשה לי לא נעים בפה ובגרון אח"כ.
מעניין אם אפשר לקחת את זה לפני צחצוח שיניים או שזה לא טוב ככה...

Lhuna1

New member
מצטערת לשמוע

כנראה זה כדורים אחרים.
אני לוקחת את הכדורים של אלטמן והן באמת קטנים וטעימים. מרגישים את הטעם כי למרות שזה מתחת ללשון, זה נמצץ והטעם של זה מתערבב עם הרוק בפה.
מקווה שתמצאי כדורים שמתאימים לך ולא מציקים

1Shir

New member
אני תוהה אם באמת יש הבדל מהותי בין הסוגים השונים,

או שזו פשוט אני ש"לא מתלהבת" בלשון המעטה מהדברים האלה... גם את רוב הסוכריות שאנשים לוקחים בשביל הכיף והטעם כביכול אני לא מסוגלת "לאכול".
הכדורים שיש לי הם של קופ"ח מכבי. בצבע ורוד קטנטנים.

למעלה