בריאות! בריאות!! בריאות!!!

• פותח הנושא Yin
  • פורסם בתאריך

Yin

New member
בן, ואחרים שאלה בנושא מיניסקוס

יש לי תלמיד שנקרע לו המיניסקוס באחת הבירכיים, לפני 6 חודשים, בערך. הוא סרב לעשות ניתוח. האם יש תרגילים שאתם מכירים, שיכולים לעזור? אני הראיתי לו, עיסויי ברכיים, יציבה נכונה ותרגילים בסיסיים לחיזוק שרירי הרגליים. שלכם, Yin

בחור חכם, כנראה (שסרב לניתוח)...

לדעתי הכי חשוב זה להפנותו למטפל מתאים. אם זה לא הכרחי, עדיף להימנע מניתוח (לא רופא מערבי יהיה זה שיקבע אם זה הכרחי או לא!!!!! ברפואה המערבית אין אופציה אחרת, פשוט). צריך לטפל בו באמצעות תרגילים, צמחי מרפא וכמובן קיבוע מתאים. המטפל יידע אם כדאי להוסיף אמצעי טיפול נוספים, כגון הילינג, דיקור או כל דבר אחר שעשוי, אולי, להיות רלוונטי בתור אמצעי משלים. אם הראית לו כיצד "לעסות את ברכיו בצורה נכונה" (מה שיוצר אוטומטית גם אפקט רצוי של הילינג עצמי, אם ההתכוונות שלו נכונה גם היא) + תרגילים בסיסיים והנחיות לגבי התנועה היומיומית, אני מניח שאין לי מה להוסיף בנושא הזה דרך המדיה של הפורום.

תרגיל ל"גירוז" ברכיים,

שכדאי לעשותו לפני ואחרי אימון, כדי לסכך את המפרק (לסכך, מלשון חומר סיכה): יושבים על שולחן גבוה ויציב, כששפת-השולחן מגיעה ממש עד מתחת לברך, ומטלטלים רגליים - כמו ילדים קטנים. זה גם כיף, וגם יוצר תנועה הגורמת להפרשת הנוזל הסינוביאלי המסכך את הפמרק, וגם עושה את כל הנ"ל בלי לחץ על המיניסקוס - כי המשקל של השוק מושך אותה מהירך והלאה, דבר שאינו אפשרי בעמידה. חוץ מזה, כל הדברים הרגילים: עמידה גבוהה, אימון מאוד זהיר, לשים-לב לא לעשות שטויות, לשים-לב ליציבה...

תרגיל לייצוב הברכיים

בצורה נוחה כלשהי (על מיטה? או שטיח?), רגל אחת ישרה לגמרי, רגל שניה מכופפת לגמרי. במצב הזה, בעיניים עצומות, חשים את ההבדל בין שתי הברכיים. אחר כך עושים את אותו הדבר הפוך (הרגל שהיתה ישרה מכופפת ולהיפך). אחר כך מיישרים את שתי הברכיים ועושים את אותו הדבר. אחר כך מכופפים אותן ועושים את אותו הדבר. לבסוף עוברים לעמידה ועושים את אותו הדבר. ואז מכופפים מעט את הברכיים (בלי לעבור את קו הבהונות) ועושים את אותו הדבר. התרגיל הזה משפר את יציבותן הפנימית של הברכיים ואת הסנכרוניזציה הכוללת הן בתוך הברכיים והן בין הגוף כולו לבין הברכיים. במצבים מסויימים, הוא עשוי לעזור מאוד.

יעל :-)

New member
אם כבר בענייני ברכיים...

לפני קצת פחות מחודש היה שרשור בנושא התייחסות לגוף והעליתי את בעיית כאבי הברכיים שלי. אם כבר אנחנו בעסקי הברכיים אז יש לי עוד שאלה בנושא. אני ממש לא מבינה בתחום, מודה באשמה שאני לא יודעת אפילו מה זה מיניסקוס בדיוק ואין לי מושג איך בדיוק איברים בגוף שלי פועלים. (אולי זה אפילו דבר חיובי שאני לא יודעת... סימן שלא היו לי בעיות). היום חזרתי מבדיקה אצל אורטופד. הוא אומר שהברכיים שלי בסדר (גם בצילומים שעשיתי) אבל כנראה יש בעיה עם הסחוס. בזמן האחרון יש לי גם המון, אבל המון ´קנאקים´ (או איך שלא תקראו לזה). אני קמה ממצב פשוט של ישיבה ו..."קנאק". לא הבנתי יותר מדי אבל הוא נתן לי הפניה לטיפול פיזיותרפי והמליץ לא להגיע למצבים של כיפוף הרגל יותר מדי (לא שזה נראה לי אפשרי). השאלה שלי... האם טיפול פיזיותרפי יכול לעזור בענין? האם זה יכול לשפר את הסחוס שלי איכשהו? (אם אתם עונים לי, תקחו בחשבון שאין לי שום מושג או ידע בנושא). מחכה לתשובה...
יעל

Yin

New member
לי הייתה שחיקה של הסחוס והפיקה,

לקראת סוף הצבא. אימוני הטאי צ´י והצ´י גונג הביאו אותי למצב טוב מאוד מבחינת הברכיים. אני לא חושב שהסחוס השתפר, אלא כל הרגל, והברך כחלק ממנה. את יכולה להחליף את המילים טאי צ´י וצ´י גונג בפיזיותרפיה. שלך, Yin

טאי-צ´י זה לא פיזיותרפיה, משתי סיבו

סיבות (שאני מכיר, אולי יש עוד): 1. פיזיותרפיסטים (כמו הרפואה המערבית בכלל) מטפלים באיבר בודד, בעוד טאי-צ´י ו/או צ´י-קונג מטפלים בכל הגוף והנפש כיחידה אחת. 2. פיזיותרפיסטים לא מבינים איך טאי-צ´י עובד, והרבה פעמים יגידו לך שהתרגילים בטאי-צ´י הם בדיוק מה שאסור לך לעשות. אבל חוץ משתי נקודות שוליות אלה, YIN צודק לחלוטין. את סיפור הברכיים שלי את כבר מכירה, אני מניח; הפרופיל הרפואי שלי לא השתנה אחרי שהתחלתי טאי-צ´י, והמיניסקוס עדין קרוע. גם הברכיים שלי מוציאות קנקים (למרות שאצלי זה בעיקר עמוד-השדרה). את המיניסקוס (נכון להיום) אין אפשרות לתקן. אבל את התפקוד של כל מערכות-הגוף שמסביב למיניסקוס כן אפשר לשפר, וזה מה שעושה את ההבדל הגדול (וההבדל, האמיני לי, גדול

סיבה שלישית

פיזיותרפיה מטפלת בזמן הטיפול + נותנת תרגילים לבית, אבל לא מטפלת בבעיה האמיתית, שהינה אורח החיים שיצר את הסמפטום, במקרה כזה ככל הנראה שחיקה של אחד מחלקי הברך, או העדר סינכרוניזציה ביניהם. טאי צ´י וצ´י קונג הופכים את המטופל עצמו לפתרון של הבעיה... אורח החיים שלו הופך להיות הפתרון. הוא מטפל בעצמו 24 שעות ביממה, דרך תנועותיו, מחשבותיו, נשימותיו... ולא רק בזמן הטיפול עצמו. על ידי כך הוא לא "רק" מעניק לעצמו טיפול של 24 שעות ביממה, אלא גם מטפל בבעיה המקורית יותר, שיצרה את הבעיה המשנית שבה מנסה הפיזיותרפיה לטפל...

פיזיותרפיה

זה מאוד תלוי בפיזיותרפיסט (מי הוא, איך הוא עובד) ובבעיה הספציפית שלך, אבל ככלל, ברוב המקרים, אני מעדיף פתרונות אחרים - כגון הילינג ו/או צמחי מרפא ו/או שמנים ו/או דיקור ו/או עבודה עם תנועה - שעשויים להיות הרבה יותר יעילים. האם שוחחת עם מדריך הטאי צ´י שלך? מה הוא המליץ לך לעשות?

New member
למה אתה מתכוון...

בדיוק כשאתה אומר עבודה עם תנועה? כשהאורטופד הפנה אותי לפיזיותרפיה הוא התכוון גם שילמדו אותי כל מיני תרגילים לרגלים שאני אוכל לעשות בבית. זה גם סוג של עבודה עם תנועה, לא? תקן אותי אם אני טועה. עניין הקנאקים המרובים הופיע כמדומני בשבוע האחרון. תמיד היו לי (ולא רק בברכיים) אבל עכשיו המצב החמיר. בעניין ההילינג, יש מישהי שמטפלת בברך שלי פעם בשבוע אבל טיפול ממש ממש קצר (10 דקות אולי). אני מניחה שזה לא מספיק אבל זה מה שיש כרגע. בעניין השאר, אני לא מבינה בתחומים האלה. וגם אף פעם לא חשבתי שהבעיה בברך רצינית. לא דיברתי עדיין עם המורה שלי לטאי-צ´י בעניין הזה כי אני אראה אותה רק ביום ראשון. (דיברתי איתה לפני הבדיקה אצל האורוטפד) היא המליצה לי על תרגילים וחימום הברכיים. לא לכופף הרבה כשאני עושה טאי-צ´י (עד לא מזמן די התאמצתי...כנראה זה מה שגרם לעניין) ולהתאמן כל יום קצת.

פיזיותרפיה

היא בהחלט עבודה עם תנועה, אבל לפי דיסציפלינה מסויימת, שאיננה כוללת לדוגמא את הידע שיש למומחי פלדנקרייז, אלכסנדר, טאי צ´י, יוגה וכולי. החלק החשוב במה שאמרתי היה מטפל שעובד עם תנועה. ב"מטפל" התכוונתי בעצם למרפא, שאמון בין היתר על עבודה עם סוג הבעיות שבעייתך משתייכת אליו. הכלי שאיתו הוא עובד הוא הפרמטר הפחות משמעותי. פיזיותרפיסט הוא פיזיותרפיסט ומרפא הוא מרפא. הכשרתם שונה. מרפא שעובד עם תנועה, מרפא באמצעות תנועה. האחרונה היא אמצעי, לא מטרה. פיזיותרפיסט, לעומת זאת, ישתמש ב פיזיותרפיה . לעיתים זה יהיה נכון ומתאים - ולעיתים פחות. אם הפיזיותרפיסט מצומצם לידע של הפיזיותרפיה, הוא לא תמיד יוכל לדעת אם עבודתו מתאימה לך או לא. כאמור, אני לרוב מעדיף להשתמש באופציות אחרות, מאשר פיזיותרפיה. מרפא בתנועה ילמד אותך (את גופך ואת תת-המודע שלך) בין היתר לנוע נכון יותר - ואז תוכלי לקבל טיפול מתמיד רוב שעות היממה, מעצמך, מהתנועה שלך... אין לדעת מה בדיוק הבעיה שלך בברכיים, מבלי לבדוק אותך. יכול להיות שבעייתך איננה רצינית, יכול להיות שהיא תתפתח להיות רצינית אם לא תטופל. הקנאקים אינם מעידים בהכרח על בעיה, אם אינם מלווים בכאב. מה שמעיד אצלך על הבעיה, הוא הכאב שאת מרגישה. כפי שדוד הסביר, הכאב עצמו יכול גם להיות תוצר משני של תהליך הריפוי, לדוגמא כאשר אנחנו מרגישים סופסוף איזור כואב (במקום להדחיק), או כאשר הגוף "מסמן" את הבעיה בצורה ברורה יותר כדי שיוכל לטפל בה ביתר נחרצות. מחרתיים את אמורה לשוחח שוב עם המורה שלך לטאי צ´י, נכון? דווחי לה על המצב כרגע ושאלי אותה מה היא ממליצה לך לעשות. הבנתי שיש אפשרות ליצירת קשר בינה לבין דוד?

New member
רק רציתי להגיד ש...

חזרתי עכשיו משיעור הטאי-צ´י שלי אבל לצערי המורה שלי לא הגיעה היום מסיבה מסויימת, כך שלא יצא לי לדבר איתה. והבנת נכון, היא מכירה את דוד ואני מניחה שהם מתראים מדי פעם במרכז. למרות שאני כבר די הטרדתי אותו ביותר מדי שאלות בנושא ולא נראה לי שיש עוד מה להוסיף כרגע. (כבר לא נעים לי מכל העניין) בכל אופן, כרגע אני מנסה להמנע מכיפוף רגליים בצורה משמעותית. זה די מתסכל אותי אבל אני משתדלת. בנוסף אמרו לי שיש תוספי מזון (כדורים) שמפחיתים כאבי פרקים ומשקמים את הסחוס. אז אני כנראה אברר גם בקשר לזה. אולי זה יכול לעזור. זהו בינתיים.

מישהו כאן מכיר את תוספי המזון האלה?

האם הם יעילים? איך שינוי האופן שבו את מבצעת את השיעור, משפיע על הכאבים בברכיים? אני מקווה שלא תרגישי שלא בנוח לגבי דוד. אני בטוח שהוא שמח לעזור ושהוא גם ישמח לעזור בעתיד. אני חושב שבנוסף לכך, זוהי חלק מהמשמעות להיותו היישי.

soulbird

New member
אם בבריאות אנו עוסקין

1 לפני חצי שנה עברתי ניתוח בברך בגלל פציעת ספורט. טיפול- פיזיוטראפיה והטראפיסטית שלי מאוד בעד חרגילי טאי צ´י .ישנם תרגילים שאני לא יכולה לעשות וזה מתסכל אבל אני לא מותרת. אני גם עושה קנג פו (להרגשה טובה כללית). 2 אני גם אסטמתית אבל זה ממש לא מפריע לי הפעילות המיומיומית שלי. טיפול אחרי הרבה (מידי) שנים של משאפים החלטתי להוסיף גם הומיופטיה . לצערי חלה החמרה באסטמה עקב חומר ההרדמה בניתוח אז חזרתי לקחת משעפים.

Yin

New member
האם ניסית בעבר או כיום

תרגילי צ´י קונג לניקוי וחיזוק הריאות? והאם את רוצה כאלו? שלך, Yin

Yin

New member
אז, האם זה אומר שאת מכירה

תרגילים ספציפיים לניקוי וחיזוק הריאות?

למעלה