בריאה.

CatsRule

New member
שאלה מאוד מעניינת!!!

מעולם לא חשבתי על זה ממש ואין לי תשובה. אבל החתימה שלך נסגדת!

מה שרולינג עונה ../images/Emo29.gif

Q: It seems that the wizards and witches at Hogwarts are able to conjure up many things, such as food for the feasts, chairs and sleeping bags. . .if this is so, why does the wizarding world need money ? What are the limitations on the material objects you can conjure up ? It seems unnecessary that the Weasleys would be in such need of money. . . (Jan Campbell) A: Very good question (well done, Jan!!). There is legislation about what you can conjure and what you can't. Something that you conjure out of thin air will not last. This is a rule I set down for myself early on.​

The Walrus

New member
אבל עדיין...

רולינג סותרת את עצמה: המטבעות של צ"ד. הרמיוני יצרה אותם בעצמה, והם לא נעלמו. ואגב - האוכל לא נברא - הגמדונים מכינים אותו במטבח,ורק מזמנים אותו לשולחנות.

יש כמה אפשרויות... ../images/Emo29.gif

א. כתוב בכלל שהרמיוני יצרה אותם? ב. יכול להיות שזה קסם ממש חזק לכן הוא עוד לא נעלם.

The Walrus

New member
זה רק מחזק את מה שאמרתי.

1. לא כתוב שהרמיוני יצרה אותם, אבל ניתן להסיק את זה. מאוד לא סביר שהרמיוני ביזבזה סתם ככה 28 אוניות (שווה בערך ל1000 ש"ח - הימור פרוע שלי...), לכן נובע מזה שהיא יצרה אותם. 2. זה רק מחזק את מה שאמרתי. הרמיוני, חכמה ככל שתהיה, היא רק תלמידה, ורוב הדמויות המבוגרות בספרים (מינרווה, סוורוס, רמוס, קינגסלי, נימפדורה, מולי וארתור, פיליוס, סיריוס ועוד המון) מוכשרות יותר ממנה בקסמים, ואם היא יכולה לעשות את זה, אז כנראה גם הם יכולים, זה לא קסם נדיר במיוחד.

Gizmo16

New member
נו באמת...../images/Emo28.gif

וואו, זה דברים כל כך שגויים מה שאתה אומר. א. כל תלמיד יכול להביא אוניה אחת (לא כסף רציני) והיא תכשף לו אותה כך שיהיה עליה מספר סידורי. או- הארי יכול לתרום 28 אוניות מההון שלו. או- האוניות חסרות כל ערך וכשמשלמים איתן הן נעלמות, ולכן לא בעיה לייצר אותן. ב. הרמיוני חכמה פי אלף מהמון המון אנשים. לא מכל הבחינות, בליצור חברים ולהיראות מעולה היא לא תמיד הכי טובה, אבל בקטע של כשפים, לימודים והיגיון היא מעולה. אתה שוכח במקרה שהיא כבר בספר הראשון, 5 (
) שנים לפני כן, פתרה את חידת הבקבוקים של סנייפ, שהוצבה כמחסום האחרון לפני הראי של ינפתא ונועדה לעצור את פאקינג וולדמורט
החידה נועדה לעצור את המכשף החזק ביותר בעולם (עד כמה שאפשר) והיא פתרה אותה בממש מעט זמן
היא מאוד חכמה. יותר מהרבה מאוד מורים, בטוח יותר מסוורוס, לפחות כמו רמוס (עובדה שהיא עלתה על בוגארט הירח שלו והוא לא היה חכם מספיק למנוע ממנה לראות את זה), וככל הנראה גם יותר ממולי ואולי גם מארתור.

The Walrus

New member
...

28 אוניות זה המון כסף - הארי לא יתרום כל כך הרבה כסף! זה שווה לבערך 1000 ש"ח! תחשבו - בטורניר מציעים כפרס 1000 אוניות. בכסף שלנו כמה היו מציעים לפרס - 100,000 ש"ח? חצי מיליון? זה נותן קנה מידה לגבי האוניות... והרמיוני הראתה להם את זה בשיעור בפעם הראשונה - הם לא תרמו את הכסף... ואת מעריכה את הרמיוני יותר מדי. סוורוס סנייפ, מינרווה מקונגל, פיליוס פליטיק, רמוס לופין - כולם יותר מוכשרים ממנה בקסמים. הרמיוני עצמה מעריצה את מקונגל והתקשתה בכשפי ההעלמה, שמקונגל שולטת בהם לגמרי, וזה רק חומר של שנה חמישית! תתארי לך מה יקרה אם הרמיוני ומקונגל ינסו לעשות קסם ברמת כשיפומטרי - מקונגל תצליח בהרבה יותר קלות. בקשר לסנייפ - ביאור הכרה, היכולת לפרוץ למחשבות של מישהו אחר, זה קסם מאוד מסובך, שמעטים שולטים בו (היחידים שידוע לנו עליהם הם וולדמורט, דמבדלור וסנייפ). הרמיוני לא יודעת לבצע אותו. הרמיוני לא הייתה עוברת את בחינות ההילאות כמו קינגסלי. את מחזיקה ממנה יותר מדי. ובקשר לחידה, זאת הייתה חידת הגיון, לא קשורה בכלל לכוחות קסם, וכשפי בריאה הם כוחות קסם ולא הגיון.

Gizmo16

New member
טוב, אין לי כוח להתווכח על זה../images/Emo28.gif

יש איזה 700000 הוכחות בספרים שהרמיוני היא בחורה מאוד מאוד מאוד מוכשרת גם בקסם, אפילו יותר מכמה מורים. אף מורה (חוץ מאולי מקגונגל ודמבלדור) לא היו ברמה שלה כשהם היו בגיל שלה וזה עניין של פוטנציאל מסוים, של מצע מסוים, שנכון שעדיין אינו ממומש אבל יותר ויותר בכל ספר. כמה מורים אתה מכיר שהתמודדו עם קוסמים אפלים במחלקה למסתורין? שעשו קרב אחד על אחד עם אוכלי מוות ושרדו בלי פגיעה רצינית? כמה מורים אתה מכיר שהצליחו לעלות על זה שהבסיליסק הוא מה שמאבן תלמידים בספר השני
לא הרבה. אז אם היא מצליחה חידות היגיון, יודעת ספרים בעל-פה, ומצליחה לפתור את רוב התעלומות של הספר (רולינג בעצמה אמרה שהיא משתמשת בהרמיוני או בדמבלדור אם יש לה משהו חשוב לומר לנו), אני בטוחה שלייצר מטבעות זהב (והרי אף אחד לא יכול לייצר כאלה שנשארים לאורך זמן) שלא נשארים אפילו זה די לא בעיה בשבילה. לחשוב על הרעיון- זה כבר גאוני.

ToryMaster

New member
סנייפ סנייפ סנייפ../images/Emo58.gif

הוא גאון, ולא רק בשיקויים. אם הספר השישי לא המחיש את זה...

Gizmo16

New member
ברור. ברור לגמרי../images/Emo28.gif

שימי לב שלא אמרתי עליו מילה כי בעיניי מבחינת גאונות (ולא מבחינת טוב לב
) הוא כמעט משתווה לדמבלדור, הוא בהחלט עולה על כל אדם אחר שם מלבד וולדמורט (שאני חושבת שהוא באמת נורא חכם
רק האמונות התפלות שלו יורידו אותו
) היי, כרגע שמתי לב למשהו נחמד בספרים של הארי פוטר- בניגוד למקומות אחרים שבהם אומרים שקל לנצח את הטובים כי המהלכים שלהם כל כך צפויים, כאן דווקא עד עכשיו דמבלדור הצליח לצפות כל מהלך של וולדמורט (כמו בספר הראשון עם אבן החכמים ועוד ועוד) וטוען שדווקא הוא- וולדמורט- נורא צפוי, כל הקטע עם הנבואה וכל זה ואני לא אמשיך כדי לא לספיילר

The Walrus

New member
... ../images/Emo58.gif

הרמיוני הייתה מצליחה להמציא כשפים ברמה של סקטוסמפרה בגיל 15? את לא מעריכה את סנייפ. הוא גאון: המציא כשפים רבים משלו, גאון בשיקויים (לא כל אחד יודע להכין וריטסרום, שיקוי על-זאב וכו'), ויש לו כוחות קסם עצומים... תאמיני לי שהביצועים של לופין או של סנייפ נגד אוכלי המוות היו הרבה יותר טובים משל הרמיוני. להזכירכם, הרמיוני נפגעה מקסם שכמעט הרג אותה (היא נאלצה לקחת עשרות שיקויים שונים ביום), והיא שרדה בגלל שהקללה לא נאמרה בקול רם - בגלל כישוף השתקה שלמיטב זכרוני בוצע בידי הארי, כך שכישורייה לא היו כאלה מדהימים. זה לא היה קרב אחד על אחד - הארי היה איתה, ועוד פעם - היא איבדה את ההכרה אחרי הקללה הראשונה של דוחולוב, שזה לא כזה הישג מרשים. בקשר לבסיליסק, ולזה שהיא יודעת ספרים בעל פה - פה מדובר על ידע. אני לא אמרתי שהרמיוני לא יודעת הרבה, אבל צריך הרבה יותר מידע כדי לבצע כישוף כמו כישוף בריאה: צריך כוחות קסם. כך שלא הבסיליסק, לא חידות ההגיון ולא זה שהיא יודעת ספרים בעל-פה רלוונטי לפה. ושרולינג אמרה שהיא משתמשת בהרמיוני או בדמבלדור כדי להגיד משהו - אני ראיתי את הראיון בDVD של חדר הסודות, ולא לזה רולינג התכוונה. רולינג התכוונה לזה שהיא רוצה להעביר אלינו ידע מסויים היא משתמשת בהרמיוני (כי היא בטח קראה על זה באיזה ספר), או בדמבלדור (כי הוא יודע-הכל כזה). ואכן, הרמיוני זאת שהסבירה להם מהי אבן החכמים, שעזרה להם להבין שהמפלצת בחדר הסודות היא בסיליסק, ועוד דברים רבים - אבל כולם מעידים על ידע ולא על יכולת קסם.

The Walrus

New member
השוואה פשוטה.

הרמיוני נלחמה מול אוכל מוות אחד, היא הייתה עם הארי אז זה היה 2 על 1, הוא לא היה מסוגל לדבר בגלל כישוף השתקה שהארי ביצע (לפי מיטב זיכרוני...) ובכל זאת הקללה הראשונה שהוא עשה עליה פגעה בה, והיא נשארה מעולפת להרבה זמן. לעומת זאת, ניקח את רמוס לופין כדוגמה. כשחברי המסדר באו יחס הכוחות היה 10 אוכלי מוות ו5 חברי מסדר (נימפדורה, קינגסלי, אלאסטור, רמוס וסיריוס). אוכלי המוות ירו עליהם המון כשפים ואף אחד לא פגע בלופין. הוא נלחם באוכלי המוות ולא נפגע כלל, וגם הצליח לרסן את הארי באותו הזמן מלרוץ לפרגוד. אבל זאת בכלל לא הנקודה. אני לא מנסה להוכיח שהרמיוני טיפשה. אני מנסה להוכיח דבר אחר - קסמי בריאה קיימים, מקונגל דיברה עליהם. מן הסתם צריך בשבילם כוחות קסם. השאלה - כמה? ניתן לטעון שכשפי בריאה הם מאוד קשים ורק אנשים כמו דמבדלור ומקונגל מסוגלים לבצע אותם. ואכן - נראה שרק דמבדלור ומקונגל בוראים דברים. אבל לאחר חיפוש טוב מצאתי את האוניות, שיש סיכוי סביר שהרמיוני בראה, וזאת הרמיוני, שמבחינת יכולות קסם (יכולות קסם, לא ידע, שימו לב) היא משתווה לרוב הקוסמים המבוגרים. ולכן זה אמור להגיד שקסמי בריאה הם לא רק לדמבלדורים למיניהם... אפילו אם הרמיוני לא בראה את המטבעות, זאת הייתה רק דוגמה... אם ככה, לא ידוע לנו מה רמת הקסם שצריך כדי לברוא דברים... אז זה לא פוסל את התיאוריה שלי ולא מוכיח אותה.

Gizmo16

New member
knowledge is power../images/Emo28.gif

וזה כל מה שאני מתכוונת להוסיף בנושא.

ToryMaster

New member
על מה לעזאזל זה מבוסס?!

ההערכה המטורפת הזו של שווי האוניות? אפילו אם תחשב את זה על פי פאונדים זה לא יוצא כל כך הרבה. חוצמזה, מישהו פה שכח שהמטבעות האלה נועדו כדי לסייע להם להתגונן מוולדמורט? מישהו מפקפק בחשיבות של זה? אני לא, והייתי תורמת מכספי בדיוק כמוה בשביל ליצור דרך תקשורת.

The Walrus

New member
כל מיני דברים...

בספר הרביעי או החמישי הרמיוני אמרה על הדברים של פרד וג'ורג' שאין בהם שום ערך, ורון אמר "אין שום ערך? הרמיוני, הם כבר השיגו איזה 26 אוניות...". ותסכימו איתי שאם זה היה שווה ערך לשקלים, 26 אוניות לא היה כל כך הרבה. לדעתי זה צריך להיות 800 ש"ח לפחות. הארי נתן להם 1000 אוניות, ואיתם הם שכרו מקום בסימטת דיאגון (אחד מהמקומות הכי מפורסמים בלונדון בשביל הקוסמים...) ונשאר להם עוד די הרבה כסף. תחשבו כמה עולה לשכור חנות באיזה קניון מפורסם או משהו אצלנו, פרד וג'ורג' עשו את זה בהרבה פחות מ1000 אוניות (נשאר להם עוד המון כסף לדברים אחרים...)

Pr0NgS

New member
יש פה מין מחשבון כזה לחישוב

עשו הרבה חישובים וזה יכול להיות די מדויק

The Walrus

New member
זה בדיוק מה שאמרתי...

28 אוניות=205 דולר=922 ש"ח. למה שהרמיוני או הארי יתרמו 922 ש"ח בשביל זה?

למעלה