... ../images/Emo58.gif
הרמיוני הייתה מצליחה להמציא כשפים ברמה של סקטוסמפרה בגיל 15? את לא מעריכה את סנייפ. הוא גאון: המציא כשפים רבים משלו, גאון בשיקויים (לא כל אחד יודע להכין וריטסרום, שיקוי על-זאב וכו'), ויש לו כוחות קסם עצומים... תאמיני לי שהביצועים של לופין או של סנייפ נגד אוכלי המוות היו הרבה יותר טובים משל הרמיוני. להזכירכם, הרמיוני נפגעה מקסם שכמעט הרג אותה (היא נאלצה לקחת עשרות שיקויים שונים ביום), והיא שרדה בגלל שהקללה לא נאמרה בקול רם - בגלל כישוף השתקה שלמיטב זכרוני בוצע בידי הארי, כך שכישורייה לא היו כאלה מדהימים. זה לא היה קרב אחד על אחד - הארי היה איתה, ועוד פעם - היא איבדה את ההכרה אחרי הקללה הראשונה של דוחולוב, שזה לא כזה הישג מרשים. בקשר לבסיליסק, ולזה שהיא יודעת ספרים בעל פה - פה מדובר על ידע. אני לא אמרתי שהרמיוני לא יודעת הרבה, אבל צריך הרבה יותר מידע כדי לבצע כישוף כמו כישוף בריאה: צריך כוחות קסם. כך שלא הבסיליסק, לא חידות ההגיון ולא זה שהיא יודעת ספרים בעל-פה רלוונטי לפה. ושרולינג אמרה שהיא משתמשת בהרמיוני או בדמבלדור כדי להגיד משהו - אני ראיתי את הראיון בDVD של חדר הסודות, ולא לזה רולינג התכוונה. רולינג התכוונה לזה שהיא רוצה להעביר אלינו ידע מסויים היא משתמשת בהרמיוני (כי היא בטח קראה על זה באיזה ספר), או בדמבלדור (כי הוא יודע-הכל כזה). ואכן, הרמיוני זאת שהסבירה להם מהי אבן החכמים, שעזרה להם להבין שהמפלצת בחדר הסודות היא בסיליסק, ועוד דברים רבים - אבל כולם מעידים על ידע ולא על יכולת קסם.