ברטוב

רונית 251

New member
ברטוב

מה דעתכן שנתחיל במלחמה בקופת חולים מכבי שתחזיר על ברטוב. אבחון: 600 ש"ח ומיון: 2,500 יש לנו קבלות מברטוב. הגשתי בקשה רגילה לסניף שלי והיא נדחתה. מישהי יודעת לאן לפנות עכשיו? זה המון כסף ולנו יש 0.7% גרעין תקין. ושאלה נוספת: אחרי כמה זמן היה שיפור אצל הבעלול אחרי ניתוח וריקוצלה?

סנונית 1

New member
היי רונית

גם אנחנו הגשנו בקשות פנינו לדרגים הגבוהים ביותר ומה שענו לנו היא שהשיטה לא הוכחה עדיין לכן הם לא מכניסים אותה לסל הבריאות שלהם. לגבי שיפור אצל בעלי ראו שיפור אחרי 4 חודשים מהניתוח אבל בדרך כלל זה לוקח חצי שנה.

dvoriz

New member
מנצל"ש לשאלה- ברטוב+ציסטה+כוריגון

1.מתי נגשים לעשות בדיקה של ברטוב? אם בדיקת זרע רגילה לא כ"כ תקינה, אבל סבירה, צריך לעשות בדיקת ברטוב? מה זה נותן? יש תרופות לשיפור הזרע? האם הפתרון היחיד לבעיית זרע הוא הזרעה/הפריה? 2. האם כשיש ציסטה אחת גדולה- אין ביוץ? הגיוני? אם יש ביוץ, אפשר להכנס להריון באותו חודש יחד עם הציסטה? 3. מה נותן הכוריגון? אם יודעים מתי יהיה הביוץ, ונותנים את הכוריגון, הרי בכל מקרה יהיה ביוץ, אז למה צריך לתזמן עם הכוריגון? למשל בהזרעה? תודה רבה.

פינקי33

New member
מקפיצה שבילך

יודעת רק לענות מעט על הכוריגון שהוא מתזמן את הביוץ וכדי שבאופן וודאי יידעו שעושים לך הזרעה בזמן הביוץ. אין לי הסברים מדוייקים יותר... מצטערת...

מה שאני יודעת

הכוריגון גורם לביוץ בטוח (לא כל אחת מבייצת) ובתיזמון מדויק 34-36 שעות לאחר הזריקה. לגבי הציסטה, אני מכירה מישהי שנכנסה להריון בזמן שהיתה לה ציסטה, אבל אצלי זה לא עבד (לא נכנסתי להריון עם ציסטה)- בד"כ הציסטה חוסמת את המעבר לזרעים ומפריעה להקלטות. אבל תמיד יש ניסים. לגבי ברטוב אין לי מושג.

dvoriz

New member
מתי הציסטה מתחילה להיעלם?

מתי הציסטה מתחילה להיעלם? עד מתי היא גדלה? אצלי , היא בינתיים גודלת- (היום ה-15 של המחזור).

סנונית 1

New member
ברטוב

אל ברטוב ניגשים כאשר מצב הזרע לא טוב מבחינת כמות או איכות או צורה או שלושתם. וכן הפתרון היחידי לבעיית זרע זה או הפרייה או הזרעה , מתחילים בדר"כ עם הזרעה. הבדיקה של ברטוב שונה מבדיקה רגילה מאחר והוא מתמקד בגרעין הזרע ופחות בתנועה או בכמות או בצורה ועושה הגדלה של הזרע פי 6000 בדיקה רגילה היא פי 400. ברטוב מאמין שזרע בעל גרעין טוב בהפרייה באיקסי יוכל להפרות ואף להבטיח הריון שיחזיק מעמד.

הי דבוריז

1. בדיקה של ברטוב - התאוריה של ברטוב עדיין אינה מקובלת על כל רופאי ומרפאות הפוריות. הטענה היא שהתאוריה לא הוכחה מדעית. כך שאם את רוצה לעשות אבחון של ברטוב - זו החלטה שלך והכל בתשלום פרטי - ללא החזרים. בדיקה ראשונית 600 ש"ח, השבחה להזרעה 320 ש"ח ומיון עבור הפריה במיקרומניפולציה - 2500 ש"ח (ואת זה ניתן לעשות רק במדיקל אני חושבת) 2. כשיש ציסטה היא יכולה להפריע לביוץ כי היא מפרישה הורמונים ומשבשת את הרמות שלהם, ולכן זקיקים אחרים עלולים שלא לגדול, או לא לבייץ. (דרך אגב, היא לא מפריעה לזרעונים כי היא בשחלה, ומפגש זרע ביצית מתרחש בחצוצרה ולא בשחלה) בד"כ הציסטה גודלת עד המחזור, ולאחר המחזור היא נעלמת. 3.כוריגון נותנים לתזמן ולהבטיח ביוץ. לא תמיד מתרחש ביוץ כי זה תלוי ברמות הורמונים, בבצית וכד'. הכוריגון מוודא שאכן יהיה ביוץ. בהצלחה!!

למעלה