ברטה ואיזיק שפירו

רקלרקל

New member
ברטה ואיזיק שפירו

ברטה-בסיה-בטי ? אחות של סבתא שלי היגרה לארה"ב. מבוקובינה, אוסטרו-הונגריה. לדעתי במחצית הראשונה של המאה העשרים. ברטה - בת לגיטל וליוסל שויץ. נישאה ל - איזיק שפירו. בבוידם אצל בת דודתי התגלו מכתבים שכתבה בין השנים 1949-1953 לאחיניתה בארץ. [יקח לי זמן לקרוא ולתרגם הם כתובים ביידיש] על המכתב כתובתם בארה"ב Osias SHAPIRO Beck st. 689 Bronx 55 New york שעות שאני מחפשת באליס אילנד ובמאגרי הנפטרים בארה"ב - ולא הצלחתי לאתרם. המקום היחיד שאולי הצלחתי הוא באתר של בית הקברות של "הר ציון" בניו-יורק, שם מצאתי זוג עם שמות מתאימים שנקברו אחד ליד השני. הצלבתי את מקומות הקבורה ואת החברה שאחראית על הקבורה. האם הכתובת יכולה לעזור לי במשהו ?

bilen

New member
עם המידע הזה, פני לבית העלמין

תתכונני להכין כסף.... ראשית, הם יצלמו את המצבות עבורך ויכתבו לך את כל המידע שמופיע על המצבות. זה יאשר את הזהות שלהם. כי יהיו שם שמות הורים וערי מוצא ולפעמים פרטים נוספים. המידע עולה תשלום כלשהו. שנית, אצלם תוכלי לקבל מידע על מי שמשלם את התחזוקה השנתית של הקברים.

רקלרקל

New member
לדעתי במחצית-או סוף המאה ה-19

הלואי וידעתי בדיוק - וכמובן לא שאלתי, כשהיה את מי לשאול .. להוריה של ברטה היו 7 או 8 ילדים - אחת מהן היא סבתי, שנפטרה כאשר אמי היתה בת 6, ואינני יודעת את תאריך לידתה. נראה לי שסבתי היתה הצעירה. סבא שלי - שגיליתי מתי נולד - רק לפי דף עדות ביד ושם - נולד בשנת 1888. ולכן אני משערת שכולם היו ילידי המאה התשע-עשרה. ותודה רבה גם על העצה שנתת לי בהודעתך הקודמת.

למעלה