ברזל

פיקסעלע

New member
ברזל

הייתי היום בטיפת חלב ואמרו שלבן שלי חסר ברזל. לכן אמרו שהוא צריך בשר בקר והודו. הם אמרו שבצומח כמויות הברזל מאוד מזעריות.
גם אמרו שמטרנה סויה לא טובה ומבגרת בטרם עת.
במילים אחרות אמרו לי: כל הבעיות של הבן שלך הן בגלל הטבעונות.

אז הם טועים ומטעים

בתזונה מהצומח יש גם יש ברזל, צריך לאכול נכון. תזונאית טבעונית תוכל לעזור בזה.
תחליף חלב אם מסויה אינו מבגר בטרם עת מעצם היותו עשוי סויה. ראי את הרגישים ללקטוז- הם נראים לך מבוגרים יותר? אולי מטרנה היא חברה עם תחליפים טובים יותר או פחות, אבל זה לא קשור לסויה בשום צורה. אומרים על סויה שהיא מגבירה את ההורמונים הנשיים [בגלל זה לגברים טבעונים יש ציצים אפילו בכפות הרגליים]. אומרים על סויה שהיא גורמת לסירוס של גברים [ובגלל זה יש כל כך מעט סינים בעולם]. אומרים על סויה שהיא גורמת לסרטן [בגלל זה אחוז הטבעונים שמתים מסרטן הוא גבוה פי 80 מהאחוז של הקרניסטים שמתים ממנו].

סליחה על הציניות [כל מה שנכתב בסוגריים מקודם], אבל המיתוסים השקריים על הסויה רבים ממש כמו כמות השקלים שתעשיות החלב והבשר מרוויחות עלייך כשאת "חייבת" לקנות את מה שהן מייצרות, כי כל השאר גורם למוות נורא ואיום בגיל 3 חודשים.

אפשר נתונים בבקשה?

גילו של בנך ?
משקלו?
לפי מה אמרו שחסר ברזל?

בכל מקרה:
1. לא להקשיב לשטיות האוטומטיות שאומרות אחיות טיפת חלב. (התבגרות מוקדמת מתרחשת יותר ויותר בקרב ניזוני חלב פרה...)
2. לבדוק אם באמת יש חסר בברזל ועל איזה רקע.
3. לגשת לתזונאי/ת טבעוני/ת ולבדוק אם התזונה מספקת ומה אפשר להוסיף תזונתית (מהצומח כמובן)

Gidi Shemer

New member
בלי קשר

מזל טוב !!

אם זכרוני אינו מטעני, בימים עברו, כשכתבת פה רבות היית עדיין רווק הולל (טוב, לא הולל אבל רווק)

gs1234

New member
ברוך שובך לפורום

ומזל טוב על הולדת הבן!!!

לא כדאי לזלזל במה שאומרים בטיפת חלב. לנשים שעובדות שם יש הרבה ניסיון והן באמת דואגות לטובת התינוק.

מצד שני, אין להן מספיק ידע בתזונה, ובוודאי שלא בתזונה טבעונית.

יש שפע של ברזל בעדשים אדומות, שגם קל לטחון אותן ולתת לתינוק. הן מתעכלות בקלות אצל תינוקות. מטרנה סויה טובה בדיוק כמו מטרנה רגילה, ואין בה שום נזקים.

אני ממליץ לך לקבוע פגישה עם תזונאית שמבינה בתזונת תינוקות ומכירה את נושא הטבעונות, והיא תבנה לכם תפריט שיתאים לתינוק. (אולי מישהי שקוראת כאן בפורום יכולה להמליץ על מישהי ספציפית.)

יש המון הורים טבעונים בשנים האחרונות, חלקם חברים שלי בפייסבוק, ואפשר לראות אצל כולם התפתחות תקינה ויותר מכך.

l coyote l

New member
כדאי *מאוד* להזהר מה״עצות״ בטיפת חלב.

בכל תחום. יש להן שפע של נסיון רובוטי מדוקלם ממשרד הבריאות ואפס שיקול דעת למקרים אינדיבידואלים.
ועוד לא הגעתי בכלל לתזונה.

l coyote l

New member
כל הורה יודע

שכדאי להתרחק מה״דודות״ בטיפת חלב.
לא קשור לטבעונות בכלל. עשה חיפוש גוגל על טיפת חלב ותמצא כתבות ותגובות של הורים.

משום מה הממסד טוען שלכל התינוקות חסר ברזל ומעלים את כולם על תוסף מגיל חצי שנה.
אנחנו לא רצים לתת לשלנו תוסף (בת 9 חודשים) כי זה עושה עצירות וכי התזונה צריכה להספיק.
תתייעץ עם תזונאיות טבעוניות. יש כמה שמגדלות ילדים טבעונים מינקות.

ותתרחק מטיפת חלב, זו העצה הכי טובה שאוכל לתת. הן בעיקר יודעות לתת מידע כוזב ולהפחיד בשפע.

למעלה