ברזל

Double Oxygen

New member
ברזל

היי, רציתי לדעת איזה מזונות צמחוניים עשירים בברזל? אני אמנם לא צמחונית אבל לצערי אני לא אוכלת מספיק בשר ובמהלך השבוע אני גם לא ממש מספיקה לאכול בשר. תודה מראש.

strange key

New member
שלום

אין צורך לאכול בשר כדי לקבל ברזל, ואני, למשל, לא נגעתי בבשר, עוף או דגים כבר 8.5 שנים, ואני תורמת דם באופן קבוע (והם בודקים רמת המוגלובין במקום, ואם היא נמוכה - אז אי אפשר לתרום דם). יש המון צמחים שמכילים הרבה ברזל, ובעלים ירוקים במיוחד יש המון ברזל - פטרוזיליה, סלרי, חסה, כוסברה, בזיליקום וכו'. אם אוכלים אותם ביחד או בסמוך למשהו שמכיל ויטמין C (מיץ תפוזים, לימון, עגבניה וכו'), זה משפר את הספיגה. בדף הזה - http://veg.anonymous.org.il/artiron.html - יש רשימה של מקורות צמחיים לברזל. בהצלחה

Double Oxygen

New member
תודה

אשמח לשמוע גם על מאכלים ספציפיים שאפשר לשלב בתפריט שהם צמחוניים. שוב,תודה.

מאכלים עם ברזל

קודם כל יש את הטחינה הגולמית. יש טחינה גולמית משומשום מלא הנקראת "חמאת שומשום" והיא עשירה יותר בברזל וסידן. לגבי העלים הירוקים, כבר כתבו לך כאן שהם מלאים בברזל, אך הספיגה שלהם בעייתית כי צריך ללעוס אותם היטב בכדי שיספגו. הפתרון לזה הוא להכין שייק ירוק, וכך העלים טחונים ונספגים טוב יותר. כמובן שרצוי בשילוב של פירות עם ויטמין C. אפשר תפוז תפוח אפרסמון עלי מנגולד פטרוזליה מים ולערבל בבלנדר. ארוחת בוקר מעולה. בהצלחה

איילת1974

New member
אכן אין קשר בין ברזל לאכילת בשר

אני יכולה להעיד על עצמי שאני מצחונית למעלה מ-18 שנה ובבדיקות הדם האחרונות שעשיתי לפני כשבועיים רמת הברזל שלי היתה גבוהה מאוד. לאומת זאת אחותי שהיא אינה צמחונית בעלת ערך ברזל נמוך יחסית. באגוזים יש כמות ברזל גבוהה, אך כפי שכתבתי מומלץ לא לאכול יותר מדיי מאלו, מכיוון שהם עתירי קלוריות. שני אגוזי ברזיל ביום מכילה כמות יפה של ברזל.

marx04

New member
תחפשי בגוגל "תזונה עשירה בברזל"

שלום לך, חיפוש קצר בגוגל של הביטוי "תזונה עשירה בברזל" או "מזון עשיר בברזל" יציג בפניך מידע רב בנושא. קטניות (שעועית, עדשים, פולי סויה, חומוס, פול, אפונה ועוד) עשירות יחסית בברזל, אולם ספיגת הברזל מהן אינה יעילה כמו במזונות מן החי. רצוי לאכול קטניות יחד עם מזון עשיר בויטמין C (מיץ לימון) כדי לשפר את ספיגת הברזל. למשל: תבשיל עדשים ועליו לסחוט מיץ לימון. באשר לירקות, הרי שהעלים הירוקים עשירים בברזל (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, תרד, מנגולד, עלי בייבי, וכיו"ב), אלא שגם ספיגת הברזל מהם בעייתית. למרות זאת, בהחלט מומלץ לצרוך הרבה עלים ירוקים. בברכה, אורי.

למעלה