ברזל

ברזל

שלום הבת שלי בת שנתים ושמונה חודשים ויש לה חוסר בברזל האם יש ברזל שניתן לקנות (חוץ מפריפיל והדס...)???? תודה ויום נפלא

hal767

New member
ברזל

-ירידה בהמוגלובין יכולה להיות קשורה למחסור בברזל, אבל יכולה להיות קשורה גם למחסור באבות מזון אחרים. יש לבדוק זאת. קליטת הברזל בגוף קשורה לפעילותו עם אבות מזון אחרים. מחסור בהם יכול למנוע ספיגתו בגוף. יש לתת את הדעת על כך. ליקויים במערכת העיכול עלולים למנוע את ספיגת הברזל בגוף. דרישת הגוף לברזל הינה נמוכה מאד. מרבית הברזל אינו מופרש מהגוף, אלא ממוחזר על ידו. מערכת עיכול תקינה תבצע את המיחזור כראוי. ליקויים בפעולת מערכת העיכול ימנעו את ספיגת הברזל לגוף, ועלול להיווצר מחסור בו, כתוצאה מכך. תזונה נכונה חשובה מאד להסדרת פעילות מערכת עיכול לקויה. ישנם פריטי מזון רבים, המקובלים מאד על האדם המודרני, ומהווים שודדי ברזל [וגם אבות מזון אחרים]. הרשימה ארוכה, אבל אציין כמה מהבולטים שבהם: קפה, קולה, קקאו, תה ירוק, סוכר לבן, חומץ לסוגיו, בשר לסוגיו, מוצרי חלב, תרופות למינייהן, כולל תרופות אלטרנטיביות שונות ועוד. יש להמנע ככל האפשר מצריכת חומרי פסולת אלה, בעיקר אם קיימת בעיית מחסור תזונתי. תוספי מזון המכילים ברזל אינם תשובה הולמת לבעיה. הברזל בהם נמצא במצב כימי בלתי אורגני, שאינו זמין לגוף, ואינו מכיל את כל אותם יסודות מזון החיוניים לספיגת הברזל בגוף. עקב כך בזמן השימוש בתוספי הברזל, נאלץ הגוף להוציא מהרזרבות שלו את כל אותם יסודות מזון חיוניים [בעיקר ויטמינים ומינרלים] כדי לאזן את הברזל המבודד. כלומר, השימוש בתוספי הברזל, גורם לאובדן אבות מזון חיוניים רבים. שימוש ממושך בתוסף, עלול לגרום לתת תזונה בהם. השימוש בתוסף אינו קשור לפתרון הבעיה הבסיסית שגרמה למחסור בברזל. לכן הסתפקות בצריכת התוסף כדרך לפתרון הבעיה עלול לגרום לבעיה להפוך לכרונית. לסיכום אדגיש שוב את חשיבות התזונה הנכונה כדרך להזין את הגוף, למנוע בעיות מחסור, ולטפל במחסורים, אם ישנם. תזונה נכונה אינה גורמת לנזקים לגוף, להפך, היא משפרת את איכותו, את תפקוד מערכת העיכול ומספקת לגוף את כל שצריך בצורה אידיאלית. אינני יכול להחמיא כך לתוספי המזון, שהינם חיקוי עלוב ולא מוצלח למזון טבעי. סילוק גורמי הבעיה ומעבר לתזונה איכותית המותאמת למקרה תהווה דרך לפתרון אמיתי של הבעיה. אכילה נכונה של מזון מגידול אורגני הכולל שפע של פרי וירק חי, אגוזים, שומשום, קטניות מונבטות ועוד, תהווה דרך מעולה להזין את הגוף. יש לזכור - 1-מזון אורגני עשיר במינרלים עד פי שלושה מזה שדושן כימית. 2-מזון מבושל ומעובד בחום מכיל מעט מינרלים זמינים כי תהליכים אלה הופכים את המינרלים לבלתי אורגניים, מה שמוריד את זמינותם לגוף.

המון תודה על התשובה המפורטת ההמוגלובין

של הילדה שלי 11 הרופא נתן לי תרופה פריפל אני מעוננינת בתרופה יותר טבעית (חוץ מאוכל כמובן) יש מוצר כזה בשוק???

hal767

New member
ישנם בשוק מספר מוצרים

בצורת סירופ וטבליות. חלקם עדיפים על אלה התרופתיים. אני מכיר מספר מקרים בהם השתמשו בסירופ "פלורדיקס" ולא סבלו מתופעות לוואי כמו עצירות וכאבי בטן. המוגלובין 11 זה לא אסון כזה גדול ואינו מצדיק בהכרח להכנס ללחץ. אם אין בעיה חריפה כמו דימום פנימי כלשהו שגרם לבעיה, ניתן בדרך כלל לפתור את הבעיה ללא שימוש בתוסף.

אני מסכים עם רוב כמעט מוחלט של הנאמר בתגובה ש

אני מסכים עם רוב כמעט מוחלט של הנאמר בתגובה שלך רק רציתי לדרוש למה כוונתך בפיסקה "2-מזון מבושל ומעובד בחום מכיל מעט מינרלים זמינים כי תהליכים אלה הופכים את המינרלים לבלתי אורגניים, מה שמוריד את זמינותם לגוף." יש להבדיל הבדלה קוטבית בין מזון מעובד כימית ומזון שניטלו ממנו הגרעין, הקליפות ועוד רכיבים טבעיים לבין מזון/ירקות מבושל, מאודה, אפוי. נכון שבזמן האפייה, הבישול, והאידוי ויטמינים מסויימים (ברובם) נהרסים בשל החשיפה לחום ואפילו לחמצן או לאור בזמן חיתוך הירק אך ידוע שויטמינים ומיקרונוטריינטים אחרים דווקא עולה ערכם וזימנותם כמו למשל : ליקופן, קרוטן ואחרים. מדוע הם הופכים לפי הגדרתך ל"לא אורגנים" אם לא עברו עיבוד כימי ורק בושלו או אודו ?

hal767

New member
חימום מזון הופך את המינרלים לבלתי אורגניים

כלומר, לחומרים מבודדים שאינם קשורים כימית ליסודות מזון אחרים הנמצאים במזון, בדומה למצבם באדמה. במצב זה הם אינם זמינים לגוף החיה (כולל האדם), כי גוף החיה יכול לקלוט מינרלים הנמצאים במצב אורגני. לכן האדם לא אוכל אדמה, גם אם היא עשירה במינרלים, אלא את הצמח. תפקיד הצמח הוא להיות מעבדת מזון היודעת לקחת מינרלים בלתי אורגניים מהקרקע ולהפוך אותם לחלק מחומר אורגני הזמין לגוף החיה.כלומר, אנחנו חייבים את התיווך של הצמח בינינו ובין האדמה כדי להיזון במינרלים. בפירות וירקות טבעיים למשל, ישנם מינרלים בכמות גדולה, ואלה זמינים לנו כשמזונות אלה במצבם הטבעי. החימום משבש את ההרכב הטבעי של המזון הטבעי. בישול/חימום המזונות מחזיר את המינרלים למצבם הראשוני כמו שהיו באדמה. בישול במים למשל יכול לגרום להפסד של כמעט כל החומר המינרלי בירקות עליים. בירקות כמו בטטה ותפו"א העמידים יותר לחום, ההפסד יכול להיות עד 50%. חימום פירות (נוהג אווילי לדעתי) הופך את המזון המופלא הזה לכלום מבחינה תזונתית ולפסולת מזיקה, בין השאר בגלל חוסר העמידות של הפירות לחום. אבל יש לקחת בחשבון שיכולת הגוף לקלוט מינרלים (ובעצם כל אב מזון אחר) תלויה בנוכחותם הפעילה של אבות מזון אחרים. אין אב מזון הנקלט ופועל עצמאית בגוף ללא תלות ביסודות אחרים. ויטמינים למשל קשורים ליכולת הגוף לספוג את המינרלים שבמזון. חימום מזון מחסל באופן מלא או חלקי ויטמינים שונים. זה אומר שחסרונם של הויטמינים כתוצאה מתהליך החימום ימנע ספיגת מינרלים מהמזון באותו היחס שהם חסרים. מכאן ש- כל הנושא של יכולת הגוף להיזון מהמזון קשורה לא רק בנוכחות יסודות המזון במזון, אלא גם באיזון הנכון של המזון. כלומר בהימצאות יסודות המזון במזון הטבעי והנכון/המתאים בכמויות וביחסים הנכונים. חימום המזון משבש את האיזון הזה והופך את המזון לפחות מזין. העובדה שישנם יסודות שכמותם עולה כתוצאה מחימום המזון, כמצויין בשאלתך, היא חסרת משמעות. זה לא אומר שהם יהיו זמינים לגוף מאחר ויסודות מזון אחרים הקשורים לספיגתם נהרסו בגלל התהליך הזה. כאמור, הימצאות יסוד תזונתי במזון אינה אומרת שהוא זמין לגוף אם יסודות אחרים הקשורים לספיגתו והטמעתו, חסרים. זכור, הפרת האיזון כפי שהטבע יצר, משבשת קליטת חומרים ע"י הגוף החי. לכן יש הטוענים, ובצדק לדעתי, שהזנה מושלמת יכולה להיות אם אוכלים מזון חי בלבד, כזה שלא עבר חימום והקפאה. אז המזון במייטבו מכל בחינה שהי. בעלי חיים בטבע ניזונים ממזון כזה ולכן אינם חסרים תזונתית ובריאותם טובה. אלה שמגודלים ע"י האדם ומוזנים במזון מעובד ומחומם סובלים מתת תזונה ומחלות בדיוק כמו האדם. כאן ראוי להדגיש שאידוי מזון, בישול בסיר אדים (סיר קוסקוס), משמר את מרבית הערך התזונתי של המזון, ולכן אידוי היא שיטת הבישול הטובה ביותר. אכילת ירקות מאודים מאפשרת לנו לגוון את התפריט. גם קטניות מונבטות ודגנים שהושרו במים אפשר לאדות במקום לבשל. ולמרות זאת, אני ממליץ להרבות באכילת מזון חי ולצמצם באכילת מזון מאודה כדרך להזנה טובה ולשמירה על בריאות הגוף.

תודה, אני מסכים עם מה שהסברת על המזון החי

תודה, אני מסכים עם מה שהסברת על המזון החי וערכו התזונתי הרב. תמיד חשבתי על הטבעונות של שילטון שהיא הבריאה ביותר לאדם אך מאידך הסגפנית ביותר. חסה הינו הירק המושלם לפי תורת שילטון וזאת משום שמכיל בכמות המיזערית ביותר מכל הירקות חומצה אוקסלית. אתה מקפיד על תזונה חיה לחלוטין ?

hal767

New member
הטבעונות של שלטון

היא אינה סגפנית אם יודעים להכנס אליה נכון. מי שעושה זאת כראוי ובהכוונה מקצועית, יגלה שהתזונה הטבעונית הנכונה היא חוויה מאד נעימה וטעימה. ואגב, הטבעונות אינה עוסקת רק בתזונה, אלא גם בתחומים רבים אחרים הקשורים לחיי אדם. אני לא חושב שחסה היא ירק מושלם. אין מזון אחד שהוא מושלם. ישנם מזונות מתאימים לאדם, וישנם כאלה שאינם כאלה. כן ישנה תזונה טבעית נכונה המהווה כמכלול תזונה מושלמת. אני משלב בתפריטי ירקות מאודים. אינני אוכל הכל חי.

hal767

New member
נדיר שאני אוכל דגנים וקטניות

אבל, כן, הכל מאודה. את הקטניות יש להביא לתחילת נביטה. אז לאדות. את האורז כדאי להשרות במים מספר שעות ואפילו יממה שלמה. אז אידוי מספיק כדי שיהיה מוכן. משך האידוי הוא לפי הצורך. בדרך כלל לא יותר מחצי שעה..

איזה אורך נבט נחשב לתחילת נביטה ?

אני משרה 24 שעות חומוס ופול יחד ולאחר במסננת 48 שעות בערך ומרטיב בטוש מים פעמיים עד 4 ליממה.

hal767

New member
2 מ"מ זה כבר בסדר

שים לב שבקיץ החם כדאי מידי פעם להכניס למקרר כדי שהנבטים לא יחמיצו, בעיקר אלה שנביטתם מתחילה מאוחר יותר, כמו חומוס למשל. עדשים ומש נובטים מהר יותר.

0 אור 0

New member
אם יש לה קושי כתוצאה מהברזל הרגיל

יש ברזל של חברת גרמזה שאינו גורם לעצירות, ולפני שקונים ברזל , צריך לבדוק אם החוסר הוא ברמה שאפשר להשלים ללא תוספים - ואם כן ובאישור הרופא לצרוך מזונות עתירי ברזל כגון טחינה, ירקות ירוקים, תאנים טריות וכו'

yoelnd

New member
אם שם כמו שלך.....

היי אם שם כמו שלך חשבתי שיש תשובות טובות ל"יועצי הטבע" ברשת....... אבל כנראה שהם לא מבינים מה שהם מוכרים......

0 אור 0

New member
תשים לב למי אתה עונה ...

לקח לי זמן עד שקלטתי שאתה מגיב למישהו אחר

למעלה