ברזל שלא נספג

• פותח הנושא usi1
  • פורסם בתאריך

usi1

New member
ברזל שלא נספג

הי לכולם,

עשיתי בדיקות ואכן זה לא רק תחושה , הברזל שאני לוקחת פשוט לא נספג. רמת הברזל בדם אמנם על התקן אבל מגרדת את הקו התחתון שלו ובהתאם גם ההרגשה הכללית. גם הפריטין תקני אך נמוך למדי .
עברתי כמה תוספי ברזל כך שזה לא עניין של תוסף כזה או אחר , זה לא נספג .

מה יכול להפריע לו כל כך ?

אני לא לוקחת ברזל עם קפאין ולא עם תוסף הסידן אלא בצהריים , פעם אמרו לי קחי לפני אוכל, פעם אחרי אוכל, פעם עם אוכל, אין דיעה ברורה בנושא.

משהוא יכול לכוון אותי קצת בענייני ברזל ?

אני חייבת תוסף ברזל, התזונה לגמרי לא מספיקה לי , השאלה האם יכול להיות משהוא שמפריע לו להספג , אם למשהוא כאן יש נסיון עם כזה דבר?

תודה.

usi1

New member
מיץ לימון נחשב?

אמרו לי לא לקחת ויטמין C כתוסף סינטטי כי יש אותו מספיק בפרי הדר
יש לי עץ לימונים כך שיש לי אספקה טריה כל הזמן
אני לוקחת אותו עם תוסף כורכום חצי שעה לפני האוכל, עם חצי לימון סחוט בכוס מים , נכון לפורמט האחרון שיעצו לי ....
כל פעם זה משתנה ולא ברור לי מתי בכלל נכון לקחת אותו ואם קטניות מפריעות לו או לא ....
כל קטניה אני מנביטה , מרתיחה ומבשלת בסיר לחץ או בישול די ארוך .
קטניות אני אוכלת רק את הקטנות - מש , עדשים שחורים וגם כן לא כל יום .
מה עוד מפריע לו ?
לוותר על קטניות ?

כרגע מה שחשוב לי זה להרים את הברזל דחוף.

אם ויטמין C חייב להיות עם ברזל - איזה ויטמין לקחת ? יש את האסטר C נדמה לי שזה הלא חומצי ( יש לי צרבות ) ? אני פשוט לא זוכרת אני לא לוקחת ויטמין C כבר המון שנים .
מה המינון הנכון ?

תודה

l coyote l

New member
נחשב. התכוונתי לויטמין בצורה טבעית, לא כתוסף.

קחי בחשבון שיכולה להיות לך בעיה ספציפית אינדיבידואלית יותר עמוקה מכזו שאפשר לפתור רק ע"י תזונה וצימוד למגבירי ספיגה.

usi1

New member
יש לי הרבה בעיות

אבל הברזל ממש מוזר לי כי אני לוקחת תוסף, לאן הוא נעלם ?......

גם החסרון שלו מאוד מורגש.

קבעתי התייעצות עם מומחה למחלות דרכי העיכול אבל זה רק ביולי , חשבתי אולי לאנשים כאן יש נסיון עם מצב דומה.

בעיה בספיגה

דר עדיאל תל אורן שהייתי בשתי הרצאות שלו
טוען שרוב הבעיות עם ברזל אינן בעיות של מקורות מזון אלא בעיות בספיגה וזו כנראה גם הבעיה אצלך.
הוא טוען שרגישות לגלוטן יכולה קשורה לבעיות ספיגה של ברזל בגוף.
רגישות לגלוטן היא לא צליאק, אלא רגישות ברמה אחרת, נפוצה מאוד באוכלוסיה.

usi1

New member
הוא מדהים

אני מכירה אותו, הוא מקדים את זמנו ב 10 שנים בערך

ש לי את הנושא של אי סבילות לגלוטן, לא אבחנו צליאק אבל הגוף מתנהג כמו צליאק לכל דבר ועניין

אני נמנעת כבר שנים מהאלרגנים הגדולים שזה לקטוז ( מאובחן ) וגלוטן ועדיין , מסתבר שהברזל לא נספג.

אז אולי כדאי להתייעץ איתו

יש בדיקות שאפשר לעשות, שאינם בסל הבריאות כמובן, ורוב הרופאים לא יודעים או לא רוצים לדעת עליהן...

כנסי לאתר שלו

יש שם פירוט. הוא מאוד עסוק ועמוס, ומצד שני הוא דוגל בייעוץ קצר בלי להתמרח.
כפי שהבנתי יש גם כמה רופאים אחרים בארץ שעובדים לפי השיטה שלו שהוסמכו על ידו והם יכולים לתת יעוץ לגבי בדיקות והמשך טיפול.

vegetalien

New member
פלפלים אדומים/צהובים.

ככל שמינון ויטמין C גבוה יותר, כך שיעור ספיגת הברזל משתפר (כמדומני). האם זה אומר שגם תוסף יכול לעשות את העבודה? כנראה.
ועם זאת, בפלפלים (במיוחד באדומים) יש עוד דברים טובים חוץ מוויטמין C, וכל המרבה הרי זה משובח (אצלי 3 פלפלים ביום. במקום שלושה מוצרי חלב.
).

למעלה