ברוש לימוני

danielhope

New member
ברוש לימוני

אני אורח בפורום הזה ובא לשאול שאלה בשם אמי.. יש לה בגינה ברוש לימוני ואחד מהם נעשה חום כולו.. ואמרו לה שזה אבוד ו"יש בנהריה שדרה שלמה כזו שמתה" האם זה המצב?

לי היתה בעיה דומה ואחד הברושים

לי היתה בעיה דומה ואחד הברושים הלימוניים החל להצהיב, כאן בפורום אמרו לי שהמצב אבוד וזה מה שהכניס לי את האתגר להוכיח לעולם שניתן להציל משהו שאוהבים. הפתרון שעבד אצלי הוא לחתוך את כל הענפים הצהובים (החלקים הצהובים לאו דווקא את הענף משורשו) גם אם זה נראה כי אתה מקריח את העץ עשה זאת ללא פחד - עדיף כיעור זמני ממוות. חשוב: אם גם ראשו החל מצהיב חתוך אותו מהגזע מגובה ה"התייבשות". עקוב בשבוע - שבועיים הראשונים יום יום אם התופעה נבלמה, אם יש חלקים נוספים שממשיכים להצהיב חתוך גם אותם. הקפד לתת מים בשורש הברוש ולא על עלוותו. למרות חוסר האמון (המוחלט יש לציין) כאן בין חברי הפורום (אחת אפילו רמזה לאופי התאבדותי כרוני של הברוש הלימוני), והבעת הכניעה המיידית למצב מצד חברי כאן לפורום, לברוש שלי נעצרה הצמיחה לכמה חודשים ואילו עכשיו הוא ירוק ומחייך כתמיד, אפילו הוא קרוב להדביק בגובה את חבריו בשדרה. כמובן שפתרון זה הוא לשלבים המוקדמים של התופעה ולא כאשר כל העץ צהוב כולו. אגב, ידוע כי עמים אלו רגישים מאוד אך אם יש אהבה מספיקה החיים מנצחים לרוב. בהצלחה

anavi131

New member
כנראה טיפלת בעץ צעיר במיוחד

עצים בוגרים של ברוש לימוני או לפי שמו העיברי "ברוש גדול פירות" נוטים לחיים קצרים למדיי של 8-10 שנים בממוצע לעומת שאר הברושים והערערים שמשגשגים לאורך עשרות ארוכות של שנים ואף מאות שנים. קשה מאוד לטפל בעץ כזה שחטף מתקפת כנימות מיקרוסקופיות רעבות. אפשרות שנייה שהעץ שלך הצהיב מחוסר השקייה ולאחר שטיפלת בנושא הוא חזר ללבלב. בודאי שיש גם עצי ברוש לימוני שחיים 15 שנים ויותר אך אלה מעטים למדיי וכנראה ששובטו ממקור צמח אם משובח. כיום אנו (בני האדם) מייצרים אותם שיבוטים על גבי שיבוטים ואין צמח אם נאמן שיתן בנים מטופחים בעליי אורך חיים ארוך. להזכירכם שבשנות התשעים כל המשתלות מכרו אותו ברבבות מפני שיש לו קצב גידול מהיר. כל משתלת יצור החלה לייצר יחורים שלו וחלק מהם לא מצמח האם אלה מעצים שכבר שוכפלו ממנה ולכן התוצאה העגומה היום.

Rוני

New member
לברוש לימוני יש לא מעט בעיות

ומה שאתה מתאר זו אחת מהן לאחרונה היו כמה שרשורים בנושא ואנא עשה חיפוש, בוודאי תמצא שם עוד מידע ברוך הבא, אתה מוזמן להשאר או להזמין את אמא

טסונמי1

New member
חהחהחה כתושבתנהריה הריני להעיד על

כך שזה ביוק המצב-אבוד לחלוטין - להוציא וזהו- ולא לישתול שוב ברוש לימוני!

טסונמי1

New member
ועוד משהו- ברוש מצהיב זה משהו אחר

וברוש מיתיבש זה משהו אחר--ברגע שהברוש מקבל ענפים יבשים שניראים מבחוץ- {בפנים הוא תמיד יבש}- אין הרבה מה לעשות-יש חומר ריסוס נגד התופעה אים כי אין לי נסיון עים החומר- -אלטט 50-מה שפוגע בברוש זו פיטריה וגם כנימות פעם הבאתי הנה את תצלום הדרה המתה.....

למעלה