ברוקס X 2 - מאמן ומשתפר

Or Amit

New member
ברוקס X 2 - מאמן ומשתפר

בגזרת 'התואר הכי צפוי של העונה' זוכה סקוט ברוקס, מOKC, בתואר 'מאמן השנה'. לאחר שהצליח להוביל את אוקלהומה למאזן מרשים מאד של 50 ניצחונות (וזאת למרות שהסגל לא השתפר משמעותית מהעונה הקודמת) ולפלייאוף במערב הצפוף. ארון (אהרון? יש סיכוי לאזרח אותו?) ברוקס (אין קשר משפחתי להוא מלמעלה) זוכה בתואר השחקן המשתפר וסוחט מפגן פרגון מרשים מג'ורג' היל מס"א (שהגיע שני): "גם אם הייתי קולע 50 למשחק לא היה לי סיכוי לזכות בתואר". יענו, המשחק מכור. מה דעתכם? תארים מוצדקים? טענות מוצדקות? ג'ורג' היל סתם בכיין?

סלים וארזה

New member
מנהל
ג'ורג' היל בכיין הוא היה לא יציב השנה. חלק מהמספרים מרמים, כי היו פציעות בספרס. לדעתי אפילו בוגוט עדיף על ג'ורג' היל השנה. כיוון שהוא לא קלע 50 נקודות למשחק, אז זכות ההוכחה היא עליו.

carmelo

New member
הוא גם סופמור

ואני לא אוהב שמעניקים לסופמורים את תואר השחקן המשתפר, זה השיפור הכי טבעי שיש שלפחות מספרית, יכול גם לנבוע ממיעוט דקות בעונת הרוקי...

The Prospect

New member
דווקא היל היה נהדר העונה

מהרגע שפארקר נפצע עד לפלייאופס הוא היה מצויין.

יואקים13

New member
../images/Emo45.gif

היל הרשים אותי מאוד. שיחק עם ביטחון והרבה מאוד שכל. העניין הוא שג'ינובילי, כמו בראיינט ולברון, צורך הרבה מאוד מהכדור וזה מקשה על הרכז שלידו להראות מה הוא יודע.

rapgamer4ever

New member
לג'ורג' היל בכלל לא הגיע מקום שני

שני הברוקסים זה מוצדק לחלוטין. ואגב לתת שחקן משתפר לסופמור (כמו היל) זה די דבילי בעיני.

go lakers go

New member
ולברוקס ( השחקן ) לא הגיע מקום ראשון

יוסטון השנה בלי יאו מינג , טבעי שכל שחקן בחמישיה שם שיפר את המספרים שלו . ברוקס נהפך משחקן נחמד לשחקן טוב . המקום הראשון מגיע לרונדו . רונדו נהפך משחקן טוב לאולסטאר . פעם ( למרות שיש עדיין כאלה כיום ) , היו אומרים על בוסטון - יש את הטריו ואח'כ יש את רונדו . היום ולמעשה מתחילת העונה , זה קודם רונדו ורק אח'כ הטריו . ובכלל רונדו היום בטופ 5 של הרכזים בליגה. מישהו יכל לומר דבר קרוב לזה אפילו בעונה שעברה?

rapgamer4ever

New member
התשובה היא כן

היה אפשר להגיד את זה על רונדו. לא הסכמתי עם זה, אבל היו הרבה שאמרו כך. קפיצת המדרגה של רונדו הייתה שנה שעברה, לא השנה. אם אתה מעוניין במספרים: עלה מ-12 ל-13.5 נקודות, ירד ב-0.8 ריבאונד, עלה באסיסט וחצי, עלה בחצי חטיפה ובחצי איבוד. אחוזי השדה נשארו מצוינים על 50%, אחוזי העונשין נשארו גרועים וירדו מ-64 ל-62, וחוסר היכולת לקלוע שלשות נשאר גם הוא. רונדו נתן עונה טובה במקצת מהעונה הקודמת, לא היה שיפור דרסטי כמו מלפני שנתיים לשנה שעברה, אז עלה בנקודה וחצי, 3 אסיסטים והשיג מקום מרכזי בקבוצה.

יואקים13

New member
אגב, מהנתון של ה50% יכול להשתמע

שיש לו קליעה מחצי מרחק, וזה לא נכון (בנוסף לטווח ה3 שאין לו). רונדו לרוב עושה את הסלים במתפרצות (חוטף נהדר), או בחדירות שהוא כל כך אוהב. עד שהוא לא יפתח קליעה, הוא לא יהפוך לרכז מפלצתי, אבל הוא בהחלט נכס.

go lakers go

New member
אם אני לא טועה אני היחידי כאן שמיקם אותו טופ5

עונה שעברה , אבל בוא נניח לזה כרגע . את התרומה האמיתית של רונדו צריך לראות בעיניים ולא רק דרך מספרים ( ואת זה אומר אחד שמאוד מאמין ותומך במספרים ) . רונדו השנה לא נהפך לשחקן מרכזי בבוסטון , אלא לשחקן הכי מרכזי בבוסטון. תוציא משם את אחד מהטריו , ולדעתי לא יורגש הבדל. תוציא מבוסטון את רונדו , ואין שם קבוצה. לטעמי,את הפריצה המשמעותית רונדו עשה רק בפלייאוף עונה שעברה בסדרה מול שיקגו.בלעדיו בוסטון הייתה עפה כבר בסיבוב הראשון, ושהוא שיחק חלש אורלנדו זרקה את בוסטון ללא ביתיות. ולסיכום,אם כבר מספרים,אז - רונדו מקום 1 ב NBA בחטיפות ( ובכלל לטעמי הוא משחקני ההגנה הטובים בליגה,בטח ובטח בעמדת הרכז ) עם 2.33 חטיפות פייר גיים ,ומקום רביעי בליגה באסיסטים עם 10 פייר גיים , אסיסט אחד פחות מהמקום הראשון. לסיכום,כפי שציינתי בהודעה הראשונה שלי, התואר של השחקן המשתפר צריך ללכת לשחקן שהיה במעמד שחקן טוב והשתפר לסטטוס של שחקן מצויין . ברוקס הפך משחקן נחמד לשחקן טוב,רונדו נהפך משחקן טוב לשחקן מצויין ולאולסטר.

Puskas

New member
לגמרי

רונדו ניהיה פשוט הדבר הכי טוב שקורה בבוסטון ובזכותו אני נוטה להאמין שגם יום אחרי שריי אלן,KG ופירס יכנסו לבית אבות,בבוסטון עדיין תיהיה קבוצה טובה. הפציעה של פול העונה קידמה את רונדו לעמדת הרכז הכי טוב בליגה ואני חושב שיש לו פוטנציאל להיות יותר טוב מפול גם בעונה שפול לא נפצע.. יש לו כל מה שרכז צריך,יש לו מסירה מצוינת,ראיית משחק אדירה,הוא מהיר בצורה פסיכית,אתלטי ושחקן הגנה טוב מאוד שעוד ילך וישתפר. קליעה זה בונוס בשביל רכז..בשביל קליעה יש לך SG ו-SF ויש גם גובהים שעושים נ"ק..רכז צריך נטו לנהל משחק ואת זה רונדו עושה כמו שחקן של 7-8 שנים בליגה ולא כמו ילד חסר ניסיון. כרגע לטריו יש יותר מדי אגו,גאווה ושם בשביל לתת לו את הקבוצה אבל עוד שנתיים ככה כשהטריו יצא לפנסיה,אז רונדו יעלה את בוסטון לפסגות חדשות יחד עם פרקינס המצוין ועם בייבי מהספסל (או כ-4 ליד פרקינס,איזה 2 טנקים..) לסלטיקס יש עתיד לא רע בכלל.

go lakers go

New member
לא הרכז הכי טוב בליגה,אבל השנה הוא היה מספר 1

בליגה. לדעתי דרון ויליאמס הוא הרכז מספר 1 בליגה ולא כריס פול , אבל זה באמת טעם אישי של כל אחד ואחד . רונדו פשוט שחקן מדליק! אני כ'כ שונא את בוסטון ( בתור לייקר לא צריך להסביר למה ) אבל אני פשוט מאוהב בשחקן הזה. חוץ מהלייקרס ושחקניה כמובן ,ומלברון ווייד אין שחקן שאני אוהב לראות יותר בNBA מאשר את רונדו. רונדו הזה פשוט מלך

יואקים13

New member
אולי מישהו יכול להסביר לי

למה חוגגים בפורום בכל הזדמנות על סטיב נאש על זה שהוא לא שחקן הגנה טוב, אבל מתייחסים בסלחנות אין קץ לחוסר היכולת של רונדו לתקוף את הסל?

zakhi

New member
חוסר היכולת של רונדו לתקוף את הסל? אתה רציני?

מדובר באחד החודרים הכי טובים בליגה. אולי התכוונת לג'אמפ שוט? שדרך אגב, השתפר השנה. כן כן, הוא פשוט לא זורק הרבה, ועדיין לא איום מספיק בשביל שלא יעזבו אותו לדאבל-טים, אבל אם משאירים אותו חופשי הוא קולע לא רע, ואפילו שלשות.

webber44

New member
חבל שהוא לא זורק

יש לו יכולת קליעה מרחוק, אני לא רואה סיבה ברורה לזה שהוא מוותר על זה מראש. לגבי נאש וההגנה, התלונות כלפי שחקן כזה הן ברורות. מספיק קלע אחד טוב לסיים התקפה עם עוד 4 נגרים. ומספיק עצלן אחד בהגנה של 4 שומרים טובים כדי לקבל סל. במקרה הזה תנחש מי זה מי.

carmelo

New member
נאש ממש לא עצלן בהגנה

הוא שומר בעייתי באחד על אחד, אבל נותן את שלו בשמירה הקבוצתית וסוחט הרבה עבירות תוקף. ובאמת יש בעייתיות בחוסר היכולת של רונדו לאיים על הסל ממרחק, זה מקל על קבוצות לצופף את הצבע מול הסלטיקס.

go lakers go

New member
נאש רוצה אבל לא יכול בהגנה

כמובן שזה לא פוטר אותו מביקורת לגיטימית על ההגנה שלו כמו שזה לא פוטר חוטבי עצים מקו העונשין כמו שאקיל וכדומה עם 60%קריירה מקו העונשין , כי גם הם רוצים לקלוע מהקו הם פשוט לא מסוגלים שיש להם כף יד בגודל של פלזמה . לגבי ההגנה הקבוצתית אני לא קונה קונה את זה. לדעתי,ואני רואה NBA בערך 20 שנה , הוא ב 5 השומרים הכי גרועים אי פעם ששיחקו את המשחק.ואני לא מתכוון לשחקנים ששיחקו דקה וחצי בליגה אלא לשחקנים ששיחקו כמה שנים טובות בליגה. הגנה לא קיימת אצלו בלכסיקון, ושוב לא בגלל שהוא לא רוצה , אלא בגלל שהוא לא יכול. לכן הוא גם לא הצליח ולא יצליח לעולם ללכת עד הסוף , כי שום קבוצה לא יכולה לקחת טבעת או אפילו אליפות מערב/מזרח שבהגנה היא משחקת 4 מול 5.

עידו17

New member
הוא לא יכול, אבל הוא רוצה והוא יודע

נאש אולי איטי, אבל הוא גבוה, הוא חזק, והוא מבין הגנה יותר מרוב השחקנים בליגה. הוא תמיד שיחק אצל מאמנים שלא מאמינים בהגנה, אבל יש לפחות עשרה גארדים שעולים בחמישייה של קבוצות NBA שמשחקים הגנה פחות טובה. נגיד את זה אחרת - לפחות 5 קבוצות בעשור האחרון זכו באליפות עם רכז ששומר פחות טוב מסטיב נאש.

למעלה