ברומברג גרמניה Bromberg Germany

shaninaor7

New member
ברומברג גרמניה Bromberg Germany

שלום לכולם,
הגעתי למבוי סתום בנסיונותי למצוא תיעוד רשמי על סבא רבא שלי Eugen Ascher (וכך גם למצוא תיעוד על שם הוריו ובני משפחה נוספים אם היו). הוא נולד בשנת 1870 בברומברג, אז גרמניה. פניתי לארכיון ב Poznan שהפנו אותי לארכיון Bydgoszczy הפולנית,שם חיפשו אותו גם במאגר הכללי וגם ברישומים של הקהילה היהודית אך לא נמצא שום איזכור. חשוב לי לציין שיש לי כן מידע לגבי שארית חייו אך אין לי שום מידע ודרך להשיג את שמות הוריו או אחים במידה והיו. אשמח לשמוע אם יש לכם רעיונות לכיוונים נוספים היכן אוכל למצוא מידע לגביו ולגבי משפחתו. תודה רבה, שני

ט א

New member
סבא רבא מ-בידגושץ'

הי שני,
לכאורה, הרישומים מ-1870 אמורים להימצא. אם נערך חיפוש רציני והם לא נמצאו, יתכן כי סבך נולד בעיר אחרת באותו אזור, או אולי שמו בלידה היה שונה.
את כותבת שיש לך מידע על שארית חייו. הייתי מתחילה משם, ומחפשת רישומים מתקופה זו בהתאם למידע שבידייך. שם אולי יימצאו פרטים שיאפשרו איתור מידע על אודותיו בתקופה מוקדמת יותר.
כמובן, אם תשתפי במידע שישנו בידייך, אולי נתין יהיה לסייע באופן יותר קונקרטי.
בהצלחה,
אורית

shaninaor7

New member
EUGEN ASCHER - ברומברג גרמניה?

אורית תודה רבה על תשובתך.
אז הנה מה שידוע לי על אויגן אשר EUGEN ASCHER, אביו של סבי מצד אמי (אלפרד אשר ALFRED ASCHER):
  • תאריך לידה 21.2.1870 בברומברג (כך נמסר הלאה מבנו)
  • התחתן עם פרידה ווקס ברוגזין (אז גרמניה) 1899 (במסמך הנישואין לא מצויין שמות נוספים מעבר לשמות החתן והכלה)
  • 1906 נולד לפרידה ואויגן בן ארנסט כנראה ברוגוזין
  • העתיקו את מקום מגוריהם לציווקאו גרמניה Zwickau
  • 1910 נולד בן שני (סבא שלי) אלפרד בצוויקאו Zwickau
  • העתיקו את מקום מגוריהם למגדבורג גרמניה Magdeburg
  • יש ברשותי כתובת הדירה שהיתה ברשותם וגם כתובת העסק שהיה בבעלותו. מגדבורג הופצצה במלחמת העולם השניה ואין זכר לחייהם עד 1938. פרידה אשתו נשלחה לטרזינשטט ושם סיימה את חייה.
  • שני הבנים, אלפרד וארנסט עלו לארץ בשנות השלושים
  • 1938 אויגן נפטר מבעיה בריאותית, קבור בבית הקברות במגדבורג. על המצבה לא מצויין שם האב או פרטים מסייעים אחרים. בקהילה היהודית במגדבורג לא נמצא שום מידע מסייע.
אשמח לכל מידע, במיוחד מידע המסייע לי למצוא את משפחתו של אויגן. כרגע לא מצליחה לקשור אותו מעבר לפרידה אשתו ושני בניו.

תודה רבה ושבת נעימה,
שני

ט א

New member
אשר: מביגדושץ' למגדבורג

הי שוב, שני,
למרבה הצער נראה כי רישומי הנישואין היהודיים מרוגוזנו מהתקופה הרלוונטית לא שרדו. מהו מסמך הנישואין שביידיך? מפתיע מאד ששמות ההורים אינם מופיעים. האם יתכן שהם מופיעים אך לא פוענחו?
האם ניסית להזמין את תעודת הפטירה של הסבא רבא ממגדבורג? יש סיכוי ששמות ההורים יופיעו שם.
מעבר לכך אני שולחת לך הודעה פרטית.
בהצלחה,
אורית (צאצאית לרבי של רוגוזנו, אך בתקופה מוקדמת יותר...)

shaninaor7

New member
תעודת נישואין

הי אורית תודה,

תיקון - תעודת הנישואין צפויה להגיע אלינו בשנת 2018 לדברי Standesamt Berlin 1. עד אז אין לי קצה חוט. בתעודת הפטירה אין איזכור לשמות ההורים.

תודה רבה

ט א

New member
תיקון נוסף -

בניגוד למה שכתבתי קודם, נראה לי שתעודת הנישואין ניתנת להשגה בארכיון פוזנן בפולין.

למעלה