ברוכים הנמצאים,

sovlanit

New member
ברוכים הנמצאים,

רק עכשיו התוודעתי לפורום הנחמד הזה. יישר כח. והנה אחת משל סבתי עליה השלום: "לוס נאזרס דה לאס פיאס-לאז אסטן בושקנדו קון קנדלס לאס ארמוזס" ובתרגום :"את מזלן של המכוערות מחפשות בנרות היפות" ומאכל שהיתה מכינה ואני מתגעגעת אליו מאוד הוא :"פסטורמה". בשר שעוטפים בחילבה,שום,שמן,פפריקה ומלח ומייבשים תלוי באוויר. אשמח למתכון...

Sarika

New member
ברוכה הבאה סובלנית ../images/Emo140.gif

לפתגם הנ"ל יש מספר גרסאות - איל מזל די לה פ'יאה לה אירמוזה לו דיזיאה במזלה של המכוערת היפה חושקת איל מזל די לה מוקוזה לו דיזיאה לה ארמוזה במזל של זבת החוטם חושקת היפה

ברוכה הבאה שאלה זו את מפורום שלמות

פנימית? אם כן אזייייייי מתוקה געגעתי לקרא את אשר את כותבת. בואי תצטרפי יש בפינת
ועוגות שהחברות כאן מכינות ללקקק את האצבעות. שבת מבורכת מלבנה

sovlanit

New member
חברה אמיתיתת מה שלומך?

טוב לראותך גם כאן. שבת מבורכת.

היי קרידה(יקרתי)הכל טוב תודה

איזה כייף לפגוש אותך שוב הגעת למקום הכי הכי בתפוז. שבוע נפלא ומבורך לך ולי ולכולנו
ממני לבנה

בואן וינידה סובלנית ../images/Emo140.gif

השאלה שלך בעניין הפסטורמה העירה לי את בלוטות הטעם
, אני זוכרת שדוד שלי היה מביא מאיסטנבול פסטורמה בכ פעם שהיה מגיע לביקור בארץ. היינו פורסים אותה דק דק. לא יודעת איך מכינים את הפסטורמה, ואשמח ללמוד להכינה (אם כי על פניו זה בטח המונמון עבודה....

sovlanit

New member
עד כמה שזכור לי, סבתי ז"ל היתה

מכינה זאת בשלב אחד...ולא נראה לי שהיתה בכך עבודה רבה וואלה, חבל שלא ביקשתי מתכונים...

אסטרלו

New member
פסטירמה........

הבאתי מאיסטנבול פסטירמה. עכשיו הם פורסים אותה דק דק לפני שקונים ושמים במיכל פלסטי את הפרוסות. בתוך חביתה זה מעדן עד כמה שידוע לי זה גוש בשר מצופה שכבה עבה של תבלינים ומיושן זמן רב. לא פגשתי במשפחתי (גם המבוגרים מאוד) משהו שעושה את זה בבית.

רותי ב.

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo142.gif תודה

על עוד וורסיה שהבאת לפתגם, וסריקה כבר כתבה עוד שתיים, נשמח אם תשארי,

אסטרלו

New member
../images/Emo140.gifברוכה הבאה סובלנית

פאסנסיוזה. אסנטה קון מוזוס. מוס טרושיטיס גאנה דה קומר פסטירמה

sovlanit

New member
אסטרלו

הלוואי קה אסטו פסנסיוזה. אסטה נומברה אס פארה קה נו מה אולביד'ה לו קה קיירו - אסטר פסנסיוזה אן אסטה מונדו. אספסיאל- קוואנדו אסטו ויינדו לו קה אסטה פסנדו אן אסטה מונדו אה אוטרס פרסונס אי אמי מיזמו... שבוע טוב.

אסטרלו

New member
../images/Emo9.gifנו סאב'ס קרידה, קה לה פאסנסיה

אז מדיה סנסיה? טודוס טנמוס מנסטר און פוקו דה פאסנסיה, פארה קה אל מונדו סה אגה בואן לוגאר פארה ביבי'ר

tsiporganeden

New member
סובלנית ביאן וינידה, אקי אס אל

פורום מאס אמימאנטה אי קאיינטה קה אי, "פסטרמה" זה בדיוק הפסטרמה שמוכרים היום, זהו בשר מעושן שמיובש בשמש, אם בא לך להתנסות להכין לבד זה מאוד קל, לוקחים חזה של עגל, כבש, הודו, עוף, שמים בקערה גרגרי חילבה, שום, שמן, פפריקה מעט חריפה, ומלח, עוטפים היטב את הבשר לגבי הישון והעישון יש כמה דרכים, יש דרך אחת ששמים בתוך פח של מלפפונים חמוצים גחלים, מדליקים אותם ומחכים שידעכו מעט, ואז תולים מעל את הבשר, לא מנפנפים, משאירים ככה כמה שעות, אם הגחלים דעכו, מערבבים אותם מלבים אותם שוב וחוזר חלילה, ואז זה יוצא פסטרמה מעושנת, אחרי התהליך הזה תולים אותו בשמש למספר ימים. האמת לא ממליצה כי גם ככה צריך נורא להזהר מסלמונלה וכל אותם מרעין בישין שבאים לבשר שאנחנו אוכלים אחר כך, ויש את הגירסה של הנקניקיות שיותר אני חושבת שזה מה שאת מתכוונת, וזה פשוט בשר טחון מתובל, שמכניסים לתוך ניילון ואותו אפשר בשקט לייבש בשמש כי אחר כך בלאו הכי מקלפים את הניילון כדי לאכול אותו. בתאבון.

sovlanit

New member
tsiporganeden

דווקא התכוונתי לבשר החתוך והתלוי לייבוש. כלל לא ידעתי על גרסת הבשר הטחון בתוך הניילון
ותודה על ההדרכה. רק מה שחסר לי זה כמויות... כלומר, כמה חילבה/פפריקה/שום/מלח/שמן ביחס לק"ג בשר? שוב תודה.

אסטרלו

New member
פשריקה, פסטירמה זה לא מעושן

זה בשר מיושן בתבלינים.אחרי הציפוי בתבלינים שמים על זה משהו כבד להוציא את המיצים וככה זה מתייבש. הגושים הם ארוכים כמו פילה בשר שאנחנו מכירים. פעם בטורקיה אפשר היה לקנות רק חתיכות מהגוש, אבל לאחרונה באיסטנבול כבר קניתי פרוס במכונה דק מאוד מאוד, כמו נייר. בשום אופן זה לא בשר טחון. וזה ט ע י םםםםם!

אסטרלו

New member
פשריקה הנקניק שהתכוונת זה

סוג'וק או סארסיצ'ה. ווי ווי איך שאני אוהבת את הדברים האלה!

למעלה