ברוכים הנמצאים

פזפז4

New member
ברוכים הנמצאים

שמי פז, אני בת 24 וחדשה בפורום לא מזמן סיימתי ארבע שנים עמוסות אך מהנות של תואר בעיצוב תעשייתי באמצע פברואר אני טסה לגרמניה. אני עוברת לעיירה שנמצאת על יד קלן- שמה מחכה לי עבודה. יש לי אזרחות גרמנית בחודשיים הראשונים יש לי גם מקום מגורים רציתי לדעת אילו זכויות מגיעות לי, אם בכלל? האם ישנו מסלול מסויים ל'עולה חדש'?עזרה במגורים? כרגע אני לומדת גרמנית בגתה ומתכוונת לסיים את רמה A האם זה מספיק? היכן אוכל ללמוד שמה? אשמח לכל תשובה ופיסת מידע כמובן אם יש אנשים שמתגוררים בקלן- אשמח ליצור קשר שתהיה שנה מוצלחת לכולנו ושבוע מצויין פז

עולה חדשה בגרמניה!

1. בעיקרון זכויותך הם: לחיות/לעבוד/לבחור/להיבחר במדינה בה את גרה בתור תושבת עם דרכון גרמני. 2. אין מסלול "לעולים חדשים" זו לא מדינת ישראל. 3. כנ"ל אין שום "עזרה במגורים". זו לא מדינת ישראל. 4. אם את מסיימת רמה של A2 זו הינה נקודת קפיצה נכונה בשבילך, מקסימום תקחי כמה שיעורי חיזוק בגרמנית בעיירה שתגורי בה. 5. סביר להניח שעל לוח המודעות שם תוכלי למצוא מודעה על לימוד גרמנית. נ.ב. בתור "עולה חדשה" בגרמניה, לא נראה הגיוני שיתנו לך "עזרה במגורים" כל עוד לא שילמת אפילו פעם אחת מיסי תושב או אזרח.

פזפז4

New member
תודה רבה על המענה המפורט

האם אני יכולה לקבל מלגת לימודים?

bulllli

New member
נ.ב

בהחלט יעזרו לתושב גרמני אם הוא נחשב לנתמך סעד ומקבל הרץ4. גם אם הוא הגיע אתמול מדינה.

bulllli

New member
אני מתכוון תושב שהוא אזרח או זכאי לעזרה

סוציאלית כבן זוג נשוי של אזרח.

אלוניס

New member
גרמניה אינה מדינת הגירה כמו ישראל

או אוסטרליה, ארה"ב וכו'. זה ניכר גם במיעוט עיתונים וספרים בגרמנית קלילה למתחילים בשפה. אפילו ספרי ילדים שניסיתי היו ברמת תחביר שעם A2 הייתה קשה לי עדיין. לא מפתיע כשחושבים על זה כי הרי ההורים מקריאים לילדים בקול רם ולהם לא אמורה להיות בעיה עם השפה. אבל ספרי הנוער הם אותו כנ"ל. בספריות עירוניות יש לפעמים אזור קטנצ'יק עם מילונים בשפות זרות וכמה מדפי ספרים בשפות האלה. בקושי הצלחתי למצוא ספרונים שבהם סיפורים עם הסבר למילים קשות וכו'. אם בכלל, הם יהיו באזור "גרמנית כשפה משנית" - Deutsch als Fremdsprache. את מגיעה די מסודרת - אזרחית, יש עבודה, יש מקום מגורים לשם התחלה. רמת A היא הרמה הבסיסית ביותר ואני ממליצה לך להמשיך את הלימודים בגרמניה. מכיוון שהגרמנים לוקחים כמובן מאליו שאזרח המדינה יידע גרמנית - נדיר שהם עוזרים לממן קורסי שפה. תכיני עבור זה לפחות 2000 אירו כי מומלץ ללמוד לפחות עד רמה B2 לפני שאפשר להסתדר עם אתרי אינטרנט ולדבר בצורה סבירה עם פקידים וכו'. מה שכן - רוב הגרמנים שנתקלתי בהם בראשית לימודי השפה היו נחמדים והרגיש לי שהם מאוד מעריכים את הניסיונות שלי ללמוד את השפה. הם בעצם יודעים עד כמה הגרמנית לא שפה קלה. אבל קחי בחשבון שכמעט בשום מקום לא ידברו איתך אנגלית. בוודאי לא במשרדים ממשלתיים. מבחינת איפה ללמוד - תלוי מה ההיצע בעיירה שלך, מה עומס העבודה שיהיה לפניך ומה תדירות התחבורה הציבורית - כי ייתכן שתצטרכי לנסוע לעיר שכנה. יש די הרבה בתי ספר טובים לשפות וגם ה-VHS לא פעם בסדר גמור ואף מפתיע לטובה אם כי אצלם הבעיה לרוב היא שיש 15-20 איש בכיתה ויש פחות הזדמנות להתאמן בדיבור וקריאה. היתרון שלהם הוא שהם בדרך כלל זולים יותר. שווה להשוות מחירים. שיהיה בהצלחה!

adadadad2

New member
אלוניס מה עם קורס אנטגרציה?

הרי אמור להיות סבסוד או שהוא לא תקף לאנשים עם אזרחות? פז- אני הגעתי לפני שבוע וחצי לאיזור אך יש לי עזרה רבה מכיוון קלן אם יש לך שאלות את מוזמנת לשלוח הודעה .

פזפז4

New member
השאלה אם הקורס לא מגיע לנתמכי סעד?

הרי תהיה לי שמה עבודה. אשמח לדעת לאיזה איזור הגעת? ואם אפשר לשאול איך יש לך עזרה רבה מקלן?

את לא נחשבת "נתמכת סעד", עוד פעם זו לא מדינת

הגירה!! כל עוד לא שילמת ביטוח לאומי או מס תושב, אז למה נראה לך שיעזרו לך?? קצת היגיון. אומנם המדינת ישראל משלמת לעולים שלה כסף ונותנת להם הרבה זכויות אך זה לא אומר ששאר המדינות בחו"ל עושות כך גם.

כרמית75

New member
היא לא אמרה שהיא נתמכת סעד

היא שיערה שרק נתמכי סעד זכאים לקורס ומכיוון שהיא עובדת היא לא זכאית.

אלוניס

New member
קורס אינטגרציה הוא לזרים

כדי לתת להם בסיס בגרמנית ובסופו יש שבוע של תרבות, היסטוריה וחוקה גרמנית ובסופו מבחן. לי משרד הזרים סבסד 50% מהעלות ולמישהי שהייתה במעמד פליט מימנו את כל העלות. שני המקרים לא רלוונטיים למצבה של השואלת. ייתכן שבמדינות פדרליות מסוימות מאפשרים סבסוד כלשהו גם למי שהוא אזרח אבל אין לי מושג אם זה אכן קיים כאופציה ואם כן - עד כמה יעזרו בזה. תמיד כדאי לשאול. מקסימום - יגידו "לא".

פזפז4

New member
תודה על התשובה המפורטת

אני אעבוד במקום שמדברים בו גרמנית-אז מאמינה שזה עוד נתון שייעזור לי מקווה לפחות שמחתי לשמוע שהם מעריכים את לימודי השפה שלי כי אני חוששת נמכך שלא יבינו אותי וייצחקו על המבטא שלי

אלוניס

New member
הם לא יצחקו אלא רק יתהו אם את במקרה מצרפת

וכן, ייתכן מאוד שלא יבינו אותך. יקרה ועם הזמן זה ישתפר ויהיה בסדר. לגבי מלגות לימודים - צריך לבדוק את זה בלשכת הייעוץ לסטודנטים במוסד הלימודי שהתקבלת אליו.

למעלה