ברוכים הבאים

arem12

New member
ברוכים הבאים ../images/Emo24.gif

אני שמחה שהצתרפתם אלינו מאמינה שתילמדו כאן ותלמדו כאן. כמו בכל פורום גם כאן יש מיספא כללים: אין לקלל ולהשמיץ אנשים כאן ולא אומנים כל אחד וטעמו שלו. אין לפרסם כאן למעט דיסקים והופעות ניבחרות. יש לשרשר הודעות באותו נושא , הודעות שלא ישורשרו ימחקו לאלתר וזה חבל. הודעה מפורטת יותר נימצאת למעלה(הודעת המנהלת) אז תבלו ותהנו.

arem12

New member
שירשורים ../images/Emo92.gif

שלום חברים וחברות אני מעונינת להביא לידיעתכם את עניין השירשורים כולכם מוזמנים לפתוח הודעות חדשות ולספר לנו על המוזיקה אבל ברגע שאתם רוצים להגיב לאחד מהמשתתפים יש לעשות את זה ע'י לחיצה על הוספת תגובה להודעה שלה אתם מעונינים להגיב פשוט אם לא תעשות כן ההודעות האחרות של משתמשים אחרים נדחקות למטה וחבל משתמש שיפתח הודעות חדשות ללא הרף הודעותיו ימחקו תודה לכם על שיתוף הפעולה

Ellnikomania

New member
אפשר בבקשה יותר לפרט!

שלום, מכיוון שאני חדש כאן אם תוכלי בבקשה לפרט הכוונה שלך היא שאני אכתוב הודעות שלי כתגובות , אפילו שזה לא קשור רק תסבירי, תודה רבה!

xבישי

New member
אני אסביר לך

ידידי ,אז ככה כרגע הגבת לarem12 מה שלא נכון היה לעשות זה לפתוח הודעה חדשה כתגובה ל arem12 מבין? למשל השירשור על דלארס ,אם יש לך תגובה עליו היא תעשה כתגובה להודעה הראשית ,ולא לפתוח הודעה חדשה... מהטעמים שענת רשמה . מקווה שהובנתי ואם לא שלח מסר אסביר לך בפרטי גלישה נעימה בפורומינו ענת +אבישי

קלין

New member
בעניין הסקר

שלום למנהלים . אני חושבת מי שאוהב לייקה יואהב גם רבטיקו ..זה הולך יחד לא????

arem12

New member
הסקר חדש ומעודכן אבישי../images/Emo168.gif

ויש הבדל בין רמבטיקו ללאיקה , הלאיקה היא סיגנון במוזיקה יותר מתקדם מרמבטיקו.

רבטיקה לייקה

אין לי ספק שיש פה מומחים ממני,אך בכל זאת הנסה לתרום ללשיחה. מוזיקת הלייקה קמה בעצם באמצע שנות השישים כהמשך ישיר או עקיף לרבטיקה שנאסרה עת עלית הקולונלים ביוון,אם אני לא טועה בשנת 1966 הממשל החדש לא הותיר להשמעות או הופעות של הרבטיקה והרבה מועדונים נסגרו עקב ההחלטה השרירותית הזו.להזכירכם רוב רובה של הרבטיקה נכתבה כנגד הממסד,והשפעתה היתה רבה בקרב מחנות הפליטים שהיו פזורים באזור סלוניקי,ופריאוס. לדעתי קזנג'דיס,דיונסיו,אנגלופולוס ועוד נוצרו כבררת מחדל(יסלחו לי המעריצים)וזאת חלילה מבלי לפגוע בגדולתם,אני אישית אוהב את שלושתם. הדבר המדהים הוא שדווקא בשנים האחרונות מצאו האינטלקטואים את מוסיקת הרבטיקה ואימצו אותה ובגדול. כפי שציינתי בתחילת דברי יש ביננו יוונים שיוסיפו על דברי הרבה יותר פרטים ממני. ציון

arem12

New member
רמבטיקה - לאיקה

מוזיקת הרמבטיקה התחילה ב- 1910 עם הגיעם של פליטים מטורקיה ליוון, מוזיקה זו נחשבה למוזיקת מחאה (כמו שאמר גם ידידי ציון)והייתה מוזיקה מחתרתית. אם אינני טועה מי שהתחיל במוזיקה הזו היה פאפאיואנו. מוזיקת הלאיקה התחילה בראשית שנות ה- 60 ציצאניס שהיה אינטלקטואל לקח את שירי הרמבטיקו\ה הוריד את המלל ועל הלחנים הלביש טקסטים שהם בעצם ההיפך משירי הרמבטיקה, שירי אהבה ושימחה. (תודה לשוקי נשיא על ההסבר)

קלין

New member
לציון שוב מקלין

laiko laiko is know the best -known greek form.the world irself means popular and the style derived from elements of the three other form. the dimotiko- smirneiko and rebetiko. זה ההסבר האקדמי ואם תרצה את כל המאמר אז אשמח לשלוח .. אני מקווה שזה מקובל על מנהל הפורום.

לקלין היקרה מאד

שמחתי על המאמר,לפי עניות דעתי ניכתבו מאות ואלפים של כתבות,ומחקרים על שנות הרבטיקה ביוון באותם שנים,אבל לא רק על המוזיקה של אותם שנים,מדובר באורח חיים ותרבות ממוזגת על אותם פליטים מתורקיה,בולגריה, ספרד,יוון,ועוד כמה מדינות בלקניות. ביקשתי מידידי שמעון פרנס להיות אורח בפורום ולדבר על אותם שנים,ועל מוזיקת הרבטיקה,במידה ותרצו??? אני חושב שעל כל חובב מוסיקה יוונית לצפות בסרט "רבטיקו" חובה, פשוט חובה לצפות בסרט,ואין לי כל ספק שימצא הרבה תשובות. לשרותך ציון

קלין

New member
לציון מקליון

שמעון פרנס!!! יש לו אתר משלו ופורום . תכנס ותתרשם

קלין

New member
לציון עוד משהוא

אם כבר הזכרת את ידידך שמעון פרנס הג'נג'י. השדרנית מתחנת הרדיו בדרום היא מבית מדרשו ג'ולי שופן .השידור בשעה מאוד בעייתית אבל מאוד מאוד נחמד ומעניין.אתה יכול להחמיא לו על כך.

yuvales

New member
סליחה שלא הצגתי את עצמי

שמי יובל אני חדשה. אוהבת מוזיקה יוונית. הפורום הזה הוא ער מעניין ומאוד מעניין כל הכבוד

arem12

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

יובל ספרי לנו מעט על מה את אוהבת ומה את שומעת.

F a d i

New member
שרשור מעניין על נושא סבוך(הסטורית)

מה שידוע לי זה שהרבטיקה התחילה עם ההגירה מאזמיר...והרבטיקו זה לא רק מוזיקה...זה ממש דרך חיים התנהגות ואפילו יש כאלה שמדברים על רבטיקו כמדע וקוראים לו "רבטולוגיה"..!! מה שבטוח וברור זה שהרבטיקו כרבטיקו נגמר באמצע שנות החמישים.. לגבי ואסיליס ציצאניס אז הוא היה אחד הגדולים בשירי הרבטיקו ומהראשונים שהקידמו את זה יחד עם זמרות כמו "סוטריה בלו","רוזה אשכנזי" ו "מריקה נינו"...ואחד משירי הרבטיקו הגדולים והמפורסמים הוא שירו של ציצאניס שנקרא "SINEFIASMENI KIRIAKI" שזה "יום ראשון המעונן" שלכאורה מדבר על יום ראשון מעונן כי האהובה עזבה,אך במציאות הוא מדבר על יוון בעת מלחמת העולם השניה,תחת הכיבוש הגרמני,אז לבוא ולאמר שציצאניס היה מהראשונים שעשו את המעבר -החלק?- בין רבטיקו ולאייקה זה ממש לא נכון..! אולי הוא "חטא" כשכתב שירים שקרובים יותר ללאיקו...אבל את תרומתו ההיסטורית למוזיקת הרבטיקו אי אפשר להכחיש..! (יש לי כמה מאמרים ביוונית על הרבטיקו כשאתרגם אותם אעלה אותם לפה) לילה טוב בינתיים!

למעלה