ברוך בואי לפורום

ברוך בואי לפורום

אני יוצא די ישן (3 שנים בערך) אבל חדש בפורום, ולא התחשק לי לפתוח שירשור הכרות משעמם ולראות אחר כך 15 הודעות עם הכותרת "ברוך הבא" ולקבל מיורי הצעה "אולי תספר קצת על עצמך" (no offense יורי), אז החלטתי לספר על משהו מעצבן שקרה לי לפני שעה. ישבתי ביוטבתה בת"א עם חבר מהעבר הדתי לכן הייתי עם כיפה, ופתאום מישהו עם כיפה שאל אותי אם אין לי בעיה עם זה שהמקום פתוח בשבת. התברר לי שהוא יודע שהמקום פתוח בשבת ולכן הוא לא רוצה לקנות שם כלום כי הוא חושב שהמקום לא כשר, וזאת שישבה איתו ניסתה לשכנע אותו שזה לא קשור וכנראה שלפני זה היא אמרה לו "תראה גם הוא דתי ואוכל כאן, אז הוא ניסה להבין למה אני אוכל שם (עזבו את הפדיחות שהיו לי מחבר שלי שהיה בטוח שאני לוקח אותו למקום כשר, ואני בכלל שכחתי לבדוק שיש שם הכשר). זאת לא הפעם הראשונה שאנשים שראו אותי נכנס עם כיפה למקום לא כשר וכאלה העירו לי (ואם יש פה אנשים שיוצא להם להסתובב עם כיפה הם בטח מכירים את זה), אבל אם זה בקטע של ליידע אותי אין לי בעיה כי זה בתור טובה וזה סבבה אז אני אומר להם שזה בסדר, אבל יש כאלה שהם סוג של מסורתיים ואיכפת להם והם באמת רוצים לדעת מה אסור ומה מותר, ולא בא לי להגיד להם שהכל בולשיט כי הם באים אלי בתור סמכות דתית או משהו כזה. לא יודע אם אתם מבינים בכלל מה אני רוצה (אני לא בטוח שאני מבין), אבל זה מה שהעסיק אותי בדברך הבייתה אז זה מה שכתבתי, אז אם יש למישהו חשק לענות או סתם לשרשר ברוך הבא ברוך הבא ברוך הבא ... סבבה

מובחרת

New member
ברוך הבא ג'וני...

גם לי קרו מקרים דומים לאחרונה: כשבקשתי להזמין בשבת, ב"ארומה", אמר לי הבחורצ'יק: "אנחנו לא כשרים"...נפלתי מצחוק! אני מזמינה בשבת קוידש! משלמת במעות שהם מוקצה! והוא, מה יש לו בראש? "אנחנו לא כשרים"...חולה על זה! מצד שני, כשבקשתי לקנות בחול המועד - בייגלה מאבולעפיה, שאל אותי בעדינות מוסלמית: " רוצה לאפה כשרה לפסח"? כשהסברתי לו שאינני יהודיה כלל, הכין לי טוסט מוסלמי כשר. מתיש, מתיש. קשה להיות יהודי/ה...

ראבר

New member
הייתי באילת עם חבר חרל"פ והוא מזמין שווארמה

מגיעים כמה ערסים חילוניים ואומרים לו :"בא'נה אתה אסור לך לאכול פה" כמובן שהוא ואני מתפוצצים מצחוק בפרצוף שלהם אבל כנראה שהם לא חשבו שזה מצחיק... הקיצער, התחפפנו משם.

almog4

New member
ברוך הבא

ברוך הבא לפורום. קבל קפה ועוגה (וירטואליים)

בוקר טוב

תודה לכל המברכים. קמתי עכשיו (בכל זאת הלכתי לישון בשלש) וקראתי את מה שכתבתי אתמול וגם לי זה נראה קצת מוזר (יותר מדי בירה ונרגילה ולא מספיק שעות שינה) אז בבקשה אל תשפטו אותי לפי זה. בכל מקרה, קראתי שבארצות הברית מוכרים בפסח צ'יזבורגר בלחמניה כשרה לפסח, שזה בערך הדבר הכי מעפן ששמעתי בחיים. איך שלא יהיה, יום טוב לכולם.

אני מכירה מישהי

שאוכלת את כל סוגי הבשר שיש, מפרות וכבשים, עד חזירים סוסים וכלבים, אבל היא בחיים לא תאכל גלידה חלבית אחרי זה כי היא שומרת בשר וחלב... העיקר האידיש קייט.

כדי לחסוך להם פדיחות

אני לא עובד על אף אחד שאני דתי ולכל החברים שלי לא איכפת שאני חילוני, אבל כדי שלא יהיו להם בעיות בשידוכים וכאלה אני משתדל להגיע עם כיפה. אם כבר מדברים - מישהו מגיע הלילה ל"סדר" של הלל?

סלסרו

New member
אם השידוכים שלהם יהרסו בגלל

שהם מסתובבים עם מישהו גלוי ראש, השידוכים שלהם יהרסו בגלל שהם מסתובבים עם מישהו "מקולקל" שרק שם כיפה בשבילם..

מתלבט13

New member
שמע סיפור

השבוע ישבתי עם חבר טוב (שנים רבות) שיודע שאני חילוני והכל. פגשתי אותו בלי כיפה, ובדרך שהחלכנו נכנסתי לאזור חבישת כיפה (
) חבשתי הכיפה. ואחרי כמה דקות חברי אומר לי "מוזר, אבל כשאתה עם כיפה אני מרגיש יותר חופשי לדבר איתך, למרות שזה בולשית". צחקנו על נפלאות הפסיכולגיה האנושית ואחרי זה חשבתי לעצמי, אולי אני אחבוש כיפה כשאני פוגש את הברנש. יותר חשוב לי הנוחות של השיחה.

לדעתי החבר הדתי היה צריך לכבד אותך.

ולהסיר את הכיפה במסעדה. למה תמיד החילוני צריך להתחשב? למה? למישו יש הסבר?

בקלילות אחי

בהתחלה גם לי היה חשוב שיתחשבו בהשקפת העולם שלי, אבל עם הזמן אתה נהיה כל כך בטוח בדרך החיים החדשה שכבר לא איכפת לך ללכת לבית כנסת עם חליפה וכובע, כמו שלא איכפת לך להוריד נעליים בכניסה למסגד. חוצמזה שלא נראה לי שהשידוכים שלי יהרסו בגלל החבר הדתי שלי. אבל תכלס' אתה צודק, וזה הכי נכון לגבי יוצאים, כי מהם מצפים להכי הרבה התחשבות.

למעלה