ברוח הימים הנוראים...

afiksambol

New member
ברוח הימים הנוראים...

...שבין כסה לעשור, כשכולנו עסוקים בלבקש סליחות מבורא עולם, נתקלתי בקטע המצורף : חטא כלפי חבר : ------------------ תשובה, תפילה וצדקה אינם מועילים בעבירות שבן אדם לחברו. לצורך קבלת מחילה, צריך לקבל את סליחת החבר שחטאנו כלפיו. החוטא מצווה לחזור ולבקש סליחה עד שימחל לו, אבל גם החבר מצווה למחול מיד. "אם אין חברו סולח, יחזור וילך אליו פעם שנייה ושלישית, וירבה לשלוח אליו חברים, שידברו על ליבו שימחל לו על אשר חטא נגדו. ולא יהא אדם אכזרי שלא לסלוח, אלא יסלח לו מיד" שלחן ערוך סימן קל"א, סעיף ד' מה שמביא אותי לבקש
מכל מי שפגעתי בו, השנה ובכלל, במזיד (מי ? אני ? ? ?) או שלא במזיד... ולקרוא לכולכם לנסות ולסלוח לכל אחד ואחת. ויפה שעה אחת קודם...

Nייט

New member
אוקיי אפיק אז אני אסלח לך... ../images/Emo8.gif

כתיבה וחתימה טובה לכולם! אהה כן... סליחה (אם) פגעתי במשהו. נייט

EMT D

New member
בקשת סליחה ומחילה

אמנם אנחנו תמיד מדברים על להכות על חטא ולבקש סליחה בתקופה זאת ... סליחה על חטאים שבין אדם למקום סליחה על חטאים שבין אדם לאדם אבל יש עוד סליחה שלא תמיד אנחנו חושבים עליה מרוב שאנחנו עסוקים בלטפל באנשים לא תמיד אנחנו שמים לב ליחס שלנו כלפייהם אז פה זה המקום לבקש
: * סליחה מהחולים שבמקום להחזיק להם את היד היינו עסוקים בלרשום * סליחה מהחולים שלא היתה לנו סבלנות אליהם * סליחה מהחולים שויתרנו עליהם מוקדם מידי * סליחה מהפצועים שכאב להם ולא היה לנו זמן לנחם * סליחה מכל מי שאולי יכולנו לטפל בו טוב יותר ומבטיחים לשנה החדשה להיות טובים יותר להיות רגישים יותר ולא לוותר כלכך מהר
שתהייה לכולנו שנה טובה

amitp

New member
ברוך הבא (/הנמצא? ../images/Emo13.gif)

דרך אגב, לפי הכרטיס האישי שלך יכול להיות שאתה חובש קרבי במילואים?...

למעלה