ברוח החג...

Neta558

New member
ברוח החג...

טוב, אז זה יותר מועד מחג, אבל החברה החילונית כבר פיתחה כל כך הרבה מסורות חגיגיות ביום כיפור, שאני מרשה לעצמי להתייחס אליו כ"חג". שהרי את מנהגי יום הכיפורים כ"מועד" לא אימצתי לי... אז זה הפך ליום של בידור דחוס. המוני סרטים, משחקים, מפגשים, נסיעות על אופניים, גלגיליות, גלגליים, מה שבאופנה... זה אפילו הפך ליום של אוכל, כניגוד מטופש ומוקצן ליום הצום. אבל דבר אחד לדעתי כדאי שניקח מהיום הזה, בין אם על בטן מלאה או תוך התייסרות מרעב (וחטאים...) - בקשת הסליחה. אנחנו עושים כל כך הרבה טעויות. בכל יום אנחנו מעליבים כל כך הרבה אנשים, רומסים כל כך הרבה ערכים, פוגעים בכל כך הרבה דברים שחשובים לאחר, ופעמים רבות בכלל בלי לשים לב. אין לי ספק, שלא מרוע נעשים כל אלה, ועל כן המקום לבקשת הסליחה. גם אני אנצל את יום כיפור בכדי לבקש את הסליחה הקיטשים השנתית מכולם. סליחה סליחה על כל הפעמים שפגעתי, שהשמצתי, שזנחתי, ששכחתי, שהעלבתי. סליחה על כל הפעמים שטעיתי.

מצטרף לבקשת הסליחה........

מכ-ווו-לם!!! אבל.... אני חושב שזה משהו שצריך לעשות כל יום, לא רק ביום כיפור... (אם כי יום כיפור מהווה זמן נחמד לעשות את זה)

עוד דברים חיוביים ביום כיפור......

העובדה שאף אחד לא נוסע במכונית... חוץ מהנזק האקולוגי שנחסך, מכוניות גם יוצרות נזק תרבותי! במקום ללכת, ליסוע, להיכנס לכושר, לפגוש מכרים וחברים ולהכיר אנשים חדשים, אתה נוסע על הכביש ו... זהו! אז שני הנזקים האקולוגי והתרבותי נחסכים. עוד משהו חיובי - זה העובדה שאין מה לראות בטלוויזיה, ואז במקום לשבת כל היום על הספה מול הטלוויזיה, אנשים יפגשו עם החברים, ישחקו משחקי לוח עם המשפחה... ובקיצור יהיו ביחד, במקום לבד מול המסך! הידד ליום כיפור!

טל קר

New member
הערה בקשר לעוד משהו חיובי -

נכון שאין מה לראות בטלויזיה (למה בעצם?), אבל בגלל זה אנשים לא משחקים משחקי לוח עם המשפחה, אלא בגלל זה החבר שלי לקח ארבעה סרטי וידאו לחג, דודתו לקחה שישה, הוריו לקחו חמישה, ואבא שלי לקח ארבעה. ונחש מה? הם לא היו הלקוחות היחידים בחנות... חוץ מזה, תודה לאל (צורת ביטוי) שהושאר לנו האינטרנט. אנשים יוכלו להפגש עם חברים רק אם הם גרים במרחק הליכה (עם השנים יש פחות ופחות כאלה ויותר ויותר כאלו שצריך לנסוע אליהם במכונית). בקיצור, לא שוס למי שלא מאמין.

זה עניין של החלטה........

אתה יכול להחליט לקחת סרטים, לשבת כל היום מול המחשב והטלוויזיה ולעשות מה שאתה עושה בכל יום... מצד שני אתה יכול לשחק משחקי לוח עם המשפחה שלך, ולהתקרב אליהם, אולי דבר שאתה לא עושה יום יום, אתה באותה מידה יכול לעשות את זה עם חברים קרובים אליך, ואם אין ממש כאלה, אתה יכול להחליט לעשות סיבוב ממש ארוך עם האופניים! ולהיכנס לכושר קצת! או שאתה יכול סתם לצאת לטיול לבד ולפגוש כל מיני אנשים שפעם למדת איתם (הרי כולם מסתובבים בחוץ!) או הכרת איכשהו... בקיצור העובדה שכל העולם בחוץ באותו יום, היא עובדה נורא יפה... פשוט צריך לדעת לנצל אותה ולעשות דברים קצת חריגים ולא לשבת כל היום מול המחשב...

המשפחה שלי נוסעת לקיבוץ כל יום כיפו

כל יום כיפור אנחנו נוסעים לחברים בקביוץ נחשולים, רק בקיבוצים אפשר לבלות את החחג הזה, אז יש גם שקט ורוגע, כי זה קיבוץ, שי ים מרחק חצי דקה הליכה מהצימר, ואין כל השטויות של יום כיפור, מה רע?

א.א.אפל

New member
גם אני מצטרף...

ומתנצל בפני כל מי שפגעתי בו באיזושהי דרך, בכוונה או לא, בפני כל שהתעלמתי ממנו, ששכחתי דברים שהוא אמר לי, שהברזתי לו ממשהו, וכו´

למעלה