ברוח הגמר!

Nobilis

New member
ברוח הגמר!

אמר פעם פוליטיקאי בריטי (כן, אני יודע שהוא בטח גנב את הציטוט ממישהו אחר, זה לא העניין) שהאינטגרציה של מהגרים נבחנת, בסופו של יום, בשאלה באיזו קבוצת ספורט הם יתמכו.

אז הנה קושיה ברוח הגמר שיערך היום בערב - אם נבחרת ישראל תתמודד מול הנבחרת של המדינה בה אתם גרים כרגע, את איזו מהן תעודדו? ואיך יגיבו לכך בני הבית (אם תבחרו בישראל והם בנבחרת המקומית)?

בשבילי זאת בחירה קשה. אני מתעב גם את הנבחרת המקומית וגם את נבחרת ישראל במידה שווה :)
אבל אני מניח שבסופו של דבר הייתי מעודד את נבחרת ישראל. לפחות, בניגוד לאנגלים, הם לא בטוחים שהשמש זורחת להם מה*חת (בכדורגל).

ומה איתכם?

אספרסו2

New member
זהו

שהגרמנים בטוחים ,שלא רק שהשמש זורחת להם משם,
אלא שהם המציאו את השמש,בעת משחקי כדורגל צפים כאן
גילויי לאומנות שאני מאמין שלכל ישראלי לא קל לשייך עצמו
לעיט שמסתער בטפרים שלופים על היריב הנחות ממנו.

אני עם איטליה,בלב,מתחילת הטורניר.

בקשר לנבחרת הלהטוטנים מישראל,הייתי בעדם.

tch111

New member
אינני חובב כדורגל בכלל, אולם...............

אודה ולא אבוש שארגיש גאווה מסויימת עם ישראל תגבר על ספרד.
בקשר לגמר הנוכחי, הוא מעניין אותי הרבה פחות מאשר מצב הפינגוינים באנטרטיקה.

smaak

New member
איך נאמר את זה

לגבי איך הוא היה מגיב אילו- he couldn't care less. הוא לא רואה משחקי כדורגל. אני התחלתי לצפות רק בשנתיים האחרונות ורק אם יש משחק שמעניין אותי, שזה אומר נבחרת הולנד או גרמניה, או בלגיה. בסדר.

ואני חושבת שאני בכל זאת אשמח אם ישראל תנצח את הבלגים.
אבל לא באמת אכפת לי.

אולי תסביר בהזדמנות זו מה הסיפור עם גומא?

smaak

New member
גומא? גומה?

נו, הבעלים של איזו קבוצה שנעלם בים.

שין

New member
שלוש הערות

ראשית אני לא כל כך מתעניין אבל אני מניח שאם הייתי במדינה אחרת עדיין הייתה לי נקודה חמה לנבחרת ישראל
שנית קראתי היום מאמר שמסביר שהמדינות הטובות בכדורגל הן מדינות עם רקע פשיסטי: איטליה, ספרד, גרמניה וארגנטינה
שלישית ואחרונה זה כבר נהייה דפוס קבוע (נו טוב השני בסדרה) אייל הון משונה שמגיע לישראל מסתבך ונעלם בים מהיכטה שלו, הראשון היה מקסוול

shemesh7079

New member
ישראל

אבל זה דיון היפותטי שכן לא ממש אכפת לי מאלה או מאלה... עדיין מתלבטת אם לראות את המשחק, אתן לאיש להחליט (ויש לי תחושה שזה אומר שלא נראה...)

MayFebruar

New member
זה כמו לבחור בין שומאכר לפרארי

את שתיהן אני עודד. גם את נורבגיה וגם את ישראל. אבל אני אהיה הרבה יותר מרוצה\גאה אם ישראל תזכה.
אם ישראל תשחק נגד המדניה באפריקה בה חייתי, אז אעודד את המדינה מאפריקה.

אהבתי את הקושיה

mussya

New member
הייתי מעודדת את ישראל

למרות שגם הישראלים חושבים שהשמש זורחת להם מה*חת. זאת ועוד, כשוויילס משחקים נגד אנגליה בראגבי אני מעודדת את וויילס.
האנגלי, חולה ספורט, לגמרי בעד, העיקר שאני מעורבת

עכשיו אנחנו בקייפטאון אצל חברים מקומיים (לבנים). אנשים כאן מגדירים את עצמם ואחרים לפי גזע - לבנים, שחורים וצבעונים (coloured כאן או mixed race באנגליה). אתמול שמעתי אישה צבעונית מתלוננת על those pitch black people. וחד הדברים הראשונים שהחבר אמר לגבי המצב כאן זה שה'מעורבים' נוטים לעודד את הקבוצה שנגד דרום-אפריקה - למרות שהם ממש לא מהגרים...

Nobilis

New member
מרתק

דרום אפריקה היא אחת המדינות האהובות עלי בעולם (טוב, לפחות בתור תייר).

מרתק לקרוא על מה שקורה עם אנשים בעלי גזע מעורב שם. איכשהו לא חשבתי על זה בכלל. הנחתי שלבנים ושחורים עדיין לא מתערבבים.

mussya

New member
הם לא ממש מתערבבים

הם עורבבו במאות הקודמות, כשהיו מעט מאוד נשים לבנות והגברים הלבנים היו צריכים 'להשתמש' בשפחות.
מחר אנחנו עוזבים את קייפטאון ויהיה מעניין לראות איך באמת הדברים קורים מחוצה לה - הבנתי שלמרות קסמה הקוסמופוליטי היא אחת הערים הגזעניות ביותר כאן.

MayFebruar

New member
הסיבה היחידה שאני לא רוצה לבקר שוב

בדר"אפ היא בגלל האווירה הלא נעימה (טוב, גזענית) שיש שם בין השחורים והלבנים

Nobilis

New member
חתולים!

לטובת אלה שעוד לא ענו, אנסה להעביר את זה לעולם מונחים שמוכר יותר בפורום.

נגיד שהמדינה שבה אתם מתחרים מתמודדת מול ישראל בתחרות יופי עולמית לחתולים. האם תהיו בעד המדינה החדשה, או בעד ישראל?

וזכרו - חתולים!

Woking

New member
חתולים? WGAF

אני הייתי שואל את השאלה בצורה הזאת -
מציעים לך כרטיס חינם לאחד האירועים באולימפיאדה - האם תבחר לראות נבחרת/מתחרה ישראלי או נבחרת/מתחרה של מדינה אחרת כשנתון שהם לא מתחרים אחד נגד האחר.

elley

New member
היית צריך להשאר עם כדורגל

שום תחרות שמערבת חתולים* אינה טובה בעיניי, ואין סיכוי שאעודד ולו את עצם קיומה, שלא לדבר על מתחרים בה.

ולענין הכדורגל - אין לי שום ענין בזה אז אני לא ממש יכולה לענות, אבל אני מבינה את השאלה שלך. במי נתמוך במקרה של התמודדות כלשהי בין ישראל והמדינה החדשה. האמת? אין לי מושג. נראה לי שאני אברר יותר לעומק לגבי המתמודדים עצמם ואחליט איזה מתמודד - ולאו דוקא איזו מדינה - אני אעודד. ואם אתה מתעקש להשאר ברמת ה"מדינה" ולאו דוקא הפרט/ים המתמודד/ים - אין לי תשובה. יש לי ביקורת על שתי המדינות, יש לי גם דברים בשתיהן שאני אוהבת. אין שחור ולבן. סורי

* או כל חיה אחרת, אגב.

smaak

New member
פרעצל בטוח היה אוהד את הולנד

בתור חתול כתום אין לו יותר מדי אופציות.

bluewolfski

New member

תמיד עודדתי את אנגליה!

ונראה לי שאעודד את בלגיה או אנגליה לפני שאעודד את ישראל, וזה לא קשור לחתולים, רק לכדורגל

een ogenblik

New member
שאלה לא רלוונטית, כי במילא

אוהד את הולנד, מדינה שבאופן פלמי טיפוסי איני סובלת.
כדורגל אינו נופל להגדרות הגיוניות, כך שמותר לי פעם בשנתיים לאהוד את הולנד, ולקלל אותם באותה הזדמנות.

האיש נשאר נאמן לחוסר חיבתו את הולנד, ומתחבא כל פעם שיש משחק רלוונטי, כדי שלא אכה אותו נפש. לפעמים הוא אמיץ אם יש אורחים בבית שיגנו עליו. אבל גם הוא לא ממש יבחר בישראל, וספק אם יבחר בבלגיה. אם כבר, הוא יבחר במי שינצח את ההולנדים. גרמניה, למשל. (אבל יהיה נגד גרמניה כשישחקו נגד כל מי שאיננו הולנד, אז אנחנו יכולים לצפות יחד במשחקים).

למעלה