ברווז וזאב

ogispan

New member
ברווז וזאב

אגם עגול. במרכזו נמצא ברווז. על הגדה נמצא זאב. הזאב רץ פי 4 יותר מהר מאשר הברווז שוחה. המטרה של הברווז היא לשים רגל על הגדה והוא ניצל. המטרה של הזאב - להיות תמיד בנקודה על הגדה שאליה הברווז הכי קרוב כדי לטרוף אותו. מה יעשה הברווז כדי להנצל?

ogispan

New member
יופי... כל הכבוד

ונעבור למישהו רציני יותר.....

ogispan

New member
זאת חידה

מתמטית-גיאומטרית טהורה.... אתם לא מנסים לפתור כי אתם יודעים את התשובה?

עריסטו

Active member
אני לא יודע מה עם אחרים

אני מכיר את החידה והפתרון ולכן לא עניתי.

milloarnon

New member
הופיע המון פעמים

למשל: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=631&msgid=76545721

thrall

New member
אז ככה

לפי תנאי החידה הברווז (נקודה ירוקה) צריך לשחות בכיוון החץ הכחול והוא יינצל מהזאב (נקודה אדומה) מכיוון שהזאב צריך להיות בנקודה הכי קרובה לברווז כל הזמןולכן הוא לא ירוץ כלל

imdark

New member
אז ככה

אורך קשת המתאימה לזווית מרכזית A במעגל שרדיוסו R הוא(לא רציתי להכניס מספר אין סופי לעניין אז פאי הוא כן סופי) (13.4*A*R) /180 אכשיו שאלתי את אצמי מתי הרדיוס גדול מזה *4 R>(A*R*13.4*4)/180 כלומר מתי Aמתאים לנו הגעתי ל R=0 שזה כמובן לא הגיוני או 180=A*4*פאי 45=A*פאי הזווית שבא הוא כביכול צריך לזוז גדולה מהמספר האין סופי 45פאי בערך 136 מאלות כנגד לזאב

the YOOK

New member
פאי הוא אין סופי? ../images/Emo12.gif

צר לי (?) לבשר לך שפאי הוא סופי לחלוטין. למעשה הוא חסום בין 3 ל- 4.

zeevia

New member
תורת המשחקים.....

זה חידה ידועה בתורת המשחקים....זה בעצם משחק אסטרטגיה פשוט בין הברווז לזאב... צריך להרכיב מן הסתם מעגל קטן של שמינית רדיוס...ככה שהקוטר הוא רבע רדיוס ונשאר לו לחזור 3/4 רדיוס. אמרתי בקיצור - אבל אני יכול להסביר את זה בפירוט יותר...

imdark

New member
מה

איך הקוטר יכול להיות רבע מהרדיוס הקוטר הוא הרדיוס כפול 2 ומה עם התשובה שלי? זו מתמטיקה פשוטה

למעלה