ברוואז' / סוסיתא / בארבי

ברוואז' / סוסיתא / בארבי

את ברוואז' ראיתי מספר פעמים לפני בערך שנה (אולי קצת יותר). אתמול ההופעה שלהם נפתחה בצורה טובה והיתה לי מיד תחושה שההרכב השתפר מבחינה טכנית. אבל זה הדבר הטוב היחיד שראיתי בהופעה הזאת. אם לתמצת את רשמיי : - הם ניגנו בחוסר מחויבות בוטה. - הם שרו את הטקסטים באופן שנראה חסר כוונה לחלוטין. לא נראה שהם מאמינים במה שהם שרים, או אפילו שיש במה להאמין. - יש יותר מדי נגנים על הבמה, ביחס לתוכן המוסיקלי. - לא נראה שההרכב התפתח מוסיקלית מאז הפעם האחרונה שראיתי אותם. ואולם נדב לזר מסר לי ש : - היו להם בהופעה מספר תקלות טכניות. - והסאונד פעל לרעתם. - ושהבסיסט נקע את האצבע מתישהו בימים האחרונים שלפני ההופעה (לא נראה שזה השפיע על הטכניקה). - ושהיה להם גיטריסט חדש. ולכן איני יודע אם ההופעה הזו מייצגת או לא. למרות ההסתייגויות, כל המגרעות שציינתי היו אצלם גם בפעמים הקודמות שראיתי אותם, רק שאז זה היה מובן - הרכב חדש, אופק לא מחייב. אתמול זה כבר נראה לי תמוה. את סוסיתא, לעומת זאת, ראיתי הרבה פעמים. כבר מההופעה הראשונה, או למען הדיוק - כבר מהפעם הראשונה ששמעתי את ההקלטות הכי מוקדמות שלהם, אהבתי אותם, ולכל הופעה שלאחר מכן באתי עם דעה חיובית, וכמעט בכל פעם הם הצליחו לחזק את הדעה החיובית שלי עליהם. ההופעה אתמול המשיכה את המגמה : - החומרים המוסיקליים של סוסיתא הם כנים. - בביצועים שלהם תמיד אפשר לראות שהם מחוברים למוסיקה ולטקסטים חיבור מלא ואמיתי. - הם מפוצצים באנרגיות טובות וכיף לראות אותם מופיעים. - למרות שהרפרטואר מתעדכן לעתים רחוקות, תמיד נשאר מקום לחידושים קטנים והביצועים מתרעננים לעתים תכופות. - הופעתו של מירון, שמוביל את הלהקה, מתפתחת ומשתחררת והוא מגיע לשיאים חדשים של כנות, אהבה, הומור וחופש בהנחיה ובקשר עם הקהל. - הרפרטואר שלהם מאוזן מאוד ומכיל קטעים קלילים והומוריסטיים לצד קטעים מרגשים ורציניים יותר, והם מגישים את כולם באמינות מוחלטת. - 'לוט' היה ונשאר הפייבוריט שלי, ואתמול הביצוע שלו היה עוד יותר טוב לטעמי - גם בשירה ובהופעה של מירון, גם בקטע האינסטרומנטלי החזק וגם בסולו קלידים של נדב, שהיה יפהפה. לסיום, ראוי לציין שהערב לא התחיל באיחור, המחיר היה הוגן וכל מני גורמים סביבתיים מרגיזים (צפצוף גבוה וחזק) לא הצליחו להפחית מן האווירה. סך הכל - ערב מוצלח מאוד, וסוסיתא להקה מעולה עם כשרון ורוח ראויים לציון. אולי גם יש להם חזון - אבל את זה רק הם יודעים.

DaniZisserman

New member
רשמי מההופעה...

לגבי ברוואז': אני דווקא נהניתי מהם הרבה יותר באינקרנציה הנוכחית מאשר בפעמים הקודמות ששמעתי אותם. ה-BRASS SECTION היה טוב למדי, והיו להם כל מיני הבלחות "קרימזוניות" שכאלה פה ושם. גם נדמה היה שההופעה היתה יותר אנרגטית ו-"רוקית" מבעבר. אמנם זה לא ממש MY CUP OF TEA מבחינה מוזיקלית (בעיקר מבחינת הליינים של השירה והליריקה), אבל בהחלט לא סבלתי לשמוע את שלושת השירים שלהם ואפילו נענעתי ברגלי מדי פעם...:) לגבי סוסיתא: מה אוסיף ומה אומר שעוד לא אמרתי לכל כך הרבה אנשים מהרגע הראשון ששמעתי אותם? פשוט נפלאים, ונראה שהם הולכים ומשתפרים עם הזמן. אתמול דווקא לא היתה אחת מההופעות הגדולות שלהם, אבל אצלהם, גם לילה בינוני עדיין מספק הופעה נהדרת ששווה כל שקל של מחיר הכניסה. ההופעה של אתמול היתה מעט קצרה (לא נוגנו כ-4 שירים מהרפרטואר הקבוע, כאשר "המשטרה הסינית" בלטה בהעדרה), אם כי זה היה מובן לאור השעה ולאור האדישות היחסית (והלא ממש ברורה) של הקהל. הסאונד היה דווקא די טוב, כאשר ניכר שיפור בולט באיכות הצליל של הגיטרה החשמלית (גיטרה חדשה?). היו גם פספוסים פה ושם בקטעי החליל (היה חסר קצת UMPH לפעמים) - אבל זה באמת רק משהו שמאזינים ותיקים יכלו היו להרגיש (בשבילי פשוט החליל זה המוקד, ואם נעמה לא משקיעה את כל הנשמה שלה ב-"סלע", למשל, אני מיד מרגיש את זה..:)). אני גם רוצה להצטרף לדעתו של אריק לגבי "לוט". זהו בהחלט השיר הטוב ביותר שלהם (וזאת מבלי לגרוע מאיכות השירים האחרים), וביצועו מהווה עבורי (ועבור עוד מספר אנשים שאני מכיר אישית) את השיא של ההופעה. אתמול בהחלט נרשם שיא חדש בביצועו של השיר הזה - ביצוע סוחף ומרגש, אולי הטוב ביותר עד היום. הייתי שמח לשמוע אותו מדי פעם מבוצע כהדרן. אה כן, וגם מאוד כדאי לשיר את הפזמון ("בכל זאת יש בה משהו...") של שיר שלווה אוקטבה אחת גבוה יותר - לפחות כליווי...:) כמו-כן, אני עדיין לא הבנתי כל כך מה בדיוק היה הצפצוף המוזר הזה שחזר ונשנה מדי פעם במרחבי הבארבי... מצד שני, יש שם סוף סוף שירותים נקיים שננעלים...:) דני

moshel

New member
טוב לגבי הרוואז

אז ככה אני אגיד זאת בצורה הכי כנה שיש למרות שאני מנהל הלהקה ולכאורה הדעה שלי היא לא הכי אוביקטיבית הסאונד היה איום ונורא וכמה שבאתי לאיש הסאונד ואמרתי לו להוריד את הוליום הוא לא ביצע את מה שביקשתי וביצע זאת רק לקראת סוף השיר השלישי ואז באמת היה אפשר לשמוע את הלהקה שניים הקלידן שלהם עזב את ההרכב לפני כשבועים וכדי למלא את החלל שנוצר הם לקחו גיטריסט נוסף כך שהצליל המקורי של הלהקה השתנה ולכן הוא היה יותר רוקי שלוש הלהקה כרגע מנסה לפתח כיוון מוסיקלי חדש ולהתארגן מחדש כך שכרגע לפחות לארבעה החודשים הקרובים הלהקה תהיה בשלב של התארגנות מחודשת וכיוון חדש ולכן גם ההופעה שלהם שהיתה אמורה להתקיים ב22.6 יחד עם טרספאס ךא תתקים וכרגע ל22.6 רק להקת טרספאס סגורה ואני מחפש להקה נוספת שתופיע בערב אני כרגע במגעים עם כמה הרכבים ןאני אראה לאן נושבת הרוח moshel

למעלה