ברד ירד בדרום ספרד?

בקר12

New member
ברד ירד בדרום ספרד?

http://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3609036,00.html

הבעיה שזה מלווה גם במכת בכורות:

מכפר קטן בספרד הכלכלן אדוארד יו מטלטל את השווקים עם ניתוחים דמוגרפיים פורצי דרך. בראיון ל"כלכליסט" הוא מזהיר מסחרור בדרום אירופה: הנשים לא יולדות, הצעירים בורחים ורק המשבר נשאר

forglemmigej

New member
הוא לא מחדש כלום

רוב המדינות בדרום היבשת הן קתוליות שלא חושבות על תכנון משפחה, נעשה כמה שיותר ילדים ואחרינו המבול, מה שקורה אותם ילדים גדלו בנתיים והיות ורוב מדינות אירופה הן מדינות רווחה, מי יותר מי פחות, לרוב הצעירים יש בריאות טובה והשכלה גבוהה אבל אין להם מה לעשות עם זה אז הם עוברים לברלין או לונדון (מזכיר משהו
) ושמה ממש מחכים להם והם כמובן יעסקו במקצוע שלהם וכמובן ישלטו בשפה תוך יומיים.לא.

מדינות שנוטות לנהנתנות יתר משלמות מחיר כבד היום, יש הבדל ממש גדול בין דת מדינה לותרנית-פרוטסטנתית לעומת קתולית אבל לא נכנס למשמעויות האנתרופולגיות שלהן.

היה פעם פילוסוף-כלכלי דני שטען בשנות השבעים של המאה הקודמת שלא תהיה עבודה לכולם וצריך לצאת מהסרט הזה שכל מי שלומד או מסיים תיכון יכול לקבל עבודה, מה שהוא הציע היה שהמדינה תתן סכום קבוע לכולם למחיה ומי שירצה יותר כמו למשל אייפון או מסך שטוח ילך לעבוד . כולם צחקו עליו והיום רואים שהוא צדק, הוא גם אמר אל תכניסו את המוסלמים למדינה הם סוס טרויאני וכולם אמרו למה לא הם יעשירו לנו את החברה

בקר12

New member
מחדש או לא מחדש לא הבנתי את הקשר

בין מה שהוא כתב לבין מה שאת כותבת. לא התייחסת ישירות לילודה הנמוכה בדרום אירופה כיום.
ומה בדיוק ההבדל בילודה בין דרום אירופה לצפונית? נכון הדתות שונות אבל הילודה בשני המקומות נמוכה.
ההבדל העיקרי שבאמת(כמו שטענת) צפון אירופה יותר פרודוקטיבים ויש לזה כל מני הסברים. אחד מהם ההסבר הנדוש של הקתוליות (המאובנת) ובין הפרוטסטנטיות (המחדשת) אבל קשה לקבוע לדעתי מה הסיבה ומה מסובה

Gruyere

New member
חום?

כשחם יש פחות כוח לעבוד, ומדינות דרום אירופה יותר חמות ויבשות מאלו בצפונה.

בקר12

New member
בדיעבד אפשר להסביר כל דבר

אני לא משוכנע שזה כל כך ברור

forglemmigej

New member
ממש צריך להאכיל אותך בכפית

זה כמו שהיתה איזו שאלה בבגרות בהסטוריה ושאלו על המלה אתגר והילדים לא ידעו מה זה אתגר בכלל למרות שזה היה כל הקונטקסט של השאלה במבחן

ולהזבר יותר נרחב, המדינות בדרום היבשת שהוא מתעכב עליהן במיוחד הן ספרד , פורטוגל ויוון, שהמאפיין התרבותי שלהן הוא היותן קתוליות, בעלות שחיתות גבוהה במבנה הציבורי וחוסר תכנון לטווח רחוק .
ניקח את הדוגמא של צעירים משכילים משמה שמהגרים מה שקוראים בריחת מוחות (Brain drain), כאשר מסבסדים פקולטאות מסוימות בדרך כלל "שימושיות " כמו הנדסה, רפואה, ראיית חשבון לוקחים בחשבון שיזדקקו לתפקידים האלו בעתיד וזה אומר פתיחת תקנים בבתי חולים , פרויקטים של בניה ותעשיה וכו'. אי אפשר סתם להכשיר אנשים למשהו ספציפי בלי להכין את העתיד , הנה בשבדיה יש מחסור ברופאים היום ונותנים לכל מיני רופאים בדיוק מהמקומות האלו, יוון, ספרד ופורטוגל לעבוד שמה אבל זה ממש בעיה חמורה והשבדים מתלוננים נותנים לרופאים קורס קצר לשפה ואין שום סיכוי שבעולם שהם יוכלו לתקשר עם הפציינטים בעוד שיש המון רופאים מעירק או אירן שהגיעו כפליטים אבל הם לא מוכנים לתת להם לעבוד בבתי חולים וכולם יודעים למה וכמה למרות שהם דוברים שבדית שוטפת מי אמר שרופא מיוון יעשה את העבודה יותר טוב מרופא עירקי.
הגירה כזו גדולה מהמקומות האלו מראה שהמדינות לא מתאימות תרבותית ומנטלית לאיחוד שהיה מבוסס על אליטה צרפתית-גרמנית עם חלומות הזויים.
ועדיף ילודה שלילית ממליוני מצרים צעירים משכילים ורעבים ברחובות , הם אגב לא שונים מהצעירים מיוון, ספרד ופורטוגל.

בקר12

New member
עייפתי מזרם התודעה שלך

אני מנחש אולי שאת באה מתחום מדעי החברה אבל זה לא חשוב.
את מעלה הרבה נקודות בכל פוסט בעוד אני בדרך כלל מנסה להתמקד באחת אחרת הדיון מתבדר.
אגב אם את רוצה את דעתי על האיחוד הוא חיוני במיוחד למדינות קטנות כמו דנמרק.
שיהיה סוף שבוע נעים

forglemmigej

New member
יכול אולי להיות שאתה לא מבין את הזרמים ביבשת

לפי זרם התודעה שלך כולם צריכים לגור בלונדון פינת הנדון-גולדרס .
ויכול להיות שסתם לא למדת אף פעם באוניברסיטה בשביל להבין טקסט מורכב וזה לא משנה אם זה מדעי החברה או הטבע שאליו אני דוקא משתייכת..

בקר12

New member
קרעת אותי מצחוק. אני לא תקוע בכפר דני.

וחבל לי לבייש אותך עם רשימת התארים האוניברסיטאים שלי.
אבל כמו שכתבתי ןבפעם האחרונה עייפתי. שיהיה סוף שבוע נעים.

למעלה