אז ככה.
כמו שלימדו אותי בצבא, בחניכת מפקדים צעירים - נתחיל קודם מהדברים הטובים. כמובן שהדיון הזה בחברות. עד כאן הדברים הטובים. ונמשיך לדברים הפחות טובים שיש לשפר. ראשית, שמח לשמוע שכבר היה תקדים לנושא. זה אומר שיש עוד כמה אנשים שפויים במדינתנו הקטנטונת. הצליח או לא זה לא משנה, אבל היה נסיון, ואני מאמין שהיתה נכונות , אז כן יש תקווה. ב. אנשים כמוך - ותסלח לי הבוטות - זה הנהג הישראלי. למה? או.הקשב ולמד. במקום שתשתף פעולה, בין אם אתה מסכים עם הדעה או לא, אתה מאשים את "ההוא" , ו"ההם", וה"מישהו" והכתם שמן והמשאית ועוד כהנה וכהנה, רק לא את עצמך, ולא להיות חלק בלקיחת אחריות חברתית. מזל שלא האשמת את הטרנו שהתהפך שבוע שעבר ברוקח בתל אביב והרג רוכב חף מפשע. את הסכנות האלה אין לי כוונה לצמצם - כי זה גורל. זה לא תלוי בנו כרוכבים באשר אנחנו בני אדם. זה גדול מאיתנו. זו משוואה כשהנעלם הזה הוא X בלתי תלוי. מעבר ל-X יש לנו במשוואה עוד פרמטרים - מה שנקרא - גורם אנושי - את זה אפשר, רצוי וצריך להקטין עד כמה שאפשר, כדי לצמצם את הנזק, ולהשאר רק עם אותו פרמטר X. אם כל אחד יוריד ממנו אחריות, אין לנו סיכוי. אני לא צריך שתאשים אף אחד. רק תקשיב, ותעשה מה שיגידו לך - לא בשבילך. אין לי בעיה אם תסע 200 ותכנס בקיר . באמת שלא איכפת לי. אבל - אם תעיז לנסוע 200 ובדרך להכנס בי, או בחבר, או בכל אדם שאני מכיר, ולעשות לו או לאופנוע שלו שריטה ולו הקטנה ביותר - את זה אני לא מוכן לקבל.ובשביל זה - כן צריך קוד. אני לא מעשן, ועצם ההודעה שלך - מראה לי שאתה מסוג האנשים שצריכים קצת פחות להסתכל על עצמם. יש עוד הרבה רוכבים מסביב. ולסיכום. מה שיקבע בסוף , זו דעת הרוב בלבד, והיא זו תנצח. אין לי כוונה לכפות על אף אחד שום דבר. אבל ידידי, תסכים איתי שאם קבוצה גדולה של אנשים כן תקבל את "הקוד", לא יהיה לך מה לחפש בברגי, אם לא תשתף פעולה. עדיין חברים. נכון?