"ברגי"

JackR1

New member
../images/Emo45.gif

הבעיה היא חוסר נגישות של "קהל יעד", הרי הפורום הזה לא מכיל את הרוכבים המופיעים שם ובכל מקום אחר, אלא רק חלק. אבל אפשר להתחיל מהפורום הזה.

C B R 6 0 0 R R

New member
זה הכל עיניין של רצון.

כולם מכירים את כולם. ואם לא מכירים את אלו, אז ההם מכירים את ההם.. אנחנו מדינה קטנה. בדיוק כמו שיש מנהלים בפורום, אני חושב שצריכים להיות מפקחים באתרים המיועדים לפורענות. ולהסביר לאנשים מסוימים בדרך נעימה (לפני שנעבור לדרך האלימה ) שזה לטובה ולשלום כולנו. נתחיל מזה שלדוגמא בברגי, יהיה מישהו תמיד למעלה, ומישהו תמיד למטה כמזניקים. לאסור עצירה בשולים בכל מקרה ובכל מצב. להסדיר נוהל מסוים למקרה של תאונה. אין בעיה שרוכבים סקרנים יעצרו, או לעזור או להסתכל, אבל חייבים שני רוכבים לרדת רחוק ממקום התאונה ולהזהיר את הרוכבים המתקרבים. (דגל צהוב למי שהיה במסלול..) מערכת של מכשירי קשר בין האחראיים. וכמובן רוטציה ושיתוף פעולה בין כולם, נכון זה סוג של חזון, אבל רק מהחודש האחרון, או אפילו מאתמול - ארגון כזה יכול היה למנוע תאונות ונזק, ואני בטוח שאלו שנפגעו, יהיו הראשונים לעזור למען יראו ויראו.

WildFade

New member
../images/Emo31.gif עם כל הכבוד

גם כשאני יעלה על כבד ממש (אם), אני בחיים לא אקח סיבוב שאני לא רואה את הסוף שלו, במהירות כזו שלא יעזור לי כלום. בדיוק כמו שכתבתי כאן קצת יותר למעלה, לא היה עוזר לאותו רוכב פוגע כלום! זה יכל להיות כתם שמן, משאית שתקעה ברקס, אבנים שהתדרדרו - או סתם אופנועים אחרים שמאיטים לך מול הפרצוף (כמו שקרה)! "כולנו דו"ג וכולנו מודעים לסכנות" - בול
הנה הספורטיביים קרעו ת'כביש ישר לתוך התחת של אלה של החברים. "אולי נגדיר נהלים מסוימים לרכיבה ב'מסלולים הציבוריים' של אופנועי הספורט?" - כבישי ישראל? אתה הולך להכתיב נהלים לנהג הישראלי?
או רק לאופנועים? או רק לספורטיביים? מה? לא יעזור לך כלום - אף פעם לא תחנח את הנהג הישראלי (פחית או דו"ג). תיצרו "קוד" לכבישים כמו ברגי? איך בדיוק תאכפו אותם שוב? תסמנו טריטוריה? אולי תתקעו קסדה עם ראש של מי שהפר... וואלק ג'קי קצת פחות לעשן הא?
שורה תחתונה, קח סיבוב רק במהירות שטוה למה שאתה רואה קדימה. בלי "קוד" ובלי שטויות (כמה שתתעצבן או לא). בחברות כן?

D the kid

New member
א. never say never.

ב. כבר עשו את זה בעבר וזה עבד יופי. תשאל את ניסים בהזדמנות.

WildFade

New member
אוי תאמין לי - NEVER

עד שיהיה כתם שמן בסיום הסיבוב, שלא ראית אותו כשנכנסת פנימה, או משאית חונה שם (למה? ככה), או פיאת פונטו שבדיוק צריכה פרסה (שוב למה? ככה), או כל גורם שאינו מהספורטיביים שומרי הקוד. (עוד לא דיברתי על הספורטיביים שעדיין יסימו פס על "הקוד" כן, נניח שכאלה אין - למראת שיש!) לא יעזור לך כלום - לא רואה מספיק לתוך הסיבוב? תשחררת במצערת. "תשאל את ניסים בהזדמנות" - ניסים יעזור לך בלווינשטיין לדדות לשרותים? מקסימום תוכל לכתוב לניסים על "מי לעזאזל השאיר חצץ שם?!" וכאלה... אני כותב את כל זה, כי "קוד" זה רעיון גרוע (בהמעטה!!) בגלל שהוא נותן בטחון שגוי לספורטיבי הבא שיחשוב -שכוווולם- כמוהו מכבדים אחרים - ויתעופף מעל מעקה הבטיחות!!
מה תגיד לו אז? סתם סליחה? ואם זה אתה? תתבע לדין את ממציאי "הקוד"? וואלה... חמוד... קיצור - סבבה
(שוב, כל הכתוב כאן בה בחברות לגמרי לא מתכוון לתקוף אותך או משהו חבר)

C B R 6 0 0 R R

New member
לגבי הבטחון השגוי.

אותו כתם שמן ואותו חצץ ואותו משתנה אחר שהוספת יכול לפגוש את רוכב האופנוע גם בנסיעה מנהלתית בצהרי היום מהבית לעבודה. כמו שאמרתי. זה לא תלוי בנו. פעם היה דיון בפורום - כמה באמת עפו על כתם שמן? ותאמת שהתפלאתי לראות אבל ממש לא הרבה. אז מה קרה? הקוד יתן לאנשים את ההבנה הבסיסית שאנחנו בסדר. אחד כלפי חברו. לטובתנו בלבד. אף אחד. אבל אף אחד, לא בא ולא יבוא בטענות על חצץ או שמן. בזה אני בטוח, ויתקנו אותי אם אני טועה.

D the kid

New member
../images/Emo178.gif

טוב אז ככה, אני מהשקולים והרגועים יותר, עד לרמה שחברים לא תמיד מבינים למה יש לי אופנוע כמו שיש לי. לפני כל פניה אני חושב על מה שעלול לחכות בהמשך (העיוור בשלב הזה). אופנוע זה דבר מסוכן. כל אחד לוקח סיכונים בהתאם למה שמתאים לו (וגם ליכולות שלו). אני משתדל (על חשבון הנאה ודאווין ומה לא) לצמצם אותם למינימום. זה לא אומר שלא יקרה לי כלום ולא יפתיע אותי שום דבר. אני מאמין ש-90% ממה שקורה לנו בכביש הוא תלוי בנו ונמצא בשליטה שלנו ! אבל, אני גם יודע שיש רוכבים שלוקחים סיכונים גדולים בהרבה ממני ואני יודע שיש גם משתמשים אחרים בכביש (כולל רוכבים אחרים) שמסכנים אחרים בצורה שאינה נתספסת לפעמים. ה"קוד" לא מנטרל את כל הסיכונים אבל מבטל חלק קטן מהם. איפה אמרתי שזה יפתור את כל הצרות בעולם
למה מוטי (והוא כמובן לא היחיד) מעדיף לרכב בקבוצות קטנות בטיולים שהוא משתתף בהם
למה הרבה רוכבים לא אוהבים לרכב עם אנשים אחרים שהם לא מכירים
למה (ברכיבה בקבוצה) אתה סומך על רוכבים מסוימים יותר מאחרים
אתה אומר שכל אלה שבכלל בעד לרכב לבד, מאמינים ששום דבר לא יפתיע או יסכן אותם יותר
תבין: אני יוצא תמיד אחרון בחבורה, לא רק בגלל המהירות שלי, אלא כדי למזער את הסיכון שמישהו שבא מאחורי יכנס בי בזמן שאני בולם, או יעקוף כמו קוף ויקח אותי איתו. זה לא אומר שאני עכשיו חושב שאין סיכונים אחרים, וזה לא אומר שאני לא בודק את המראות כדי לוודא שלא הגיח מישהו חדש בינתיים (שעשה פרסה, או יצא דקה אחרינו באותו כיוון). כשרוכבים בחבורה ומבהירים דברים לכאלה שלא יודעים, אתה מבטל חלק מהטעויות שיכולות לקרות. דוגמא: לא עוקפים מימין. זה לא אומר שכאשר אתה מתמרן ימינה אתה יותר לא מסתכל במראות... בזמנו היו יושבים כולם בערד בצד וקבוצה אחת של רוכבים יוצאת לרכב. ככה לא היה מצב שיוצאים אחד מול השני. הורדת 20 אופנועים מהכביש. ונשאר סיכון של רוכב אחד שמגיע פעם ב- לעומת 15-20 בו זמנית מטיילים על הכביש כל אחד קרוב למגבלות שלו ומפחידים אחד את השני. איזה מצב עדיף
היה את אותו הדיון של ביטחון מזוייף בגלל אימוני מגרש. נגיד שיצאו כמה מאימון מגרש עם בטחון עודף, זה לא אומר שזה דבר שלילי מיסודו. אז גם מיגון, וגם קורס אצל גידי וגם יום מסלול וגם עמה יתנו לך ביטחון שגוי !!! עזוב אותך משטויות של ביטחון שגוי לכל דבר שנכתב כאן. לא היה ולא יהיה מצב שאין בו סיכון. ואם רוכבים עם ניסיון יעבירו כמה טיפים לאחרים מידי פעם אז אולי יקרו פחות טעויות כמו פרסה בסיבוב עיוור וכו'. אז חסכנו תאונה אחת, וזה כבר משהו. זה שאוטו שלא מכיר את הקוד יכול לעשות פרסה גם הוא באותה נקודה, אני יודע ויש אחרים שיודעים וכל אחד עושה עם המידע הזה מה שמתאים לו. ואלה שמתעלמים, ימשיכו כנראה להתעלם. די להתייפייפות. עדיף לדעת ולהטמיע כל דבר שימזער את הנזק/סיכוי לתאונה. וגם את זה לעשות באופן לא מתנשא. זו דעתי. אני מדבר על למזער ובוודאות למנוע תאונות מסוימות לא לתת לאנשים ביטחון שווא. אלה שמרגישים ככה, באותו מצב עם זה או בלי זה. פשוט מתעלמים מהמציאות. תראה מה עשית, בגללך נכנסתי לדיון בלי טעם שלא ישנה שום דבר וכתבתי מגילת אסתר. מצאת למי להגיד "שכחת שיכול לחכות משהו בתוך הסיבוב..." לשמחתי ולצערי זה השם האמצאי שלי.

WildFade

New member
עד שסיימת הדיון כבר המשיך ../images/Emo6.gif

אבל יפה מאד. אחלה מגילה
כפי שאתה מציג את זה כאן - זה 100%.כל עוד לא מסתמכים על הקוד. כי זה מה שאני הבנתי מההדגרה שנכתה ע"י CBR ו-JackR1 למעלה יותר (קוד אחד ולתמיד שכולם יהיו חייבים לרכב לפיו - אחרת "נטפל במי שלא"). כל עוד זה לא משרה אשליית ביטחון - אני בעד לגמרי וכמוון ארכב לפיו בעצמי. נראה לי ששנינו כותבים כאן את אותו הדבר במילים שונות
ושוב... מגילה לעניין.

C B R 6 0 0 R R

New member
בקשר לקוד - כן.

נטפל במי שלא ירכב לפיו. אבל מעל הכל מטרת הקוד היא לא להשרות בטחון ! אלא לסדר את הגן חיות שנהיה שם בחוץ. מטרת הקוד היא לצמצם את הסכנות. בדיוק כמו שדרור (D THE KID ) הציג את זה. אם אתה תרכב אחריו, גם חבריך יעשו כך, וגם חבריהם, ולאט לאט כולם , כולל כולם, ירכבו כך - ומי יתן והתאונות שיקרו יהיו רק בגלל כתם שמן, או אותם 10% של דברים בלתי צפיים. נדע שאנחנו עשינו הכל כדי למנוע תאונה, בלי לפגוע בהנאה.

WildFade

New member
../images/Emo127.gif מסכים עם כל מילה כאן, ואשמח

לראות כאן שירשור "קוד"
- ואיתו שירשור "אני בפנים" עם כל הפרדס. היה ויכוח מצויין - ולעניין. עלה והצלח חבר

C B R 6 0 0 R R

New member
כולי תקווה שזה לא יסתיים כאן.

בין דפי הפורום. או במסקנות חותכות שנשארות תלויות באויר, או דיון מהנה לשם ההנאה. אנחנו מדברים כאן על חיים של אנשים. בכל מקרה, שמח לפחות על תרבות הדיון כאן. זה מראה שאכן יש כאן חבר'ה איכותיים ורציניים.

C B R 6 0 0 R R

New member
ואני חשבתי שאני כותב הרבה...

דרור. זה בדיוק על מה שאני מדבר. הצימצום ל - 0 של ה 90% שתלויים בנו. אבל בשביל להנהיג כזו תרבות נהיגה - לפחות ב"כבישים הציבוריים" צריל רוב של אנשים שכן יהיה לו איכפת מספיק, וכן יטפל באותם כאלו שעושים מה שבא להם ומצפצפים על כולם. תאמינו לי שזה יגיעו מהרוב, אף אחד לא ילך נגד - ברגע שהוא יבין שזה לטובתו. אין אנשים מפגרים. ואם כבר יש כאלו שהם איטיים בבתפיסה שלהם - אנחנו כאן, כדי לשמור עלינו, ועליהם.

C B R 6 0 0 R R

New member
אז ככה.

כמו שלימדו אותי בצבא, בחניכת מפקדים צעירים - נתחיל קודם מהדברים הטובים. כמובן שהדיון הזה בחברות. עד כאן הדברים הטובים. ונמשיך לדברים הפחות טובים שיש לשפר. ראשית, שמח לשמוע שכבר היה תקדים לנושא. זה אומר שיש עוד כמה אנשים שפויים במדינתנו הקטנטונת. הצליח או לא זה לא משנה, אבל היה נסיון, ואני מאמין שהיתה נכונות , אז כן יש תקווה. ב. אנשים כמוך - ותסלח לי הבוטות - זה הנהג הישראלי. למה? או.הקשב ולמד. במקום שתשתף פעולה, בין אם אתה מסכים עם הדעה או לא, אתה מאשים את "ההוא" , ו"ההם", וה"מישהו" והכתם שמן והמשאית ועוד כהנה וכהנה, רק לא את עצמך, ולא להיות חלק בלקיחת אחריות חברתית. מזל שלא האשמת את הטרנו שהתהפך שבוע שעבר ברוקח בתל אביב והרג רוכב חף מפשע. את הסכנות האלה אין לי כוונה לצמצם - כי זה גורל. זה לא תלוי בנו כרוכבים באשר אנחנו בני אדם. זה גדול מאיתנו. זו משוואה כשהנעלם הזה הוא X בלתי תלוי. מעבר ל-X יש לנו במשוואה עוד פרמטרים - מה שנקרא - גורם אנושי - את זה אפשר, רצוי וצריך להקטין עד כמה שאפשר, כדי לצמצם את הנזק, ולהשאר רק עם אותו פרמטר X. אם כל אחד יוריד ממנו אחריות, אין לנו סיכוי. אני לא צריך שתאשים אף אחד. רק תקשיב, ותעשה מה שיגידו לך - לא בשבילך. אין לי בעיה אם תסע 200 ותכנס בקיר . באמת שלא איכפת לי. אבל - אם תעיז לנסוע 200 ובדרך להכנס בי, או בחבר, או בכל אדם שאני מכיר, ולעשות לו או לאופנוע שלו שריטה ולו הקטנה ביותר - את זה אני לא מוכן לקבל.ובשביל זה - כן צריך קוד. אני לא מעשן, ועצם ההודעה שלך - מראה לי שאתה מסוג האנשים שצריכים קצת פחות להסתכל על עצמם. יש עוד הרבה רוכבים מסביב. ולסיכום. מה שיקבע בסוף , זו דעת הרוב בלבד, והיא זו תנצח. אין לי כוונה לכפות על אף אחד שום דבר. אבל ידידי, תסכים איתי שאם קבוצה גדולה של אנשים כן תקבל את "הקוד", לא יהיה לך מה לחפש בברגי, אם לא תשתף פעולה. עדיין חברים. נכון?

WildFade

New member
או... בדרך:

כאמור (ענייני): - תקרא את הפיסקה האחרונה שכבתי לגבי הביטחון השגיו של "קוד". - "מה שיקבע בסוף , זו דעת הרוב בלבד, והיא זו תנצח"
רב? מה יעזור לך רב שוב? אתה צריך אחד! אחד שיחליק עליך כי הוא לא שומר קוד, אגואיסטי, ואם לא ידעת (וגם אני לא) הכביש שייך לאבא שלו. הוא - הוא זה שיהרוס 3 אחרים (אתמול). לא "קבוצה גדולה של אנשים" ולא כלום - קוד עובד רק אם כולם עובדים לפיו - ולזה קוראים
חוק
. לנו אין איך לקבוע חוקים, לכן לא יעזור לנו, רק לדבר על אחווה כאן בפורום. - קוד צריך לאכוף, אחרת זה מחזיק שבוע ונשכח. רק אכיפה שומר עליו ואין איך. אנחנו לא משטרה ואי אפשר לעשות יותר מדיבורים. ודיבורים בישראל....... הם רק דיבורים. (לצערי המלא) - "אנשים כמוך - ותסלח לי הבוטות - זה הנהג הישראלי", למה בדיוק? כי אני שומר את רמת הפרנוייה ולא מקבל שהיה "קוד" שיתן לי תחושת על? אל תקרא לי בשמות כאלה כי דאווקה אני יהיה זה שיעצור בצד לעזור לדו"ג בצרה, ואקווה שיעשו אותו הדבר עבורי (לא שאתבסס על זה חלילה) הבעייה שלי עם הסיפור הזה היא האשלייה של ביטחון - כי יש קוד. קוד שכולם עוקבים אחריו. קוד שמגן עלינו מצרות. וזה בדיוק מה שמרגיע פרנוייה.

C B R 6 0 0 R R

New member
כאן הטעות שלך.

אני לא זוכר באיזה שלב של הדיון הצגתי את הקוד כמשהו שאמור לתת לך תחושת בטחון או אשליית על. זאת לא הכוונה. יש הרבה נהלים שיכולים למזער את הנזק. ולגבי הרוב - כן. אם כולם יקפידו על הנהלים - אז כולם יוכלו למנוע מאיזה דביל לעלות על הכביש ולעשות מה שבא לו, כי הוא מסכן אותנו ! הלוואי ויכולתי ליישם את זה על אוכלוסית הנהגים בארץ, אבל אני לא יכול , אז אנימנסה להעביר את זה כאן במסגרת המצומצת של "הרוכבים הספורטיביים". אני חוזר ומדגיש. הנהלים תפקידם לשמור על הסדר כמו בכל מקום מתוקן. זה נקרא איכפתיות של אחד מהשני. ואל תקח את הדברים שלי רחוק או תחפש איפה אני טועה. אני בטוח שאם תשב רגע, ותחשוב במקום לשלוף מהמותן תשובות שיראו כמה אתה בסדר, אני בטוח שגם לך יהיו כמה טיפים ו"נהלים" לקוד, שאחרים לא חשבו עליו, והעצה שלך תוכל להציל חברים אחרים. קצת איכפתיות ואמונה אנשים.

WildFade

New member
יפה אמרת

כל עוד אין מציגים את זה בתור "דוק" כולל לכום ("מיני חוק" שישרה ביטחון שגוי) - אלא כאיכפתיות / התחשבות / צורת התנהגות מומלצת לאחרים - אז מצויין! איכפתיות זה נושא מצויין לכתוב עליו. הגברה של איכפתיות על הכביש היא משהו שחסר לנו. כל עוד נדע דבר אחד: הנהלים האלו הם המלצה לי ש"בן-אדם" על הכביש ואינם ניתנים לאכיפה על כולם. כמו אזהרה על סיגריות (בסגנון). יענו, לא להתבסס עליהם, או לצפות מאחרים לפעול לפיהם. אם אחר כן פועל לפיהם - הפתעה לטובה
. לא יותר. איכפתיות. ועל זה נאמר אמן.

למעלה