ברגיעה- יש לי שאלה

wissenly

New member
ברגיעה- יש לי שאלה../images/Emo58.gif

מצאתי מקרה דיי מוזר בספר השישי הספר הצלחותיו של הארי בשיקויים היו חשודות למדי אמנם הוא קרא את הוראותיו של הנסיך אבל הרי בחמש השנים הראשונות הוא תמיד פישל בכמויות מה קרה שפתאום הוא שם את הכמויות המדויקות ולא מפשל?

rds15

New member
../images/Emo58.gif

כי במשך 5 שנים הוא למד עם סנייפ, שהלחיץ אותו וגרם לו לפשל. בספר השישי הוא לומד עם סלגהורן, שלא רק שלא מלחיץ אותו - אלא גם מעודד אותו.

2 Mיכל

New member
../images/Emo127.gifוגם../images/Emo58.gif../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

הדרך מקוצרת אז הסיכוי לטעויות קטן.

בין היתר, כי ../images/Emo58.gif

הוא מתבגר, וצובר נסיון, ולומד.. אני חושב שחלק מרכזי מנושא הספר השישי (אהמ) הוא ההתבגרות של הארי - נושא שהתחיל בסוף הספר הרביעי והיה מאוד דומיננטי בספר החמישי. החל מהידיעה שהוא מגיע לגיל החוקי שבו יוכל לעזוב את פרייבט דרייב ומשפחת דארסלי - בזה הספר פותח. היחס של דאמבלדור אליו כמישהו שאפשר לדבר אליו בגובה העיניים ו*להתייעץ איתו* כאילו הוא שווה ערך. כמובן כל מה שקורה במערה, והפרידה מג'יני בסוף יחד עם פרידה (כנראה) מהוגוורטס. אחרי חמש שנים בהוגוורטס, הוא צבר מספיק ביטחון עצמי, ידע ויכולת כדי להצליח בכישופים. כמובן שהעדר הלחצים מכיוון סנייפ רק עזרו. אבל העיקר פה הוא אלמנט ההתבגרות.

אני לא חושבת ../images/Emo118.gif../images/Emo71.gif

זה בעיקר העדר הלחצים. אני מאמינה שגם בגיל 20+, אם הארי יאלץ ללמוד עם סנייפ הוא עדיין יפשל בגלל הלחץ.

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gif

תנסו לכתוב תשובה למבחן כשהמורה מסתכל/ת לכם מעבר לכתף, ותבינו.

אבל זה מעניין כי ../images/Emo58.gif

סנייפ הוא בעצם זה שעזר לו להצליח! כי הספר היה של סנייפ!! וכשסנייפ תפס אותו עם הסקטוסמפרצה (או איך שלא מבטאים את הקללה ההיא), אז הארי לא איבד את העשתונות ולא נכנע ללחץ מסנייפ, אלא הלך והציל את עצמו.

Gizmo16

New member
ממש הציל את עצמו../images/Emo58.gif../images/Emo28.gif

הוא הביא ספר שכתוב עליו רוניל וויזליב
אומנם הוא המציא על זה שקר, אבל אחרי זה היה יותר מברור שסנייפ הבין למי שייך הספר באמת...
אם הוא היה חכם הוא היה מבקש ממישהו אחר, נניח הרמיוני או לבנדר או משו כזה

Gizmo16

New member
אופס, פספסתי את הפואנטה../images/Emo3.gif../images/Emo58.gif

הפואנטה לא הייתה שהארי טיפש (שזה נכון בלי קשר), אלא שבגלל הלחץ מסנייפ היה לו קשה לרמות אותו... ולחשוב כמו שצריך... וככה הוא הרגיש גם בשיעורים עם סנייפ

sky44

New member
../images/Emo58.gif

סנייפ גאון בשיקויים, זה ברור. אבל הוא לא חייב להיות אדם נחמד. כשזה לאינטרסים שלו הוא יכתוב הוראות יותר טובות מהספר (סה"כ, הוא בסלית'רין, הוא חייב להיות שאפתן). סנייפ לא התכוון לעזור להארי כשהוא כתב את ההערות בספר, אלו היו רשימות שהוא עשה לעצמו (כמו שהארי מסביר להרמיוני). אז סנייפ לא עזר להארי. זה לא כמו שהוא הציל אותו במשחק קווידיץ הראשון מקווירל. זה סתם קטע של מזל - שמשחק די חזק בשישי (פליקס פליסס). והארי תמיד היה חצוף עם סנייפ. אבל כשזה נגע לכבוד האישי שלו, לא לציונים שלו בשיקויים.

הוא עזר ../images/Emo58.gif

בלי להתכוון. גם כשהוא הציל את הארי לא עשה את זה (כנראה) כי הוא היה חייב ולא כי הוא רצה. הפואנטה היא, שאמרו פה שהארי הצליח בשיקויים בגלל שסנייפ לא היה בסביבה. ואני הערתי שהוא הצליח בשיקויים בעיקר בגלל העצות של סנייפ. אז מה אם סנייפ לא התכוון לתת לו אותן?

וגם הספר החמישי

הארי אומר שהלך לו טוב במבחן סוף שנה של שיקויים, בלי שסנייפ יהיה בסביבה...

למעלה